Naiset menestyksekkäinä kotiturnauksessa

Flanelsittaret palasivat estradille kuukauden mittaisen pelitauon jälkeen lauantaina kotikaukalossaan Joutsan salibandypyhätössä, jossa vastaan asettuivat tamperelaisseurat KOO-VEE II ja SBS Tamppi.

KOO-VEE oli kohdattu tällä kaudella jo kertaalleen, jolloin summerin soidessa juhlistettiin oranssipaitojen 5-1 voittoa. Tamppi oli puolestaan tuttu kiistakumppani edelliskaudelta 3. divarista. BB-88:n A-tyttöjen päällekkäisten pelien vuoksi mukaan ei saatu yhtään sysmäläisapuja, mutta äitiyslomalta palanneen Henriikka ”Mutsi” Norolan ja polvensa pelikuntoon saaneen Laura Polvilammen comebackien myötä kokoon saatiin kuitenkin riittävän suuri rosteri.

Ensimmäisessä koitoksessa KOO-VEE II:sta vastaan Flanels oli hallitseva läpi ottelun, mutta viimeistetarkkuuden ollessa yhtä heikkoa kuin Rutjanmeren jääpeitteen, jouduttiin tyytymään 2-2 tasatulokseen, KOO-VEEn viimeistellessä ottelun viimeisen maalin terävästä vastahyökkäyksestä vain reilu minuutti ennen pelin päättymistä. Flanelsilta maalinteossa onnistui ainoastaan joukkueen tätiosasto Sanna Oksanen ja Pia Salmio.

Päivän toiseen taistoon Tamppia vastaan kentälle asteli, pukukopissa tarjolla olleista miniporkkanoista ja kirsikkatomaateista huolimatta, erittäin nälkäinen oranssilauma.

Vaikka pallollinen pelirohkeus oli saatu hilattua pykälää korkeammalle ja tilanteita saatiin luotua jo ottelun alusta lähtien, tarvittiin herätykseksi Tampin avausmaali ajassa 13.16. Tämän jälkeen joukkue kuitenkin liimasi itsensä kokoon, eikä jatkossa Tampille enää annettu siimaa. Tasoitus näki päivänvalon vain minuuttia myöhemmin kun Pia Salmio avasi solmion kaltaisessa tukoksessa olleet maalihanat Mirka Pölkin esityöstä.

Toisessa erässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä oli jääty. Edellisen maalin arkkitehtien osat vaihtuivat, kun koko päivän energisesti esiintynyt Mirka karkasi, kuin Talvivaaran kaivoksen kipsisakka-altaan raskasmetallit lähiympäristöön, läpiajoon Pian syötöstä ja niittasi pallon vastustajan maalin vasempaan yläkulmaan laukauksella, joka oli tulinen kuin thaimaalaisesta keittiöstä tuttu Tom Yum-keitto.

Varsinaisen viiman alettua jatkoi samainen kaksikko siitä mihin oli jäänyt. Pia teki jälleen esityön ja Mirka viimeisteli numeroiksi 3-1 maalin kulmalta. Tämän jälkeen Salmion ja Pölkin sentterinä esiintynyt Sanni Tonteri halusi kaapata huomion itseensä, viimeistelemällä puhtaan hattutempun.

4-1 maalissaan Sanni päätti aluksi härnätä vastustajaa antamalla tälle ensin pallon muotoisen mustikan kylkeen ja niitaten vasta tämän jälkeen murkulan Tamppi-maalin verkkoihin. 5-1 maaliin vaikeustasoa oli hieman nostettava, joten Sanna tarjoili polvenkorkuisen poikittaissyötön, jonka selkeästi Sotkamon Jymyn pesäpalloilijoiden edesottamuksia ahkerasti lähietäisyydeltä seurannut Sanni pommitti suoraan ilmasta osoitteeseen. Ottelun päätösosuma syntyi hartaudella harjoitellusta kulmavaparista, jossa maalintekijä karisti vastustamattomilla Paso doble-askelilla itsensä vartijoidensa pinteestä vapaaksi ja sinetöi Mirkan syötöstä tarkalla laukauksella ottelun loppulukemiksi 6-1.

Jälkimmäinen ottelu oli ehdottomasti parasta, mitä Flanelsilta ollaan tällä kaudella nähty. Vaikka tehoista vastasikin pitkälti Pi-Sa-Mi-kenttä, pystyi koko joukkue kokonaisvaltaiseen esitykseen, jossa sekä oma pallollinen peli toimi ja vastustajan avauspeliä saatiin häirittyä hyvin aktiivisella ja energisellä karvauksella.
Oranssien maalilla Ansa Ikonen oli jälleen totutun varma ja esti varmoilla kopeillaan harvat vastustajan maalitilanteet.

Turnaustilastot

KOO-VEE II – Flanels 2-2 (0-1, 0-0, 2-1)
SBS Tamppi -Flanels 1-6 (1-1, 0-3, 0-2)

Tehopisteet

Mirka Pölkki 2+4=6
Pia Salmio 2+2=4
Sanni Tonteri 3+0=3 2min
Sanna Oksanen 1+1=2
Henriikka Norola 0+1=1

Kokoonpano

1. Pia Salmio – Sanni Tonteri ”A” – Mirka Pölkki
2. Henriikka Norola – Mia Reponen ”C” – Sanna Oksanen
7. ja 8. Hyökkääjä: Riina Nikkanen – Laura Polvilampi

Johanna Vilkman- Hanna Riipinen ”A”
Henna Järvinen – Maiju Maunula
5. Puolustaja: Angelica Koskipalo

Mv: Ansa Ikonen

Jatko

Kausi jatkuu sunnuntaina 16.12. Palokassa, jossa vastassa ovat Tikkakosken Pallo jyväskylästä ja uudelleen kohdattava SBS Tamppi tampereelta.