Naisille nihkeät voitot kotiturnauksessa

Flanelsittarien kenties kauden ainut kotiturnaus pelattiin  17.1. Vastassa olivat lohkon häntäpään joukkueet ja voitot näistä peleistä olisivat elintärkeät jatkopaikan kannalta ja eritoten kamppailusta lohkon ykköspaikasta. Loppujen lopuksi Hatsinasta ja Voimasta pystyttiin voitot raapimaan, mutta pisteet olivat täyden työn takana.

Ensimmäisessä pelissä Hatsinaa vastaan ottelu ei olisi voinut huonommin alkaa, kun pelikello näytti 11 min ja taululla lukemat 0-2 vierailijoille. Tämän jälkeen otetulla aikalisällä joukkuetta yritettiin herätellä ja pientä parannusta saatiin aikaiseksi. Toisessa erässä tilanne saatiin taisteltua 2-2, mutta vielä loppuhetkillä Hatsina siirtyi jälleen johtoon.

Viimeiseen erään lähdettäessä peluutusta tiivistettiin ja tämä tuotti tulosta. Kova yritys ja taistelu palkittiin lopulta, kun maalin takaa-ajo asemasta noustiin ohi ja hieman väsähtänyt Hatsina kaatui lopulta 5-3.

Ottelu oli varsin huono ja sekava esitys. Suurimpaa päänvaivaa tuotti syöttöjen laatu ja eritoten lukuisat keskialueen menetykset. Peliä ei saatu pyörimään missään vaiheessa ja kaverin iskiessä hyvin paikoistaan pelistä tehtiin vaikea, mutta lopulta tärkeä voitto. Olisiko kenties pientä yliyrittämistä ja jännitystä ollut kotiyleisön edessä pelata pitkästä aikaa.

Toisessa pelissä vastassa oli Imatran voima. Nuorekkaan Voiman peli kehittyy peli peliltä ja pelistä ei odotettu missään nimessä helppoa. Ottelu alkoi huomattavasti paremmin ja paikkoja saatiin luotua alusta asti. ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin vasta ajassa 16.07 kun Pia Salmio riisti pallon keskialueella ja syötti sarjan pistepörssin voitosta kamppailevan Susanna Laurilan läpi, josta hän ei erehtynyt.

Flanelsittarien hyökkäykset pyörivät edelleen hyvin, mutta niin sanotulla sota-alueella ei oltu tarpeeksi nopeasti ja vastustaja pääsi purkamaan irtopallot helposti pois. Myös Voiman maalivahti otti tukun hyviä torjuntoja. Myöskin Voimalla oli paikkansa tasoittaa peli, mutta maaleja ei nähty enää toisessa erässä.

Kolmannessa erässä tapahtui se mitä oli pelättävissä. Jos et itse tee paikoista maaleja, niin kaveri tekee kyllä. Ajassa 39.07 peli oli tasan 1-1, kun hieno veto laidasta löysi väylän ylänurkkaan. Loput viisi minuuttua Flanels haki vimmatusti maalia ja lopulta yritys palkittiin. Pakki Maiju Maunula nousi pakin paikalta ja jälleen Pia Salmio syötti ja Maijun tarkka veto alanurkkaan muutti tilanteeksi 2-1. Veto ei ollut kova, mutta tällä kertaa maskipelaaminen oli hyvä ja vastustajan maalivahti ei nähnyt mitään. Viimeiset kaksi minuuttia pallo pidettiin hienosti hyökkäysalueella, eikä vastustaja koskenut palloon kertaakaan. Voittolukemat siis 2-1.

Ottelu oli jo huomattavasti parempi kuin päivän ensimmäinen kamppailu. Joskin edelleen huonot pomppivat syötöt hankaloittivat pelin avausta ja hyökkäyspäässä hyviä paikkoja kaatui tähän. Loppujen lopuksi hyvä taistelu loppuun asti riitti tällä kertaa voittoihin, mutta seuraavassa turnauksessa on jo esitettävä enemmän voittaakseen.

Turnaustilastot
Naisten 2.divisioona, Joutsan liikuntahalli 17.1
Flanels – Hatsina 5-3 (0-2,2-1,3-0)
Flanels – Voima 2-1 (0-0,1-0,1-1)

Tehopisteet
Susanna Laurila 3+1
Mia Reponen 1+2
Pia Salmio 0+2
Sanni Nyberg 1+0
Henttu Norola 1+0
Maiju Maunula 1+0
Kaisa Malin 0+1
Mirka Pölkki 0+1

Kokoonpano

1.Kaisa Malin – Sanni Nyberg (C) – Henttu Norola (A)
Fanny Harjula – Maiju Maunula

2.Pia Salmio – Sanna Oksanen – Susanna Laurila
Henna Järvinen – Mia Reponen (A)

3.Johanna Heino – Johanna Vilkman – Mirka Pölkki
Laura Löfgren – Marja Kuurne (A)

MV:
Meri Pynnönen ( Hatsina ottelu)
Milli Löfgren ( Voima ottelu)

Sarjataulukko

Jatko

Lauantai 7.2 2015 Imatran urheilutalo
Flanels – Stu klo 12.00
Voima – Flanels klo 16.00