Naisjoukkue piikkipaikalle

Flanels – MuurY

Tosipelien kaipuu paistoi joukkueesta jo päiväkausia ennen sarjakauden avausta ja lauantaina Killerin uudistuneeseen areenaan asteli erittäin motivoitunut Flanels vastassaan muuramelainen MuurY. Ottelujen ajoittuminen ilta-aikaan ei ole aina ollut suotuisin ajankohta joukkueellemme. Tälläkään kertaa ottelun alku ei mairitellut – liekö syy ollut yli-innokkuudessa tai erilaisessa lattiamateriaalissa, mutta peruspelaaminen oli rauhatonta ja syötöt sinkoilivat yli laitojen. Flanels kuitenkin alkoi löytämään rytmiä peliinsä erän loppupuolella, josta seurauksena oli Marja Kuurneen ilmasta taidokkaasti takatolpalta ohjaama avausmaali Jenni Kärnän syötöstä. Vastustaja kuittasi kuitenkin erän viime sekunneilla taukotilanteeksi 1-1.

Erätauolla valmennus muistutti joukkuetta osaamisestaan ja siitä, että parannettavaa löytyi useilla osa-alueilla. Joukkue vastasi pyyteettömästi huutoon ja takoi toiseen erään kolme maalia jättäen vihun samalla maaleitta. Maalit olivat lisäksi salibandya parhaimmillaan. Ensin maalivahti Milli Löfgrén vapautti armottomalla heittokädellään Mirka Pölkin läpiajoon, josta tämä ei erehtynyt. Millin maalin jälkeinen tuuletus viimeistään vapautti joukkueen kauden alkujännityksestä. 1-3 maalissa Marja Kuurne teki ottelun toisen maalinsa kovalla rannelaukauksella, joka oli pelaajan itsensä mukaan myös tähdätty. Erän kolmannesta maalista vastasi hyvässä vireessä ollut ”junioriosasto” Hilla Salmion tarjoillessa nappisyötön Helmi Parikalle, jonka tarkka ja nopea rannelaukaus löysi tiensä maalin ylänurkkaan.

Kolmannessa erässä vastustaja aiheutti ajoittain päänvaivaa Flanels-puolustukselle ja MuurY saikin kavennettua ottelun 2-4 tilanteeseen seitsemän minuuttia ennen loppua. Varsinaista hätää Flanelsille ei muuramelaisten loppukiristä kuitenkaan muodostunut. Flanels iski vielä varmuudeksi ottelun viimeisellä minuutilla kahdesti, ensin kapteeni Mia Reposen toimesta ja vielä toistamiseen Henriikka Norolan lavasta. Molempiin maaleihin syöttöpiste koko ottelun näkyvästi raataneelle Mirka Pölkille. Lopputulos 2-6 ja täydet sarjapisteet avauksesta.

Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/216782/yhteenveto

Flanels – SC Luppo

Myöhäisillan ottelussa kohdattiin SC Luppo. Edellinen kohtaaminen Lupon kanssa oli vaikea, vaikka päättyikin Flanelsin niukkaan voittoon viime kaudella. Tällä kertaa voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Ensimmäiset seitsemän minuuttia pelattiin käytännössä Lupon puolustusalueella ja vain tuuri sekä erinomainen maalivahtipeli piti lukemat nollissa. Ajassa 7:21 jatkuva painostus pakotti vastustajan rikkomaan, josta seurauksena oli kahden minuutin jäähy. Oranssien ylivoimapeliharjoitukset edellisviikolta palkittiin kolmessa sekunnissa, kun Henriikka Norola laukoi pallon Luppo-maaliin Marja Kuurneen syötöstä. Osuma jäi (ihme kyllä) avauserän ainoaksi.

Toisessa erässä Flanels löi jalan kaasupolkimelle ja vei erän nimiinsä 4-0. Ensimmäisestä osumasta vastasi kaksikko Reponen-Pölkki ja tämän jälkeen Henriikka Norola iski kahdesti täydentäen hattutemppunsa jo ajassa 23:01 parilla huikealla viimeistelyllä. 3-0 maaliin syötön antoi Johanna Oksanen. Viides Flanels-osuma oli Marja Kuurneen käsialaa harvemmin nähdyltä rystypuolelta. Syöttöpauna maaliin Heidi Mutkalalle. Erä oli vahva näytös Flanelsin parhaasta osaamisesta.

