Miesten kauteen valmistautuminen hyvässä vauhdissa

 

Suomen Cup 6.9.2014. Petu Hurrin (nro 8) pyssy valmiina ampumaan.
Suomen Cup 6.9.2014. Petu Hurrin (nro 8) pyssy valmiina ampumaan.
Suomen Cup 6.9.2014. Jiro Heino raastoi Riemu-pelissä vastustajalle kaksi jäähyä ja teki voittomaalin.
Suomen Cup 6.9.2014. Jiro Heino raastoi Riemu-pelissä vastustajalle kaksi jäähyä ja teki voittomaalin.
Suomen Cup 6-9-2014. Kulmamylläkkää Nousu-pelistä.
Suomen Cup 6-9-2014. Kulmamylläkkää Nousu-pelistä.

Vaikka Flanelsin miehet eivät kyenneet jatkopaikkaan Suomen Cupissa, niin sen turnaus osoitti, että nelosdivarikauteen valmistautuminen on vähintään hyvässä vauhdissa. Runkosarja nelosen osalta käynnistyy jo lokakuun alussa.

Jyväskylän Nousua (II-div.) vastaan pelatun avauserä ei liikoja lupaillut, sillä vierailijat veivät sen peräti 1-4-lukemin. Salibandy on kuitenkin maalintekopeli, jossa on helppo päästä mukaan takamatkastakin. Toisessa erässä Flanels syttyi ja kavensi tilanteen jännittäväksi. Samalla ”parempaan pelin tasoon” tottunut vastustaja alkoi selkeästi hermoilla. Loppuhetkillä Flanels kavensi jopa alivoimalla maalinpäähän ja oli jopa tasoittaa pelin. Voitto kuitenkin 8-9-lukemin Nousulle.

Toisesta ottelusta ei paljoa jälkipolville kerrottavaa jäänyt. Avauserä oli jälleen surkea, Juupajoen Urheilijat (III-div.) kieputti Flanelsia siinä maalein 5-0. Toisessa erässä Flanels piristyi iskien kolme maalia vihulaisen nollaa vastaan. Päätöserässä oli taas JU:n vuoro maalitella. Loppulukemiksi kirjattiin selkeä 8-3-voitto urheilijoille. ******, kommentoi Flanelsin päävalmentaja Ilari Suuronen pelin jälkeen ytimekkäästi.

Lähtökohtaisesti päivän kolmannessa ja viimeisessä matsissa laulukuoro, eli Flanels ja Liikunnan Riemu (III-div.) ratkoi paremmuuttaan. Vaikka jalka painoi molempia, riitti tilanteita vuorotellen kummassakin päässä. Ratkaisu nähtiin ajassa 48.10, kun uransa ensimmäisiä pelejä miehissä tahkonnut Jiro Heino iski voittohäkin komeasti maalin edestä.

B-pojat antoivat näyttöjä

Flanelsin kokoonpanossa oli useita B-pojissa pelaavia pelureita antamassa näyttöjä tulevaa kautta ajatellen. Onni Långström on paikkansa vakiinnuttanut jo toissa kauden loppupuolella ja nyt hänestä odotetaan yhtä selkeää ratkaisupelaajaa joukkueelle.

Hyökkäyspäässä pirteitä näyttöjä antoivat Jiro Heino, Lari Nikkanen ja Tuukka Jussila. ”Jippo” merkkautti tehot 1+1 sekä raastoi Riemu-ottelussa vihulaiselle peräti kaksi jäähyä. Nikkaselle merkattiin kelpo teho1+2, eli lupaavasti pauna per peli. Tuleva maalari Jussila oli istutettu Petu Hurrin – miehen joka maalaa molemmissa nurkissa – viereen laituripariin. Tämä laituripari esitti ehkä tasokkainta peliä koko oranssinutuista tänään.

Pakeista Juuso Järvinen ja Herman Enke ottivat puolestaan pelottomasti roolia ns. top4-puolustajina.

Ja miltä kokonaisuus näytti?

Saliharjoittelua kuukausi takana ja toinen edessä, joten eihän se tietenkään valmista vielä ollut. Rosteri näyttää perin mielenkiintoiselta ja  lupaavalta. Runkomiehistöä oli tästä turnauksessa sivussa osapuilleen kentällisen verran.

Pelinavaamisessa, erityisesti peliä tekevissä helpoissa ja ohittavissa syötöissä oli ajoittain turhan paljon viipeitä niin omassa päässä kuin keskialueella. Näin hukattiin lukuisia hyviä vastaiskupaikkoja ja ylivoimahyökkäyksiä. Karvauspelissä silmiinpistävää oli puolestaan koko viisikon painejaksojen puuttuminen liki kokonaan – tarvetta olisi ollut. Matala karvaus sen sijaan oli yllättävän hyvin mallillaan, kunhan laitapainetta saataisiin vielä riistoja ajatellen lisää. Maalintekovoimaa näyttäisi olevan tyrkyllä yllättävän monella ukolla, kunhan vaan peli saadaan ykkösillä rullaamaan tekopaikoille.

Flanels oli pahoissa vaikeuksissa sekä Nousu- että JU-ottelun avauserässä. Peli oli tahmeaa, mikä viestii ettei otteluun valmistautuminen eli alkuverryttely ole ollut kunnossa. Tämä osa alue on helppo laittaa kuntoon. Jossittelua harrastamalla tämä osa-alue saattoi jopa maksaa omissa käsissä olleen jatkopaikan cupissa. Nelosessa varaa vastaavaan ei ole.

Osapuilleen näillä eväillä joukkue lähtee siis treenaamaan viimeistä kuukautta ennen sarjapelejä. Lopullinen joukkue julkistettaneen tuossa suunnilleen syyskuun lopuilla.

Ottelutilastot

Suomen Cup, 1. kierros, Joutsa 6.9.2014
Flanels – Jyväskylän Nousu 8-9 (1-4, 3-4, 4-1)
Juupajoen Urheilijat – Flanels 8-3 (4-0, 3-3, 1-0)
Flanels – Liikunnan Riemu 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Pistepörssi
Hurri Vesa 3+2
Kuurne Kari 1+3
Långström Onni 3+0
Suuronen Ilari 2+1
Nikkanen Lari 1+2
Jussila Tuukka 1+1
Vainiomäki Arto (c) 1+1
Heino Jiro 1+1
Kiiski Tatu 0+2
Heinonen Niko 1+0
Järvinen Juuso 0+1
Ahonen Ilari 0+0
Enke Herman 0+0
Soilu Pekka 0+0

Hahtala Pekka (mv.) Riemu-peli kokonaan, Nousu-pelin aloitus
Kuitunen Juho (mv.) JU-peli kokonaan, Nousu-pelin loppuosa

Kentälliset

Laituriparit:
Kuurne – Heinonen
Hurri – Jussila
Långström – Jussila
Heino, Långströmin paikalle kesken JU-ottelun

Sentterit:
Suuronen, Vainiomäki

Puolustus:
Järvinen – Kiiski
Soilu – Enke
5. puolustaja Ahonen (Riemu- ja JU-ottelu)

Jatko

Flanels pyrkii pelaamaan ennen lokakuun alussa alkavaa IV-divisioonan runkosarjaa ainakin vielä yhden harjoitusottelun.