Miehistä mestareita

Sisä-suomen vitosdivarin ylemmän jatkosarjan päätösturnaus Viitasaarella päättyi Flanels-ukkojen osalta kultaisesti. Voitokas vire pysyi yllä päätyyn saakka eli molemmista otteluista täydet pisteet. Täten varmistui myös sarjan voitto ja nousu nelosdivariin.

Ensimmäinen ottelu, sarjan kärkikamppailu, vastassa Köntys. Ottelusta muodostui lopulta melkoinen trilleri. Flanels sai otteluun vahvan alun, kun ajassa 6.49 Ville Pesonen nosti joukkueensa johtoasemaan, joka lopulta piti koko pelin ajan. Alkuun ote oli vahvasti oranssipaitojen puolella eikä maalinteon suhteen ollut suurta tuskaa, vaikka alkuun pari kertaa maalikehikoihin osuttiinkin. Ensimmäisen erän lopulla vastustaja onnistui kaventamaan erätaukolukemiksi 3-2, mutta toiseen erään lähdettiin jälleen vahvasti. Reilussa neljässä minuutissa Flanels teki kaksi ja johti jo lukemin 5-2.

Pelinkuva muuttui täysin, Köntys nosti karvauksen päätyyn ja Flanes joutui puolustuskannalle. Ensin tuli kavennus kahden maalin päähän. Toisen erän lopun ja kolmannen alun alivoima hoidettiin mallikkaasti, mutta myllytys jatkui ja pian tilanne olikin taas jännittävä 5-4. Tässä kohtaa tapahtui jotain, Köntys laski taas karvausta eikä jatkanut intensiivistä peliään. Ota siirtyi taas hieman Flanelsin puolelle ja pari minuuttia ennen loppua hienosti pelannut Aatu Tapper laittoi tulostaulun jo 7-4 lukemiin. Lopullinen tulos 8-4.

Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/303362/yhteenveto

Mestarit. Kuva Jonna Keihäsniemi

Toisen pelin ennakkosuosikista ei ollut epäselvyyttä, kun vastaan tuli seitsemällä pelaajalla liikkeessä ollut sarjajumbo NB. Myös tavoite oli selvä: voittaa piti. Minuutin pelin jälkeen Vesa Hurri aloitti maalinteon, mutta tämä johto ei pitänytkään loppuun asti. Niko Heinosen toisen erän alkuun tekemän 2-0 maalin jälkeen NB tasoitti kahdella salamamaalilla. Lopulta kuitekin Flanels-miehet onnistuivat menemään edelle ja pitämään muutaman maalin etumatka ottelun loppuun saakka. Peli ei todellakaan ollut parasta, mutta samalla myös osoitus sarjan tasaisesta tasosta. Läpihuutopelejä ei juuri ole. Kaikki kunnia vastustajalle hyvästä pelistä.

Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/303364/yhteenveto

Mestarit. Kuva Jonna Keihäsniemi

Kausi päättyi siis mestaruuteen tasapisteissä Köntyksen kanssa. Kolmanneksi jäänyt FCN jäi kärkikaksikosta pisteen päähän. Tsemppiä Nikkasen Larille ensi lauantain karsintapeleihin!

Tilastoista hieman lisää. Kymmeneen peliin otettiin siis 6 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 häviötä. Voitoista neljä tuli kauden neljästä viimeisestä pelistä. Päästettyjä maaleja oli 33 eli 3,3 peliä kohden, mikä salibandyssä on varsin loistava tilasto ja sarjan paras. Myös maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus oli sarjan kärkeä: 28. Pistepörssissä saavutettiin harvinainen kaksoivoitto: Ilari Suuronen (12+15=27) ja Vesa Hurri (17+9+=26).

Tästä jäädään kesätauolle ja aletaan suunnittelemaan ensi kautta. Äijäsähly toki jatkuu täysin normaalisti. Kiitos Kari Tapperille ja Triviabussille kyydistä!

Sarjan tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/34/9870/10934/2022-2023/sarjataulukko


Kokoonpano:
Laituriparit:
Kuurne – Hurri
Pesonen – Vesalainen
Röksä – Tapper

Sentterit:
Suuronen & Heinonen

Pakkiparit:
Ollikainen – Kiiski
Enke – Heino

Maalissa Virlander

Mestarit 2023:
Herman Enke
Jiro Heino
Juha-Markus Heino
Niko Heinonen
Vesa Hurri
Topi Jussila
Aapeli Karppinen
Tatu Kiiski
Kari Kuurne
Ilmari Laitinen
Kimmo Nurminen
Teemu Ollikainen
Ville Pesonen
Samuli Röksä
Ilari Suuronen
Aatu Tapper
Juha-Pekka Vesalainen
Samuli Virlander