Naisjoukkueelle kaksi sarjapistettä

Naisjoukkue aloitti vuoden 2014 pelit Sysmässä. Ensimmäiseen peliin asettui ilman pisteitä ollut sarjajumbo SB Tuska ja toiseen keskivaiheilla majaillut Stu.

Ensimmäiseen kamppailuun lähdettiin selkeänä suosikkina, joskin viime keskinäinen kohtaaminen oli muistissa. Silloin peli päättyi vain 2-0, vaikka mahdollisuudet olivat rökälevoittoon. Tällä kertaa vastustajalla oli matkassa vain 6 kenttäpelaaja ja maalivahti. Tarkoitus oli selvitä ottelusta mahdollisen vähällä rasituksella ja säästää energiaa kovaan toiseen otteluun.

Ottelu oli yhtäpäätyä kuten ennakkoon osasi odottaa. Flanelsittarien pitkät hyökkäykset vyöryivät läpi ottelun kohtalaisesti. Laukausten laadussa oli parannettavaa ja vastustajan pieni noppakuvio maalin edessä otti monta blokkia, joten numerot jäivät vastustajan kannalta siedettäväksi. Lopputulos 6-0.

Tehokkaimpina häärivät Henttu Norola 2+0, Maiju Maunula 0+2 ja avauspisteet tehnyt Johanna heino 1+1.

Toisen kamppailun tiedettiin olevan aivan erilainen, joten ottelun alusta piti olla täysin valmis pelaamaan. Flanelsittaret saivatkin otteluun hyvän alun. Ensimmäinen erä oli hallussa aivan erän loppuhetkille. Erässä luotiin paikat 2-3 maaliin, mutta kun et käytä omia paikkojasi niin silloin yleensä vastustaja iskee vastaan. Kaksi pallonmenetystä ja painottoman puolen pelaajan merkkaamatta jättäminen johti vastustajan kahteen maaliin erän loppuhetkillä. Toiseen erään tilanteesta 0-2.

Maalien jälkeen ote siirtyi kokolailla vastustajalle. 1vs1 tilanteista hävittiin suurin osa ja tämä johti ylivoimatilanteisiin. Lisäksi puolustuspään merkkauspelissä oli parannettavaa ja vastustaja pääsi laukomaan hyökkäys hyökkäyksen perään hyviltä paikoilta. Stu onnistui maalin teossa kahdesti, joten vikaan erään tilanteesta 0-4.

Kolmannessä erässä Flanelsittaret loivat muutaman hyvän maalipaikan, mutta näissä ei onnistuttu. Kavennusta haettiin jopa ilman maalivahtia vastustajan ottaessa jäähyn, mutta sekään ei tuottanut tulosta. Loppulukemiksi merkattiin 0-7.

Jälkeenpäin voi todeta, että helpon ensimmäisen pelin jälkeen ei oltu valmiina kovaan peliin, vaikka asia oli otettu esille. Jos avauserän paikat olisi pystytty käyttämään hyväksi olisi päästy johtoasemaan ja pystytty taistelemaan jopa ottelun voitosta. Vastustaja oli kuitenkin tosi vahvalla pelipäällä ja ansaitsi voittonsa.

Turnaustilastot
Naisten 2.divisioona, Sysmä Päijänne Areena 18.01.2014
Flanels – SB Tuska 6-0 (1-0,2-0,3-0)
Flanels – Stu 0-7 (0-2,0-2,0-3)

Tehopisteet
Henttu Norola 2+0
Johanna Heino 1+1
Maiju Maunula 0+2
Marja Kuurne 1+0
Essi Mällönen 1+0
Mirka Pölkki 1+0
Sanna Oksanen 0+1
Johanna Vilkman 0+1
Kaisa Malin 0+1

Kokoonpano
1.Kaisa Malin – Johanna Vilkman – Henttu Norola ”A”
Marja Kuurne ”A” – Maiju Maunula
2.Mirka Pölkki – Mia Reponen ”C” – Sanna Oksanen
Essi Mällönen – Henna Järvinen

7.hyökkääjä: Johanna Heino
5.pakki: Fanny Harjula
MV: Meri Pynnönen ( SB Tuska ottelu)
Milli Löfgren ( Stu ottelu)

Jatko
Sunnuntai 2.2.2014 Hollolan liikuntahalli
11.00 Sudet – Flanels
14.00 HU-46 – Flanels