Miesten edari 19. sesonkiin

Flanelsin miesten edustusjoukkue aloittaa tänään sunnuntaina 8.10.2017 järjestyksessään 19. ”sesongin”. Viime kaudella nelosdivaria tahkonnut joukkue aloittaa kauden nyt viitosdivarissa. Näin silti, vaikka joukkue ei viime kaudella pudonnut.

Taustalla on SSBL:n ns. ”kabinettipäätös”, jolla Flanels – omasta aloitteestaan ja pyynnöstä – siirrettiin Salibandyliiton Sisä-Suomen alueelta Kaakkois-Suomen alueelle. Tätä siirtoa on pohdittu vakavasti jo usean kauden ajan, ja sille on nähty useita perusteita mm. järkevissä sarjajärjestelyissä.

Sarjaportaan säilyttäminen olisi edellyttänyt, että Kaakkois-Suomen nelosessa olisi avautunut täytettävä paikka. Näin ei tapahtunut, joten Flanelsin on aloitettava pelit viitosesta.

Sarja pelataan kolminkertaisena, mihin mahtuu yhteensä 10 turnausta ja 21 ottelua. Mukana ovat mm. naapuriseurat Pallo -51 Kangasniemeltä ja Ponnistajat Pertunmaalta. Tulospalvelu ja otteluohjelma on täällä.

Rosterissa isoja muutoksia

Miesten joukkueen kokoonpanoon on tullut isoja muutoksia. Maalivahtiosasto jatkaa tosin entisellään, kun torjuntavastuun jakavat mainioiksi todetut Eetu Tapper ja Aleksi ”Lurimokke” Luri.

Puolustuksessa uusia nimiä on peräti kolme. C-poikain SM-sarjaa ja sittemmin 97-ikäluokassa tahkonnut Juuso Järvinen tekee paluun, samoin 97:n top4-kalustoon kuulunut Juho Kärnä, joka tosin opiskelee Kuopiossa. Nuoriso-osastosta pakkiosastolle on tulossa Mikko Kärnä, joka 2002 syntyneenä pelasi useita kausia seuran 2000-poikain mukana.

Menetyspuolella on läpimurtokauden viimesesongilla pelannut Tino Salmela, joka siirtyi paikalliskilpailija Ponnistajien riveihin.

Hyökkäyspuolella mielenkiintoisin ”paluumuuttaja” on Lari Nikkanen, jonka odotetaan tuovan viime kaudella kaivattua leveyttä hyökkäysrintamalle, erityisesti ratkaisuvoimaa. Samoin uusi nimi on M35:n ringistä tuttu Pepi Oksanen, jonka odotetaan tuovan erityisesti liikettä hyökkäyspäähän. Yhden vahvistavan pelaajan ilmoitusta joukkueeseen liittymisestä odotetaan vielä alkukaudesta.

Jyväskylässä asuvat Henry Suuronen ei uusinut ”pahvia” pelien siirryttyä Kaakkois-Suomen puolelle. Mikko Aaltonen on puolestaan sivussa alkukaudesta. Merimies Santeri Åkman on viime kauden tapaan lupautunut vahvistamaan joukkuetta, kun näillä nurkilla pyörii. M35:n pelejä dominoiva Pekka ”Hartson” Soilu lienee käytettävissä myös edarin takalinjoilla, mikäli tiukka paikka sitä vaatii.

Rosterin löydät miesten sivulta.