Naisten hyvä taistelu ei riittänyt Riihimäellä

Sunnuntain pelireissusta tiedettiin jo ennakkoon tulevan tiukka, sillä vastaan asettuivat sarjan kärkisijoilla majailleet Pirkkalan Pirkat ja kotihallissaan pelannut SC Top. Taktiikkana olikin puolustaa tiiviisti, putsata oman maalin edusta rouhimalla ja iskeä vastaiskuista tarvittavat osumat.

Ottelu PirPi:ä vastaan alkoikin loistavasti, kun ajassa 1.53 joukkueen ykkösmaaliruisku Sanni Tonteri kanttasi tarkoin harjoitellusta vaparikuviosta muovikuulan Pirkkojen maalipirkon taakse. Syöttömerkinnän kuittasi tummahipiäinen Hanna Riipinen .

Vihulaisen juoksuvoimainen pelityyli ja korkea karvauspeli piti painopisteen oranssipäädyssä ja ajassa 12.46 se tuottikin tulosta. 1-1 tasoituksessa pallo poltti puolustuspäässä, nopeaan hyökkäykseen lähtö katkesi vastustajan aggressiiviseen riistoon ja kuula jouduttiin kaivamaan ensimmäistä kertaa Ansa Ikosen selän takaa.

Toisen erän alkupuolella, vastustajan vaparitilanteessa merkkauspelissä nukuttiin harmittavasti siinä määrin, että kuorsauksen pystyi kuulemaan katsomon ylimmille penkkiriveille saakka. Näin Pirkat pääsi iskemään luvattoman helposti taululle 1-2 johtolukemat. Vastaavanlaiset höyhensaarilla vierailut, joita sattui muutama muukin, himmensivät muuten mallikkaasti toiminutta puolustuspeliä.

Kolmannessa erässä vaihtopenkillä nosteltiin jo tassuja ilmaan tasoitusmaalin merkiksi, mutta kaverin maalivahti ilmestyi kuin tyhjästä pelastamaan pallon Kaisa Kotilaisen edessä ammottaneen tyhjän maalin edestä. Joutsalaismaalilla Ansa ei kuitenkaan halunnut olla kollegaansa huonompi, vaan otti hetken kuluttua lähes identtisen vappupäivänparaatitorjunnan oranssien pömpelin edustalla.

Vielä aivan ottelun lopussa Mirka Pölkki sai pallon tolppaan, josta se jäi pyörimään maaliviivalle, mutta ei kuitenkaan sen yli. Summerin soidessa möllötti digitaaleissa lopulta kaikesta huolimatta oikeutetut päätöslukemat 1-2.

Toisessa koitoksessa vastaan asettunut taitava ja liikkuva SC Top oli vielä PirPi:äkin muutaman korttipakan silmäluvun verran kovempi vastus. Kymmenen peliminuutin kohdalla vihreäpaitojen tekemä 1-0 maali oli komea kuin joutsalaisjoukkueen valmentaja: terävän nousun jälkeen puolustaja Arnold´s ketjun kahvilaan sumpille sekä kinuskikuorrutteiselle vanilja créme- donitsille ja tämän jälkeen laukaus aivan vasempaan yläkulmaan kudilla, joka oli terävä kuin kapteeni Reposen jutut läpi koko päivän.

1-0 lukemissa taisteltiin pitkään, saaden omaa pelirakenteluakin hieman toimimaan. Suurin osa maalintekoyrityksistä oli kuitenkin heppoisia, ja kaukaa lähteneet laukaukset oli Top- maalivahdin helppo napata näppeihinsä.

Varsinainen ratkaisu tapahtui vihreäpaitojen iskiessä kolmannen erän alkuun ensin 2-0 maalin puolustuspään pallonmenetyksestä ja heti 18 sekuntia myöhemmin maskin takaa siniviivakudilla 3-0. Samaiset lukemat jäivätkin lopulta myös päätöslukemiksi.

Vaikka riihimäkeläisiä ei totuuden nimissä onnistuttu laittamaan edes tiukoille, oli koko päivän toiminut puolustuspelaaminen viisikkona tässä ottelussa kauden parasta. Hienosta taistelusta ja juoksuvoimaisuudesta joukkuetta kehuivat myös päivän molempien vastustajien valmentajat. Tällä peli-ilmeellä plakkariin olisi ropissut varmasti 4 pistettä sarjan muita joukkueita vastaan, joten tappioista huolimatta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin positiivisella honk honk-meiningillä.

Turnaustilastot

Naisten 2. divisioona, Riihimäen urheilutalo 27.1.2013
Flanels – Pirkkalan Pirkat 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
SC Top – Flanels 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Tehopisteet
Sanni Tonteri 1+0
Hanna Riipinen 0+1

Kokoonpano

Laiturit:
Henriikka Norola – Sanna Oksanen
Pia Salmio – Mirka Pölkki
Kaisa Kotilainen – Titta Saarinen

Sentterit:
Johanna Vilkman
Sanni Tonteri ”A”

Pakit:
Maiju Maunula – Hanna Riipinen ”A”
Henna Järvinen – Miia Reponen ”C”

Mv: Ansa Ikonen

Jatko

Lauantaina 9.2. Pirkkalan liikuntatalolla vastassa PIsku hämeenlinnasta ja MIG I tampereelta.