Naisilla vahva alku sarjatasoa ylempänä

Flanelsin naiset aloittivat sarjakauden 2011-2012 III divisioonassa 7-1-voitolla Toijalan Fumblers Teamista ja 4-1-voitolla Ylöjärven Ryhdistä. Avausturnaus pelattiin lauantaina Tampereen Tamppi-Areenalla. Edelliskausihan päättyi Flanelsilta suoraan sarjanousuun nelosesta kolmoseen.

Avausottelun alku ei ollut ihan suunnitelmien mukainen, sillä TFT kuritti sarjanousijaa heti ensimmäisessä vaihdossa. Sen jälkeen pelin henki alkoi käydä selväksi. Flanels piti palloa ja loi maalipaikkoja. TFT:n aseita olivat vastaiskut. Varsinaisia pitkiä hyökkäyksiä vihulainen ei tehnyt kuin pari ottelun aikana. Loppulukemat 7-1 lienevät oikeutetut ja näin Flanels sai tärkeän avausvoiton sarjaan.

Toisen kamppailun vastustaja oli Ryhti Ylöjärveltä, joka pelasi viime kaudella puolestaan II divisioonaa. Myös nyt vastustaja aloitti vahvasti ja ottelusta muodostui tiukempi. Varsinaista hätää Flanelsilla ei ollut missään vaiheessa, sillä puolustaminen toimi koko kentän alueella. Loppulukemat jälleen ansaitut 4-1.

Pakkikalusto vakuutti

Ennen avausturnausta suurimmat kysymysmerkit liittyivät siihen, mistä Flanels löytää puolustajia. Kauden alla kävi ilmi, että peliä tekevät runkopuolustajat Marja Kuurne ja Jenni Kärnä eivät ole pelaavassa ringissä mukana. Kuurne onneksi harjoittelee mukana, mutta työt estävät pelit. Kärnä puolestaan opiskelee kauempana.

Paikkaajia löytyi kokeilujen jälkeen peräti kolme. Ensinnäkin mammalomalta palaileva Ansku Hentinen on saavuttanut erinomaisen pelivireen nopeasti. Anne Pappinen pelasi ennen laitaa ja nyt kokeilujen jälkeen näyttää pakin paikkakin sujuvan enemmän kuin mainiosti. Kuvion kolmas nimi on joukkueeseen uutena liittynyt Angelica Koskipalo, joka hänkin suoriutui avausturnauksen debyytistä kiitettävästi.

Henttu Norola oli tehokkain

Flanelsin pelaaminen oli siihen nähden, että kyse on vasta avausturnauksesta, yllättävän hyvältä. Liikettä ja jalkaa riitti, 1 vs. 1 -tilanteet pelattiin kovaa ja maalipaikkoja syntyi. Leijumiselle ei kuitenkaan ole mitään sijaa, sillä vastustajat parantavat kauden mittaan otteitaan.

Flanelsin tehokkain oli laitahyökkääjä Henriikka Norola, joka naulasi tehot 4+3. Myös naapuriseura BB-88:sta siirtyneen Pia Salmion saldo oli kova: 3+2. Flanels pelasi ottelut läpi kolmella viisikolla, eikä tarvetta tiivistyksille ilmaantunut. Takaiskut menivät ykköskentälle, joka tosin vastasi enemmistä tehoista. Kakkos- ja kolmoskentälliset pitivät oman pään puhtaana ja onnistuivat nekin maalinteossa vähintään kertaalleen.

Turnaustilastot

29.10.2011 Tamppi Areena, Tampere
Flanels – TFT 7-1 (3-1, 3-0, 1-0)
Flanels – Ryhti 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano

Salmio Pia 3+2
Reponen Mia (c) 1+2
Norola Henriikka 4+3
Maunula Maiju 0+0
Riipinen Hanna (a) 0+1
Tonteri Sanni 0+1
Vilkman Johanna 1+1
Koskipalo Vanessa 1+0
Koskipalo Angelica 0+0
Hentinen Anna-Kaisa 0+0, 2 min
Niemi-Mara Minna 0+0
Pölkki Mirka 0+0
Nikkanen Riina 0+0
Polvilampi Laura 0+0
Pappinen Anne (a) 1+0
Järvinen Henna 0+1
Ikonen Ansa (mv.), 90 pmin., 2 pm

Ei kokoonpanossa
Rantalainen Elina (mv.), työeste

Kentälliset otteluiden alussa

Salmio – Reponen – Norola
Maunula – Riipinen

Tonteri – Vilkman – V. Koskipalo
Hentinen – A. Koskipalo

Niemi-Mara – Pölkki – Nikkanen
Järvinen – Pappinen

7. laitahyökkääjä Polvilampi

Jatko

12.11.2011 Rehti-areena, Forssa
11:00 Flanels – PirPi
13:00 SCU – Flanels