Naiset sarjakakkosina joulutauolle

Flanelsittarien turnaukset tältä vuodelta ovat pelattu. Joulutauolle lähdetään sarjan kakkospaikalta ja tilanne näyttää hyvältä jatkoonpääsyä ajatellen. 16.11  Joutsenossa kärsittiin tappio PHSB:lle maalein 4-3 ja Hatsina voitettiin 8-3.

PHSB pelissä Lahtelaisten vahva karvaus sekoitti avauspeliä ja aivan parhaimpaan ei pystytty. Suurimmat ongelmat olivat syöttötyöskentelyssä ja syöttöjen vastaanotossa, ja tästä syystä peliä oli vaikea saada rullaamaan toivotulla tavalla. Toki ensimmäisessä erässä oli paikat mennä parin maalin johtoon, mutta paikkoja ei pystytty käyttämään, kun taas vastustaja käytti omat paikkansa hyvin. Peli oli tasainen, mutta kyllä Lahtelaiset esityksellään ansaitsivat pisteet matkaan.

Toisessa pelissä Hatsinaa vastaan piti ottaa voitto ja tämä tulikin, mutta peliesitys jätti todella paljon toivomisen varaa. Ensimmäisen pelin ongelmat jatkuivat edelleen ja muutenkin keskittyminen ei ollut parhaalla mahdollisella tasolla. Lopputuloksena kuitenkin selvä voitto ja tärkeät pisteet saatiin laarattua kotiin.

Savonlinnassa kaatui sarjakärki

Savonlinnassa vastassa olivat aina hankala vastustaja Top Team ja voittamaton sarjakärki Stu. Varsinkin Top team peli oli niin sanottu neljän pisteen kamppailu. Voitolla piste ero Top Teamiin saataisiin isoksi ja taas tappiolla tilanne olisi tasainen. Toisessa pelissä voittamatonta sarjakärki Stu:ta lähdettiin kaatamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Loppujen lopuksi pelit sujuivat loistavasti, kun kotiintuomisina oli täydet neljä pistettä! Top Team kaatui maalein 3-1 ja päivän kärkikamppailussa Flanelsittaret olivat jännittävien vaiheiden jälkeen parempia luvuin 3-2.

Ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin matkassa oli 14 kenttäpelaajaa, joten painetta päästiin antamaan aktiivisesti, kun tämä tuntuu sopivan hyvin Flanelsittarien pelityyliin. Vastustajan fyysinen peli tiedostettiin ja tähän pystyttiin vastaamaan loppujen lopuksi loistavasti. Top Team meni johtoon ensimmäisen erän alussa pienen sählinkin jälkeen, mutta tämän jälkeen peli oli hallussa varsin hyvin. Tasoitus tuli jo alle minuutti johtomaalista, kun Mia Reponen iski ylivoimalla rystyllä suoraan syötöstä! Ottelun voittomaali tuli vasta ajassa 35.18 kun Kapteeni Sanni Nybergin hyvä haasto laidasta keskelle poiki hyvän vetopaikan ja näin tilanteeksi 2-1. Viimeinen niitti tuli vikalla minuutilla Henttu Norolan iskiessä reikäpallon takatolpalta maaliin.

Peli oli tasainen vääntö, mutta voitto oli ansaittu. Puolustuspeli oli loistavalla tasolla ja viimeisenä lukkona tärkeitä torjuntoja napannut Meri Pynnönen. Paikkoja oli ratkaista peli aikaisemminkin, mutta toisessa päässäkin maalivahti oli hyvässä vireessä.

Toisessa kamppailussa Stu:n odotettiin iskevän kovaa päälle, mutta heidän karvaus olikin suhteellisen passiivinen. Tämä helpotti avauspeliä ja pallonhallinta oli niukasti pari erää Flanelsittarien puolella. Avauserän jälkeen tilanne oli Flanelsittarille 1-0, kun hyvän karvauksen jälkeen pallo toimitettiin maalille ja Johanna Heino iski reboundin verkkoon asti. Toinen erä alkoi huonosti, kun pienen merkkausvirheen seurauksena pallo oli jo ensisekunneilla maalissa. Naisten peli ei tästä kuitenkaan seonnut, vaan hyviä hyökkäyksiä saatiin edelleen tehtyä. 2-1 Johtomaali tuli aivan erän viime hetkillä Susanna Laurilan onnistuessa kulmavapari kuviossa.