Peli oli jo käytännössä ohi kahden erän jäljiltä, mutta vahva meno jatkui kolmoserän ensimmäisessä vaihdossa, jossa Henriikka Norolan työnäyte nosti hänen maalimääränsä jo neljään kamppailussa. Maaliin ei merkattu syöttäjiä. Paikalla olijat voivat kertoa miksi. Sen verran huikea yksilösuoritus oli kyseessä. Viisi minuuttia myöhemmin kapteeni Reposta kolhittiin kyseenalaisesti ja pienen loukkaantumisen seurauksena Flanels-pakka sekosi hetkeksi ja jo täysin ”köysissä” ollut Luppo pääsi peliin mukaan kahdella salamamaalilla. Siitä mielikuvasta vastustaja sai onneksi nauttia vain tasan minuutin, kunnes Hilla Salmio iski maalin edestä 7-2 osuman Heidi Mutkalan esityöstä. Loppu oli sitten muodollisuus Flanelsin jatkaessakovalla temmolla. Katariina Huuskolan ahkera laukominen palkittiin Marja Kuurneen syötöstä Flanelsin kahdeksannessa maalissa ja Reponen kaunisteli loppuluvuiksi 9-2 Mirka Pölkin tarjoilusta. Todettakoon, että ilman Lupon maalivahdin huipputorjuntoja ja maalirautoja maalilukemat olisivat voineet olla pitkälti kaksinumeroisissa. Sen verran aktiivinen Flanels oli hyökkäysalueella läpi ottelun.

Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/216785/yhteenveto

Naisten hyvä vire jatkuu. Arkistokuva

Yhteenveto

Viime kaudesta on jälleen opittu ja kasvettu. Joukkueen yhteinen tavoite olla pelivalmiina sarja-avauksessa konkretisoitui optimaalisesti. Joukkue toteuttaa hyvin omintakeista epäortodoksista pelitapaansa ja sen on havaittu toimivan. Jokainen pelaaja on sitoutunut tehtäväänsä ja pelaa roolinsa tunnollisesti. 15 tehtyä maalia avausturnaukseen on kenties se suurin ilon aihe. Monesti maalipaikkojen hyödyntäminen on koitunut ongelmalliseksi varsinkin tiukoissa kamppailuissa. Nyt maaleja tehtailtiin monin eri tavoin, jopa ilmasta ja rystyltä. Erityismaininta myös vahvoista kakkoseristä, joista turnauksen saldo seitsemän tehtyä maalia eikä yhtään päästettyä. Kahden pelin jälkeen maaliero on + 11, joka antaa hyvät asetelmat jatkopeleihin.

Luotettava maalivahtipeli ja aktiivinen puolustuspelaaminen viisikkona ovat edelleen joukkueen kulmakiviä. Siihen jos jatkossakin pystytään tuottamaan tehokas hyökkäyspeli tueksi, on joukkuetta erittäin hankala voittaa. Joukkueessa vallitsee vahva yhteishenki ja sitoutuminen tekemiseen on kohdallaan. Valmennus peräänkuulutti ennen sarjakautta pallokontrollin tärkeyttä osana pelitapaa. Tässä on vielä paljon kehitettävää, vaikka pilkahduksia nähtiinkin jo lauantaina.

Turnaus mentiin läpi poikkeuksellisesti neljällä pakilla (Maiju Maunula, Oksanen, Kärnä ja Parikka), joista jokainen saa valmennukselta kiitettävän arvosanan. Yleensä puolustus operoi viidellä tai kuudella pelaajalla. Kovasta kuormituksesta huolimatta kamppailupelaaminen oli vahvaa läpi turnauksen. Hyökkäysrotaatio oli tällä kertaa kolme laituriparia ja kaksi keskushyökkääjää. Hyökkäys onnistui muutenkin kuin maaleilla mitattuna erinomaisesti. Tästä esimerkkeinä vahva takakarvaaminen ja puolustusaktiivisuus. Viimeistelypotentiaalia jäi vielä kuitenkin monelta käyttämättä tuleviin turnauksiin.

Lohkon 6:n tilastosivu (https://salibandy.fi/tulospalvelu/19/7258/6956/#) on miellyttävää katsottavaa. Tehojen valossa joukkueen kärkeä olivat tutut nimet; Henriikka (5+0), Marja (3+2), Mirka (1+4) ja Mia (3+0). Milli otti paikansa maalivahtien tilastokärkenä 90,0 torjuntaprosentilla.

Sarjakausi jatkunee kotiturnauksella la 24.10., jolloin vastassa ovat Kuumat ja Kisa.

Kokoonpano 10.10.

Hyökkäysketju: Norola H (A) – Reponen (C) – Mutkala
Hyökkäysketju: Salmio – Kuurne (A) – Pölkki
Laituripari: Huuskola – Norola T
Pakkipari: Oksanen – Maunula
Pakkipari: Parikka – Kärnä
Maalivahti: Löfgrén

-vk-