Miesten kausi auki

Muutoksen hennot tuulet ovat puhaltaneet miesten joukkueessa ja kokoonpano saanut hieman vaihtelua edelliskaudesta. Liikehdintä on tällä kertaa ollut harvinaisesti sisäänpäin ja pelaajia ynnätessä ensimmäiseen turnaukseen meinasi laskutaito loppua. 14 kenttäpelaajaa maalivahdin kera kohti Keljonkankaan koulua.

Edelliskauden joukkueesta ei kukaan ole lopettanut. Uusia pelaajia siirtyi naapuriseura PePon riveistä Kimmo Nurminen, Ville Pesonen, Teemu Ollikainen, sekä Samuli Virlander, joka pystyy pelaamaan maalissa että kentällä. Lisäksi aikuistasolla Flanels-paidassa debytoi Aatu Tapper.


Kauden avaus oli suorastaan satumainen. Vastassa ollut sarjan uusi joukkue Kuukka Gunners ei saanut peliään kulkemaan vielä tässä kohtaa. Samuli Röksä avasi maalihanat puolentoista minuutin kohdalla ja railakkaasti jatkettiin toisen erän puoleenväliin asti. Erityisen hereillä heti kauden alussa olivat Niko Heinonen (2+2) ja Jiro Heino (2+1). Myös Pesonen avasi kauden maalitilin Vesa Hurrin suorastaan nöyrällä esityöllä. Ottelun toisella puoliskolla testattiin ylivoimaa, kuten myös alivoimaa ja pilattiin Virlanderin unelma nollapelistä. Ei liikaa liian varhain. Lopussa Teemu Ollikainen sinetöi loppulukemiksi 10-1.


Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/284150/yhteenveto


Puolustuspään ryhmitys.

Toisessa pelissä kohdattiin tuttu Hanka. Jos viime kaudella Flanels oli pelillisesti välillä selvästikin edellä, niin tälle kaudelle Hankasalmella on tultu ihan eri ilmeellä. Kova tiivis puolustus ja nopeat vastahyökkäykset olivat myrkkyä eikä oranssipaidat saaneet luotua juurikaan vaarallisia tilanteita. Ainoastaan kaksoisedustuksella Happeessa pelaava junioritähti Aapeli Karppinen onnistui kertaalleen maalinteossa. Loppulukemat 4-1 jättävät pohdittavaa tulevaa varten.


Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/284152/yhteenveto


Päivän kovimmat pisterohmijat

Kokonaisuudessaan päivä oli ehdottoman positiivinen. Kolmella hyökkäyskentällä saatiin pidettyä tempoa läpi ottelun. Myös lohkon muilla joukkueilla näytti olevan hyvin pelaajia matkassa, joten vauhdikkaita otteluita on varmasti luvassa jatkossakin. Mukava on aina myös nähdä joutsalaislähtöisiä pelaajia muissa sarjan joukkueissa. FCN:n riveissä taitava keskushyökkääjä Lari Nikkanen jäi vielä ilman pisteitä. Köntyksen maalilla Ilkka Sukanen torjui joukkueensa kahteen voittoon ja sarjan kärkipaikalle.


Seuraava turnaus pelataan lokakuun lopussa samassa paikassa. Silloin vastaan asettuukin edellä mainittu Nikkanen, joka varmasti haluaa näyttää parhaita harhautuksiaan vanhoille pelikavereille.


Sarjan tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/34/9096/10124/2022-2023/sarjataulukko


Kokoonpano:


Hyökkäyskolmikot:
Pesonen V. – Suuronen I. – Nurminen K.
Kuurne K. – Heinonen N. – Heino J.
Jussila T. – Karppinen A. – Röksä S.


Pakit:
Kiiski T. – Ollikainen T.
Enke H. – Hurri V. (c)
Tapper A.


Maalissa Virlander S.