Myös ykkösen kausi pakettiin

Flanelsin edustuksen kauden viimeinen turnaus pelattiin lauantaina Killerillä. Otteluiden panoksesta ei ollut puutetta, sillä sarjapaikan säilyminen oli omissa käsissä, mutta toisin kävi. Ensin otettiin pataan III-divariin nousseelta L-Bandyltä 6-7 ja toisen pelin kuolemankamppailussa SB Pommakilta luvuin 4-8.

L-Bandyn taidot tiedettiin etukäteen, mutta silti lukemat olivat 1-4 laukaalaisille ensimmäisen erän jälkeen vain Kari Kuurneen onnistuttua maalinteossa oranssipaidoilta. Toinen erä olikin sitten jo tasaisempaa puurtamista, erän päättyessä tilanteessa 2-5. Viimeisellä erätauolla päätettiin vielä taistella tosissaan ja kunnon kiri saatiinkin aikaiseksi. Ensin kaveri teki kuudennen maalin, mutta sitten L-Bandyllä alkoi kasetti hajoamaan ja joukkue alkoi ottamaan jäähyjä. Jarkko Kosunen vastasi molemmista yv-maaleista ja peli oli 4-6. Sitten jälleen pieni nukahdus ja L-Bandy kuittasi tilanteeksi 4-7. Heti perään tuli taas jäähy laukaalaisille, jonka aikana Owe Weijo tykitti viivasta Flanelsin kahden maalin päähän, kun peliä oli jäljellä puolitoista minuuttia. Tähän perään turvauduttiin aikalisään ja maalivahdin pois ottoon. Kosunen sorvasi vielä yhden maalin vajaa puoli minuuttia ennen loppua, mutta siihen loppui kiri ja loppulukemiksi tuli 6-7.

Toisessa pelissä oltiinkin sitten pakkovoiton edessä myös putoamista vastaan taistelleen SB Pommakia vastaan. Ruusuisesti ei alkanut tämäkään ottelu, sillä jo ensimmäinen veto upposi omiin. Viimeistä otteluaan näillä näkymin pelannut Antti Tonteri tasoitti erän puolivälin jälkeen, jonka jälkeen omissa kolisi vielä kolmesti ennen summeria. Toinen erä alkoi lupaavasti Arto Vainiomäen lauottua Flanelsin kahden maalin päähän. Lukuisista paikoista huolimatta tämä jäi erän ainoaksi maaliksi. Viimeiseen erään porukkaa ei ollut vaikea motivoida, olihan kyse sarjapaikasta. Ilari Suuronen toi vielä uskoa taiteilemalla tilanteeksi 3-4. Sitten puolen kentän pallonmenetys ja tilanne oli 3-5. Köpä Kuurne toi vielä Flanelsin maalin päähän viisi minuuttia ennen loppua, mutta heti seuraavassa vaihdossa omissa kolisi jälleen ja selkäranka rupesi murtumaan. Puolitoista minuuttia eteenpäin ja kuului viimeinen naksahdus, kun Pommak teki 7. maalin. Flanels haki lopussa kavennusta vielä kuudella kenttäpelaajalla, mutta viime sekunneilla kaveri laittoi reikäpallon tyhjään rysään loppulukemiksi 4-8.

Turnaustilastot

Kokoonpano
I Vainiomäki Arto 1+2 (c L-Bandy- ottelu)
I Huikko Pekka 0+1
I Kuurne Kari 2+0
I Weijo Olli 1+1
I Suuronen Ilari 1+3
II Gyldén Riku 0+0
II Keihäsniemi Riku 0+0
II Tonteri Antti 1+0 (c Pommak-ottelu)
II Kosunen Jarkko 4+2
II Kiiski Tatu 0+0
7. hyökkääjä Kosonen Juha 0+0
Mäkinen Mikko mv (L-Bandy- ottelu ja Pommak- ottelu loppu)
Kuitunen Juho mv (Pommak- ottelun alku)