Naisille Lahdesta kolme pistettä

repsa

 

Naiset matkasivat Lahteen sunnuntaina 25.10. Kotiturnauksesta oli kulunut kaksi viikkoa, jonka aikana ehdittiin vain muutaman kerran hioa pelikuvioita. Joutsa turnauksen karvaat tappiot oli nielty ja Lahteen lähti taisteleva joukko Flanelsittaria. Vaikka valmentaja Kuurne ei aamulenkille ehtinytkään, saatiin koutsi matkaan mukaan.

Ensimmäisessä pelissä vastaan saatiin Stu Savitaipaleelta. Stu:n kanssa viime kaudella matkattiin Kuopioon karsintoihinkin, joten kovaa peliä oli tiedossa. Aloitusvihellyksestä asti flanelsittaret saivat pelinsä pyörimään hyvin hyökkäyspäässä. Myös puolustuspäässäkin merkattiin kaveri hyvin ja avaukset meni omille. Ensimmäinen maali tuli ajassa 6.08,  kun Kaisa Malin laittoi nappisyötön Mirka Pölkille, joka latasi pallon maaliin. Seuraava maali pamahti Stun maalivahdin taakse pari minuuttia myöhemmin. Tästä maalista vastasi viimekauden pistekuningatar Susanna Laurila, syöttäjänä  Marja kuurne.

Toiseen erään lähdettiin lukemissa 2-0 Joutsalaisten johtaessa. Nukahduksiin ei ole varaa, se nähtiin tässäkin pelissä.Toisen erän kahden ensimmäisen minuutin aikana vastustaja unohdettiin merkata ja näin Stu pääsi nakuttamaan kaksi tasoittavaa maalia. Vauhdissa oli taas Susanna Laurila, joka tempaisi flanelsnaiset johtolukemiin ajassa 31.39, syöttäjänä Maiju Maunula. Tilanteessa 3-2 mentiinkin vauhdikasta vääntöä kolmanteen erään saakka. Ottelun viimeiset minuutit olivatkin tapahtumia täynnä. Stu nappasi rangaistuksen neljä minuuttia ennen pelin loppua ja flanelsittaret pääsivät pyörittämään ylivoima peliä. Ja pyörihän se, mutta maaleja ei syntynyt. Alivoimasta sisuuntuneena Stu otti maalivahtinsa pois ja hakivat tasoitusmaalia, joka syntyikin ajassa 43.42.  Enää puoli minuuttia oli peliaikaa jäljellä sai Flanels vaparin hyökkäyspäässä. Vapari-kuvioita oli harjoiteltu ja tässä päästiinkin testaamaan toimivuutta. Susselle pieni siirto-siitä kanttivedolle ja Rva Reponen heilui maalin edessä hyökyaallon lailla ja ohjasi pallon maaliin. Näin flanels otti taas johtoasemansa. Loppusekunnit taisteltiin ja näin Flanelsittaret saivat kauden avauspisteensä ottelun päättyessä 4-3. Lukemat olisi voinut olla toisinkin ellei Meri pynnönen olisi napsinut tärkeitä torjuntoja ja ellei flanelsittaret olisi puolustaneet viimeiseen asti koko joukkueen voimin. Johanna Heinon pelipaikka vaihdettiiin puolustuspäähän ja hienosti hoitikin puolustuspään tehtävänsä, tässä taitaakin olla seuraava luottopakki Flanelsittarille. Inkeri Reinikainenkin pääsi kentälle  taistelemaan pallosta ja hyvin taistelikin, tästä kirjattiinkin ensimmäiset peliminuutit oranssipaidoissa.

 

Top Team saapui toisen pelin vastustajaksi ja Jaakko Åkman– ex Koutsi katsojaksi. Vastustaja rakensi hartaasti peliä ja saikin flanles naisten päätyyn painetta, mutta niistä kimpaantuneena Flanels-naiset iskivät samalla mitalla. Top Team mättikin pari maalia ensimmäisen erän aikana, mennen johtoon 2-0. Toisen erän aikana Flanesittaret hakivat tasoitusta vimmatusti ja erän ainoana maalina nähtiin kapteeni Reposen maali.Kolmanteen erään ladattiin viimeisetkin mehut,painetta annettiin vastustajan päätyyn ja saatiinkin häirittyä pelinrakennusta. Erän puolivälissä loistavat pelit pelannut  Kaisa Malin iski tärkeän  tasoitusmaalin  , Henttu Norolalle syöttöpiste. Viimeisen erän loppu minuuteilla flanels joutui taipumaan vielä ali-voimalle, mutta kestivät sen ja summerin huutaessa pelin päättyneeksi lukemat olivat tasan 2-2. Taas nähtiiin maalinteko paikkoja rusain mitoin, mutta nämä kaksi maalia riittivät tasapeliin.

 

Kolme pistettä tarttui mukaan Lahdesta, kaikilla nähtiin oikeaa joukkuehenkeä ja taisteluasennetta, palloa pelattiin loppuun asti ja hienoja hyökkäyksiä saatiin rakennettua. Lohkossa noustiin viidenneksi. Onnistujia oli koko joukkueeen verran, mutta ensimmäisen pelin parhaana pelaajana palkitaan Susanna Laurila ja toisen pelin parhaana ”Singeri” eli Mirka Pölkki, palkinnot ovat matkalla teille päin. Tällä  meiningillä on hyvä jatkaa kohti seuraavia pelejä,

TILASTOT

Flanels-Stu 4-3

Top Team- Flanels 2-2

 

Kokoonpano:

Laurila Susanna 2+1

Reponen Mia 2+0

Malin Kaisa 1+1

Kuurne Marja 0+2

Pölkki Mirka 1+0

Norola Henriikka 0+1

Maunula Maiju 0+1

Vilkman Johanna 0+0

Harjula Fanny 0+0

Heino Johanna 0+0 2 min.

Reinikainen Inkeri 0+0

Orpana Katri 0+0

Pynnönen Meri, MV 0+0

 

Kentälliset otteluiden alussa:

Vilkman- Reponen-Laurila

Harjula-Maunula

 

Malin- Norola-  Pölkki

Heino- Kuurne

5. Pakki Orpana

Kiertävä hyökkääjä Reinikainen

 

 

Naiset matkaavat la 14.11. Mikkeliin, jossa vastaan asettuu Imatran Voima ja Orimattilan Palikat.

Lohkotilanne löytyy täältä