Naisille 4 paunaa kotiavauksesta

Naiset esiintyivät tällä kaudella ensimmäistä kertaa kotiyleisön silmien edessä. Kotitaika piti eikä naiset antaneet vastustajien yllättää.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui SC Urbans Janakkalasta. Kauden ensimmäinen kohtaaminen oli päättynyt 2-2 -lukemiin, joten tiedossa oli tiukkaa vääntöä sarjapisteistä. Ottelu alkoi Flanelsin hienoisella hallinnalla ja ajassa 2.57 pallo oli Urbansin verkossa, kun Vanessa Koskipalo seurasi hienosti päätylaidasta kimmoneen pallon ja siirsi takatolpalta oranssipaidat johtoon. Tämän jälkeen myös vastustaja pääsi peliin mukaan ja paikkoja tuli tasaisesti molempiin päätyihin kummankaan kuitenkaan onnistumatta maalin teossa.

Toiseen erään Flanels sai taas lentävän lähdön, kun hyökkäjän tontille nostettu Anne Pappinen katkaisi hyökkäyspäässä vastustajan avauksen ja laukoi ranteella pallon etuylämummoon. Tämän jälkeen Flanels sai vahinkojäähyn hyökkäyspäässä ja Urbans pääsi kaventamaan ylivoimalla tilanteeksi 2-1. Näistä lukemista lähdettiin päätöserään.

Viimeiseen erään Flanels sai rauhoitettua omaa peliään ja pystyi hallitsemaan palloa paremmin kuin aiemmissa erissä. Otteluun saatiin huikea loppu, kun Flanels sai kaksi minuuttia ennen loppua rangaistuksen ja Urbans pääsi myllyttämään loppuajan ylivoimalla. Flanels kuitenkin puolusti loistavasti ja oli tilanteen herra koko ajan. Näin pisteet jäivät Joutsaan 2-1 lukemin.

Iltakamppailussa vastaan tuli Classic Zebras, jonka Flanels oli voittanut 3-2 kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Ottelussa oli selvät sävelet heti alusta alkaen, kun Flanels piti palloa ja hallitsi vastustajan iskiessä vastahyökkäyksillä silloin tällöin. Neljä minuuttia ennen avauserän loppua Flanels sai hyökkäyspään kulmalyönnin, josta pallo pelattiin viivalle. Sieltä Hentisen Ansku toimitti pallon maalille, josta Sanni Tonteri nappasi reboundin ja lähetti pallon takanurkkaan tarkalla laukauksella.

Toisessa erässä sama kaava jatkui Flanelsin rakentaessa paikkoja tuon tuosta, mutta maalinteon vaikeus oli valtava, josta suuri kunnia täytyy antaa vastustajan loistavasti pelanneelle maalivahdille, joka torjui lähes mahdottoman oloisia tilanteita.

Myös viimeinen erä oli Flanelsin hallintaa. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua Henttu Norola karvasi pallon vastustajan maalin takana ja syötti maalin edessä vapaana olleelle Vanessa Koskipalolle, joka löi viimeisen niitin ottelulle. Näin siis ansaittu 2-0 voitto ja täysi pistepotti kotiin.

Viikonlopun parasta antia oli ehdottomasti puolustuspeli, sillä vain yksi päästetty maali kahdessa ottelussa on hieno suoritus. Tästä kuuluu kiitokset koko joukkueelle sekä eritoten maalivahti Ansa Ikoselle. Sen sijaan maalintekoon pitäisi löytää rentoutta lisää, sillä varsinkin toisessa ottelussa numerot olisivat voineet olla paljon tylymmät.

Sarja jatkuu 28.1. Tampereella, jolloin vastaan asettuvat Roismalan Ponnistus sekä sarjakärki Pirkkalan Pirkat.

Turnaustilastot:

Flanels – SC Urbans 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Classic Zebras – Flanels 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Kokoonpano

Norola Henriikka 0+1
Koskipalo Vanessa 2+0
Salmio Pia 0+1
Pölkki Mirka 0+0, 2 min
Tonteri Sanni 1+0
Pappinen Anne (a) 1+0
Vilkman Johanna 0+0
Niemi-Mara Minna 0+0
Nikkanen Riina 0+0
Riipinen Hanna (c) 0+0, 2 min
Maunula Maiju 0+0
Järvinen Henna 0+0
Koskipalo Angelica 0+0
Hentinen Anna-Kaisa 0+1 (vain Classic -ottelu)
Ikonen Ansa MV 90 min, 1 pm