Naisille tasurit kärkikaksikkoa vastaan

 

Flanels pelasi sunnuntaina Hollolassa tasapelit naisten II-divisionassa sekä sarjakakkosta että sarjakärkeä vastaan. Ensin oli peli Kouvolan Susia vastaan, siinä pisteet tasattiin 6-6. Toisessa pelissä vastassa olivat turnausemännät, eli Hollolan Urheilijat -46. Tuloksena tasapeli 3-3.

Flanelsin naisten teemana oli tällä kertaa maalinteko ja siihen liittyvä rohkeus. Joukkue on kuluvalle kaudelle uudistunut, kun kolmannes pelaajista on uusia sarjapeleissä. Tästä huolimatta Flanels on pelannut läpi kauden tiukkoja pelejä kaikkia vastustajia vastaan. Maalintekopeli on ollut selkeä ongelma, sillä paremmalla viimeistelyllä pisteitä olisi tullut jokunen enemmän.

Avausottelussa Susia vastaan paikkoja olikin etenkin alkuvaiheessa riittämiin. Parin avopaikan jälkeen alkoi maalinteko luistaa ja lopulta ottelun loppuvaiheilla Flanels johti jo 6-4-ottelua. Sudet tulivat kuitenkin tasoihin parin viimeisen minuutin aikana, erityisesti tasoitusmaali oli huikean taidokas, joka syntyi ilmasta. Aina on hieman jossiteltava. Hieman maltillisemmalla loppuhetkien pallonhallinnalla ottelusta olisi ollut otettavissa myös täydet pisteet.

Toisessa ottelussa Hollolan odotettiin karvaavan kovaa ja liikuttavan palloa voimakkaasti. Näin ei yllättäen tapahtunut ja Flanels lievästi jopa hallitsi kenttätapahtumia. Päätöserässä tilanne oli kutkuttavasti tasan 3-3, kun Flanelsin tossu alkoi painaa. Flanels-naiset jaksoivat kuitenkin kyykkiä matalassa puolustusnopassa. Myös maalivahti Meri Pynnönen nappasi muutaman tärkeän kopin, vaikka paine oli kova.

Päivän tehokkain pelaaja oli Henriikka Norola, joka viimeisteli peräti viisi maalia ja paikkoja oli vielä toiseenkin mokomaan. Samaa päättäväisyyttä pitäisi löytää maalipaikoille ryntäämiseen ja viimeistelyyn positiivisessa mielessä myös muulle hyökkäysosastolle. Myös Kaisa Malinille merkattiin mukavat tehot 1+3. Junioriosastoon myös kuuluva Essi Mällönen pelasi vakuuttavasti mm. Hollola-ottelun ratkaisuhetket. Hän pysäytti hienoilla syötönkatkoilla ainakin puolentusinaa vyörytystä.

Turnaustilastot

Hollola 2.2.2014
Flanels – Sudet 6-6 (2-2, 2-2, 2-2)
Flanels – HU-46 3-3 (1-2, 2-1, 0-0)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Tehopisteet
Henriikka Norola 5+0
Kaisa Malin 1+3
Mirka Pölkki 1+1
Sanna Oksanen 1+1
Johanna Vilkman 1+0
Mia Reponen 0+1
Marja Kuurne 0+1

Kentälliset otteluiden alussa

Kaisa Malin – Johanna Vilkman – Henriikka Norola
Marja Kuurne – Maiju Maunula

Mirka Pölkki – Mia Reponen – Sanna Oksanen
Essi Mällönen – Henna Järvinen

7. hyökkääjä Johanna Heino
5. puolustaja Fanny Harjula

Maalissa Meri Pynnönen

Jatko

Sarja jatkuu kotiturnauksella Joutsassa lauantaina 14. helmikuuta. Vastassa ovat StU ja BB-88.