Kolmannessä erässä Stu nosti karvausta odotetusti ja pelinavaamisen yksinkertaisuutta painotettiin, ei turhia riskejä, jos ei ole paikkoja avata. Loppujen lopuksi ottelun voittomaalin iski ajassa 32.55 Henttu Norola. Sanni Nyberg syötti hienosti päädystä maalin eteen ja Norola laukoi suoraan syötöstä aivan ylänurkkaan. Tämän maalin jälkee Stu painoi kovaa päälle, mutta johto säilyi loppuun asti. Stu kavensi vielä pari minuuttia ennen loppua tilanteeksi 3-2. Viime hetket kestettiin ja hieno voitto oli tosiasia.

Peli oli selkeästi kauden kovavauhtisin kamppailu. Ensimmäisen pelin tapaan puolustuspeli toimi hyvin ja pitkiä hyökkäyksiä pystyttiin pyörittämään vastustajan päässä. Torjunta vuorossa ollut Milli Löfgren oli vuorostaan mainiossa vireessä ja jatkoi hyviä maalivahti suorituksia.

Päivän voittojen yhtenä tärkeimmistä asioista oli kaksinkamppailu pelaaminen molemmissa päissä. Irtopallot saatiin kovalla prosentilla pelattua omalle pelaajalle ja täten turhaa juoksemista pystyttiiin välttämään. Eritoten Kapteeni Sanni Nyberg ja Mia Reponen näyttivät esimerkkiä joukkueelle taistelullaan. Lisäksi joukkueen joukkuehengeä ei voi olla kehumatta.

Turnaustilastot
Naisten 2.divisioona, Joutseno halli Lappeenranta 16.11
Flanels – PHSB 3-4 (0-2,2-0,1-2)
Flanels – Hatsina 8-3 (3-1,2-0,3-2)

OKL halli Savonlinna 7.12
Flanels – Top Team 3-1 (1-1,0-0,2-0)
STu – Flanels 2-3 (0-1,1-1,1-1)

Tehopisteet
Lappeenranta

Susanna Laurila 3+2
Henttu Norola 2+1
Sanna Oksanen 2+1
Kaisa Malin 1+1
Johanna Vilkman 0+2
Pia Salmio 1+0
Mia Reponen 1+0
Johanna Heino 0+1
Marja Kuurne 0+1
Maiju Maunula 0+1

Savonlinna

Sanni Nyberg 1+2
Henttu Norola 2+0
Susanna Laurila 1+1
Johanna Heino 1+0
Mia Reponen 1+0
Sanna Oksanen 0+1
Mirka Pölkki 0+1
Maiju Maunula 0+1

Kokoonpano

Lappeenranta

Alakolmikot:

1.Sentteri Johanna Vilkman, pakit Fanny Harjula – Maiju Maunula
2.Sentteri Sanna Oksanen, pakit Mia Reponen (C) – Marja Kuurne (A)
5.pakki Laura Löfgren

Laituriparit:

1.Kaisa Malin – Henttu Norola (A)
2. Pia Salmio – Susanna Laurila
3.Johanna Heino – Mirka Pölkki

MV: Milli Löfgren (PHSB ottelu)
Meri Pynnönen(Hatsina ottelu)

Savonlinna

1.Kaisa Malin – Sanni Nyberg (C) – Henttu Norola (A)
2.Pia Salmio – Sanna Oksanen – Susanna Laurila
3.Johanna Heino – Johanna Vilkman – Mirka Pölkki

Fanny Harjula – Maiju Maunula
Mia Reponen (A) – Marja Kuurne (A)

5.pakki Laura Löfgren

Sarjataulukko

Jatko

Lauantai 17.1.2o15, Joutsan liikuntahalli
Flanels – Hatsina klo 10.00
Flanels – Voima klo 14.00