Miesten preseason käyntiin Varkaudessa

IV-divisioonaan valmistautuvan Flanelsin miesten edustusjoukkueen preseason käynnistyy Suomen Cupin merkeissä lauantaina Varkaudessa. Tuttuun tapaan mukana on neljä jengiä, joista kaksi lähtee laulukuoroon ja kaksi jatkoon 2. kierrokselle.

Turnauksen tulospalvelu ja otteluohjelma

Jotta kauden avausottelussa olisi merkitystä ja painoarvoa kauteen valmistautumiselle, on vastassa sopivasti 2-divisioonaa tahkoava kotijoukkue Tarmo Varkaudesta. Toisessa ottelussa kohtaavat puolestaan Kiri Iisvedeltä sekä Rökäletappio Siilinjärveltä. Kumpikin joukkue tanssii tulevalla kaudella ilmeisesti 3-divarissa.

Ja hommahan menee niin, että otteluparien voittajat sekä häviäjät kohtaavat iltapäivällä. Voittajien ottelusta voittaja selviytyy jatkoon. Häviäjien ottelusta puolestaan häviäjä lähteen lauluun. Ja päivän päättää voittajien ottelun hävinneen ja hävinneiden ottelun voittaja – ja tämän otteluparin voittaja pääsee siis jatkoon ja häviäjä lauluun. Pysyitkö vielä kärryillä?

Seuraa näitä

Flanels lähtee turnaukseen kokeilumielessä ja säästelee vielä osaa tähtipelaajistaan, kuten mm. Jippo Heinoa. Pelaaja-valmentaja Tatu Kiiski on puolestaan nähty jo harjoituksissa myös kentällä varovasti pakin ja sentterin paikalla, mutta tositoimissa paluuajankohta on vielä avoin. Kiiski sai viime syyskaudella leikkaushoitoa ja pitkän kuntoutuksen vaatineen polvivamman.

Edustusjoukkue saa riveihinsä alkavalle sesongille ainakin neljä mielenkiintoista rookieta. Heistä cupissa nähdään Tino Salmela ja Samuli Röksä. Salmela on tuttu Flanels-paidasta parin kauden takaa, mutta aloitti viime kauden naapuriseura PePossa. Kevään ajan Salmela treenasi jälleen Flanelsin mukana ja on nyt riveissä. Salmela tuo hyvin liikkuvana puolustajana lisää vaihtoehtoja alakertaan. Röksä on puolestaan lätkätaustainen, joskin aikanaan myös Flanelsin junnuissa sekä Äijäsählyssä nähty löytö, josta odotetaan vahvistusta erityisesti fyysiseen ja vauhdikkaaseen peliin.

Rookie-pelaajista sivussa ovat Aapeli Karppinen jalkapallo-ottelun vuoksi sekä SB Heinolasta siirtynyt keskushyökkääjä Martti Paaso. Karppinen on tehnyt junnusarjoissa kovaa jälkeä ja hakee nyt roolia miesten joukkueessa. Paaso on puolestaan monipuolinen keskushyökkääjä, joka kykenee niin pelintekoon kuin puolustavaan pelintekoon. Paasoa on sivussa pienen loukkaantumisen ja siitä johtuvien varotoimien johdosta.