Naiset avasivat pistetilin avausturnauksessa

Hatsina Mikkelistä ja Stu Savitaipaleelta olivat Flanelsittarien avausvastukset kauden 2014-2015 avausturnauksessa. Hatsinasta ei ollut ennakkoon oikeen minkäänlaista tietoa, kun taas Stu:n vahvuus tiedettiin viime kauden perusteella. Ensimmäisestä pelistä muodostui varsin helppo ja toisessa Stu näytti olevansa jopa vahvempi kuin viime kaudella.

Hatsina pelin ensivaihdoista näki jo minkälaiseksi tuleva ottelu menee. Avausvaihdossa Henttu Norola jatkoi mihin viime kaudella jäi. Syötönkatko hyokkäyspäässä ja pallo välittömästi verkkoon. Ensimmäisessä erässä paine oli jatkuvasti vastustajan päässä ja Flanelsittarien hyökkäyspeli pyöri varsin mukavasti ja ennen kaikkea vauhtia saatiin pidettyä yllä eikä lähdetty vastustajan kävelyyn mukaan. Toinen maalikin nähtiin vielä erään kun Susanna Laurilan hieno koko kentän poikittaissyöttö tavoitti takatolpan lähettyviltä Sanna Oksasen, joka tälläsi suoraan syötöstä pallon etukulmasta maaliin.

Toinen erä jatkui täysin samalla kaavalla. Maaleja nähtiin kolme lisää. Enemmänki olisi voinut tulla, mutta suuri osa vedosta jäi vastustajan pakkeihin jotka seisoivat maalivahdin vieressä, eikä niistä tulleisiin ripareihin menty riittävän nopeasti. Tilanne 5-0. Maaleista vastasivat Laurila kahdesti ja Oksanen toistamiseen.

Kolmannessä erässä Hatsina väsyi entistä enemmän ja paikkoja siunaantui entistä enemmän. Ykköskentällistä johtava joukkueen uusi kapteeni Sanni Nyberg kentällisineen sai tärkeän onnistumisen erän alkuun kapteenin itse laukoessa pallon verkon perukoille. Kakkoskentällisen peli pyöri mainiosti ja varsinkin Laurila oli hirmuvireessä naputtaen vikaan erään vielä 2+1. Muista maaleista vastasivat Pia Salmio, Maiju Maunula ja Henttu Norola. Lopputulos 11-0.

Peli osottautui helpoksi. Vastustajan puolustuksesta puuttui täysin paine pallolliseen, joten aikaa oli vaikka muille jakaa hyökkäyspäässä ja laukauksia sateli monta kymmentä. Puolustuspelissä ei jouduttu vielä minkäänlaiseen testiin ja Milli Löfgren sai muutamalla varmalla kopilla nollapelin tililleen.

Toiseen peliin lähtiessä painotettiin, että vastaan tulee täysin eritasoinen vastus. Korkeaa karvausta odotettiin tulevan ja sitähän Stu teki varsin tasokkaalla tavalla. Paine päätylaudasta tuotti suurehkoja vaikeuksia pelinavaukseen ja Stu:n hyökkäyspelissä pallo pyöri tehokkaasti, joten pallonhallinta suurelta osin oli vastustajalla.

Peliä ei ollut ehtinyt kulua edes minuuttiakaan, kun Stu iski pallon maalin. Pallo syvään ja sieltä syöttö keskelle josta suora laukaus maaliin. Peli saatiin tasoihin erän puolenvälin tietämillä kun Susanna Laurila näytti henkilöista taituruuttaan voittamallla 1 vs 1 tilanteen ja viemällä vielä maalivahdin kahville ja nostaessa pallon rystyltä yläpeltiin. Paine jatkui kuitenkin Flanelsittarien päässä ja jo hetken kulutta Stu iski toistamiseen. Enää maaleja ei nähty vaan toiseen erään tilanteesta 2-1.

Toinen erä oli edelleen Stu:n hallintaa,joskin oman pään pelaamista saatiin hiukan parannettua. Pallo pyöri kuitenkin hyvin vastustajalla ja omassa päässä jouduttiin painimaan sen verran kauan, että oma hyökkäyspelaaminen kärsi paljon tästä. Erässä nähtiin yksi maali Stu:n toimesta ja tilanne 3-1.

Viimeisessä erässä jalka alkoi jo painaa kovan paineen jatkuessa. Pelinavaus toimi hieman paremmin, kun pakit varsinkin Marja Kuurneen johdolla haastoivat karvaajan ja voittivat oman 1 vs 1 tilanteen ja näin paine saatiin purettua paremmin. Maaleihin tämä ei kuitenkaan johtanut, vaan Savitaipalelaiset iskivät vielä kolmesti ja loppunumerot 6-1.

Peli osoittautui varsin vaikeaksi. Vastustajan tehokas karvaus tuotti vaikeuksia pelin avaukseen ja vahva pallollinen pelaaminen hyökkäyspäässä tuottia hyviä myllyjä. Tämä söi liikaa energiaa hyökkäyspelistä. Varsinkin Stu:n hyökkäyskolmikoiden liike oli mainiota ja merkkauspeli tuotti vaikeuksia ja keskustaan löytyi liikaa syötöille tilaa. Peli oli harkkapelit mukaanlukien ehdottomasti kauden kovin. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan ja ensi turnauksessa ollaan varmasti valmiimpia pelaamaan.

 

Turnaus osoitti, että Sysmästä tulleet Laurila ja Salmio ovat kovia vahvistuksia. Maalintekorintamalle saadaan lisää leveyttä, joka on ensiarvoisen tärkeää. Myös Laura Löfgren teki debyyttinsä pelaten hyvät ensimmäiset pelit puolustustuksessa.

Turnaustilastot
Naisten 2.divisioona, Sport Forum Mikkeli 4.10.2014
Hatsina – Flanels 0-11 (0-2,0-3,0-6)
Stu – Flanels 6-1 (2-1,1-0,3-0)

Tehopisteet

Susanna laurila 5+3
Sanna Oksanen 2+1
Henttu Norola 2+0
Johanna Heino 0+2
Sanni Nyberg 1+0
Pia Salmio 1+0
Maiju Maunula 1+0
Kaisa Malin 0+1
Marja Kuurne 0+1

Kokoonpano

1. Kaisa Malin – Sanni Nyberg (C) – Henttu Norola (A)
Marja Kuurne (A) – Maiju Maunula

2. Pia Salmio – Sanna Oksanen – Susanna Laurila
Fanny Harjula – Johanna Vilkman

Kiertävä hyökkääjä: Johanna Heino
Kiertävä pakki: Laura Löfgren

MV: Milli Löfgren ( Hatsina ottelu)
Meri Pynnönen ( Stu ottelu)

Sarjataulukko >

Jatko 

Lauantai 25.10 Lahden Suurhalli
PHSB – Flanels klo 10.00
Top Team – Flanels klo 12.00
Flanels – Voima klo 14.00