Naisilla lauantaina 2 pisteen reissu – sarjakärjeltä tuli tauluun

Lauantain peleihin Tampereelle Flanels lähti 4 pistettä tähtäimessä. Toisin kuitenkin kävi, kun sarjakärki jäi kaatamatta, joten PirPi jatkaa edelleen ilman tappioita sarjassa.

Ensimmäiseen peliin Roismalan Ponnistusta vastaan Flanels lähti hienoisen ennakkosuosikin asemassa eikä se sitä säikähtänyt sillä aiemmassa kohtaamisessa Flanels oli lyönyt selkeät 6-1 -lukemat taululle. Nytkin Flanels aloitti selvällä hallinnalla ja viiden minuutin jälkeen verkko soi, kun Vanessa Koskipalo latasi Flanelsin johtoon. Minuutti tästä ja taululla oli 2-0, kun Riina Nikkanen riisti pallon maalin takana, nousi maalin kulmalle ja siirsi pallon häkkiin. Kolme minuuttia eteenpäin ja ratkaisun makua oli ilmassa, kun Sanni Tonteri tekaisi Flanelsin kolmannen maalin hyvän karvauksen seurauksen. RoPo pystyi kaventamaan vielä seuraavassa vaihdossa, mutta erätauolle lähdettin siis 3-1 lukemissa.

Toisessa erässä asetelmat eivät muuttuneet. Flanels painosti ja RoPo iski aina silloin tällöin vastahyökkäyksiä. Erän ainoan osuman iski jälleen Sanni reilun viiden minuutin jälkeen.

Viimeisessä erässä pelin kulku ei muuttunut mihinkään ja Flanels teki loppulukemat 5-1 ottelun viimeisellä sekunnilla jälleen Riinan toimesta. Valmennuksen kantilta katsottuna kaikki viisikot toimivat hyvin, mutta erityisesti Jossu Vilkmanin johtama viisikko esitti ehkäpä kauden parasta peliään vaikka maalit jäivät tällä kertaa tekemättä.

Toisessa ottelussa vastassa oli siis sarjakärki PirPi, jolla ei ollut yhtään tappiota alla, joten peliin lähdettin sillä mielellä, että aiheutetaan avaustappio vastustajalle. Ensimmäinen erä olikin hieman tunnustelua molemmin puolin. Flanels ehkä hienoisesti jopa hallitsi erän alkua saaden yrittää maalin tekoa myös ylivoimalla, mutta ilman tulosta. PirPi sai otetta loppua kohden, mutta maaleja ei tullut kumpaankaan päähän.

Toisessa erässä Pirkat lisäsi hieman kaasua ja viiden minuutin jälkeen se siirtyikin 1-0 johtoon ylivoimalla, kun viivasta tullut laukaus valui juuri ja juuri maaliviivan yli. Tämän jälkeen peli aaltoili päästä päähän mutta erän lopussa kaveri pääsi iskemään tilanteeksi 2-0 pienen merkkausvirheen seurauksena.

Viimeiseen erään Flanels nosti karvaustaan ja hieman ennen puoltaväliä se saikin kuparisen rikki, kun Sanni Tonteri onnistui niittaamaan pallon maaliin. Mutta reilu pari minuttia tästä Pirkat sai mylläkän Flanelsin päähän ja takatolpalle unohtunut pelaaja veti pallon suoraan syötöstä oranssipaitojen verkkoon. Flanels yritti vielä lopussa reilu kaksi minuuttia hakea kavennusta ja tasoitusta ilman maalivahtia, mutta maalit jäivät uupumaan. Näin siis Pirkat jatkaa sarjassa ilman tappioita 3-1 voiton myötä.

Vaikka Flanels kärsi tappion se jatkaa silti sarjassa toisena. Kolmantena on SBS Tamppi tasapisteissä Flanelsin kanssa. Joukkueet kohtaavatkin ensi sunnuntaina Toijalassa järjestettävässä turnauksessa, joten tiukka peli on tulossa.

Eniten ihmetystä pelaajistossa herätti ehkäpä otteluiden parhaille pelaajille jaetut palkinnot. Sinänsä hieno ele järjestäjiltä, mutta palkinnon sisältämät risteilylahjakortit olivat vanhoja, joten roskis olisi ollut niille parempi paikka. Liekö sitten jotain teekkarihuumoria vai mitä, en tiedä….

Turnaustilastot:

Flanels – RoPo 5-1 (3-1, 1-0, 1-0)
PirPi – Flanels 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

Kokoonpano:

Reponen Mia ”C” 0+0
Riipinen Hanna ”A” 0+1
Koskipalo Vanessa 1+0
Norola Henriikka 0+0
Salmio Pia 0+0
Järvinen Henna 0+0
Pappinen Anne ”A 0+0, 4 min
Tonteri Sanni 3+1
Pölkki Mirka 0+2
Nikkanen Riina 2+0
Hentinen Anna-Kaisa 0+0
Koskipalo Angelica 0+0
Vilkman Johanna 0+0
Niemi-Mara Minna 0+0
Polvilampi Laura 0+0
Ikonen Ansa ”MV” 90 min, 4 pm

Seuraavat ottelut 5.2.2012
klo 12.00 FoSu – Flanels
klo 15.00 SBS Tamppi – Flanels