Naisille voitto ja tappio

Flanelsin naisten sarjajoukkue otti alkulohkossaan toisen sijan ja samalla paikan kevääksi IV divisioonan yläjatkosarjasta. Ratkaisuottelut pelattiin alkusarjan päätösturnauksessa sunnuntaina Hauholla.

Jatkopaikan kannalta suurin panos oli päivän avausottelussa Hattelmalan Urheilijoita vastaan. Vastustaja oli voittanut aamupelinsä 2-0, vaikka oli liikenteessä vain 5 kenttäpelaajan ja maalivahdin voimin.

Flanelsin naiset eivät kuitenkaan antaneet armoa. Avauserässä iskettiin 3 maalia, joista kahdesta vastasi pirteästi pelannut Henna Järvinen. Toisessa erässä maaleja syntyi 2, joten päätöserään voitiin jo hieman löysätä tahtia. Loppulukemat 7-1 varmistivat yläsarjapaikan.

Vain tunnin tauon jälkeen pelatussa toisessa ottelussa oli vastassa sarjakärki Trackers Hämeenlinnassa. Ottelu oli sikäli merkityksellinen, että yläsarjaan menevien joukkueiden keskinäiset pisteet matkaavat mukana. Kauden avausottelusta Trackers vei pisteet aikanaan niukasti 3-2.

Nyt ottelusta muodostui molemmille joukkueille kauden kovin niin pelin tason kuin fyysisyydenkin mittareilla. Flanelsin karvaus ja puolustuspeli piti hämeenlinnalaiset pois maalipaikoilta, ja samaa voi sanoa myös Trackersin keskialueen puolustuspelistä.

Ottelun maalit syntyivät vastaiskuista ja erikoistilanteista. Ensin Flanels iski 2. erässä 1-0:aan XX toimesta. Päätöserän puolivälissä puolestaan Trackers iski maalin kahdesti: ensin erikoistilanteesta ja heti perään vastaiskusta Flanelsin pallonmenetyksen jälkeen.

Tasoitusmahdollisuuksia oli, mutta maalia Flanels ei saanut. Muun muassa Mia Reponen ampui loppuminuuttien ylivoimalla tolppaan. Vaikka Trackers teki vielä 3-1-loppulukemat tyhjiin, saavat Flanels-naiset olla tyytyväisiä kauden tähän mennessä parhaaseen peliesitykseensä.

Turnaustilastot

Flanels – HaU 7-1 (3-0, 2-0, 2-1)
Trackers – Flanels 3-1 (0-0, 0-1, 3-0)
peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano

Järvinen H. 2+0
Niinikoski S. 1+1
Kuurne M. 1+1
Rantamäki M. 1+0
Norola H. 1+0
Reponen M. (c) 1+0
Kärnä J. 1+0
Oksanen S. 0+2
Soilu J. 0+1, 2 min.
Vilkman J. 0+1
Kuitunen M. 0+1
Huoponen S. 0+1
Liukkonen R. 0+0
Åkman E. 0+0
Maunula M. 0+0
Koskenniemi R. (mv) 0+0

Ei kokoonpanossa

Pylkkönen S., loukkaantunut – alavartalovamma
Niemi-Mara M., loukkaantunut – alavartalovamma
Valtonen M., henkilökohtainen syy
Riipinen H., loukkaantunut
Pappinen A., loukkaantunut

Jatko

Sarjat jatkuvat tammikuussa.