Miesten pre season jatkuu – lauantaina Suomen Cup kotikentällä

Miesten pre season, eli varsinaista IV-divisioonan runkosarjaa edeltävät pelit jatkuvat. Lauantaina 6.9.2014 pelataan nimittäin Joutsassa Suomen Cupin 1. kierros, jossa myös Flanels on kauteen valmistautumismielessä matkassa. Mukana isäntäjoukkue Flanelsin lisäksi ovat Urheilijat Juupajoelta sekä Nousu (II-div.) ja Riemu (III-div.) Jyväskylästä.

Lähtökohdat turnauksen ovat selkeät. II-divarissa paikkansa vakiinnuttanut – aikanaan Flanelsinkin kanssa samoja mutasarjalohkoja tahkonnut – Nousu on selkeä turnauksen ennakkosuosikki, jolle jatkopaikan lunastamiseen pitäisi riittää ns. puolivaloilla pelaaminen.

Toisesta jatkopaikasta taistelevat keskenään alkavalla kaudella tiettävästi samassa lohkossa pelaavat III-divarin Riemu ja Urheilijat. Riemu on vieraampi tuttavuus, mutta kyse on pikavauhtia kohti Keski-Suomen salibandyeliittiä kirmaavasta yliopiston liikunnan opiskelijoiden peliporukasta. Juupajokiset ovat puolestaan Flanelsille tuttuja alasarjatahkoajia monen vuoden takaa.

Niin, entäs sitten Flanels? Pyyhitäänkö isännillä vain pölyjä vai mitä? Neljän joukkueen turnauksessa kaikki kohtaavat toisensa ja siis kahdelle parhaalle on luvassa jatkopaikka 2. kierrokselle. Tarvitaan vain yksi yllätysvoitto Flanelsille, ja sen jälkeen lohkon paletti on sekaisin.

Viime kaudella korpivaelluksensa vitosessa päättänyt ja erinomaisen kauden pelannut Flanels on uudistumassa alkavalle kaudelle voimakkaasti. Uuden päävalmentajansa Ilari Suurosen johdolla joukkue on paiskinut harjoituksissa jo hyvän aikaa. ”Suurosilarimaiseen” tyyliin turhia paineita tuskin otetaan, sillä päävalmentaja painottaa turnauksen merkitystä lähinnä kauteen valmistavana.

– Tulee kovia pelejä, summasi Suuronen torstaiaamusta verkkotoimitukselle napakasti.

Isoin mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti isäntäjoukkueen kotiavauksen ”roll out” -rosteriin, jossa nähtäneen useita mielenkiintoisia uusia nimiä. Viikko takaperin Flanels aloitti harjoitusottelukiertueensa nimittäin naapuriseura BB-88:a (II-div.) vastaan varsin junioripitoisella joukkueella. Kahden täyspitkän erän jälkeen lukemat olivat sysmäläisille vian 5-3, joskin päätöserässä hieman repsahti. Päävalmentaja Ilari Suuronen, ovatko 97-pojat tekemässä nyt läpimurtoa miesten rosteriin?

Kyllä mä näkisin, saa nähän miten lauantaina pysyvät vauhissa! kommentoi Ilari.

Suomen Cup, Joutsan liikuntahalli 6.9.2014

10.00 Flanels – Nousu
11.00 JU – Riemu

13.00 Riemu – Nousu
14.00 JU – Flanels

16.00 Nousu – JU
17.00 Flanels – Riemu

Turnaukseen on vapaa pääsy!

Huomio! Tällä kertaa liikuntahallilla ei ole kahviota, vaan turnausvieraat voivat käyttää hyväksi urheiluseura Joutsan Pommin viereiseltä urheilukentältä löytyvää kahviota.

Pommi järjestää urheilupyhätössä klo 11 alkaen yleisurheilun pm-ottelut 9–13-vuotiaille, joten luvassa on suurta paikallisurheilun juhlaa!

Tervetuloa!