Miehille täysi pistepotti kotiluolasta

J-P Hahtala on pelannut erinomaista kautta Flanelsin luukulla.
J-P Hahtala on pelannut erinomaista kautta Flanelsin luukulla.

Miesten IV-divarin pelit pelattiin kotihallissa 7.2. Tuloksena oli komeasti kauden toinen täysi pistepotti ja sen kunniaksi rustataan myös kauden toinen raportti!

Aamupelissä vastaan asettui Happee III. Happee oli tuonut Joutsaan 7 kenttäpelaajaa, jokusen sadan liigamatsin verran pelikokemusta ja maalille vielä 1266 NHL-ottelun veteraani.* Itse ottelu oli yhtä vaikea kuin etukäteen oli ajateltu. Vastustaja oli taitava pallon kanssa ja pallottomana puolusti tiiviillä viisikolla antaen kotijoukkueen pyöritellä palloa maalintekosektorin ulkopuolella.

Köpä Kuurne vei Flanelsin alussa johtoon. Hienon esityön ensimmäiseen maalin maagisella haltuunotolla ja nopealla jalalla tehnyt Herman Enke teki itse toisen maalin ja ensimmäiselle erätauolle mentiin 2-1 johdossa.

Toinen erä oli kuitenkin synkkä. Vastustaja oli pahimmillaan 2-4 johdossa, mutta tällä kertaa oranssipaitojen peli ei lamaantunut, vaan peli kammettiin tasoihin Onni Långströmin kahdella maalilla toisen erän loppuun ja seuraavan alkuun.

Kolmas erä voitettiin maalein 5-2 ja koko ottelu 8-6. Tappioasemasta voittoon nouseminen on aina loistava, sekä kovin harvinainen suoritus. Sydäntä lämmitti myös, että jokainen laitahyökkääjä onnistui maalinteossa, sehän lienee niiden tehtävä. Maalissa varmoja koppeja napsi Pekka Hahtala, joka pelin jälkeen kumarsi yleisölle ikään kuin pelaisi viimeistä kertaa kotiyleisön edessä – älä luulekaan.

Tehopisteet 1. ottelu:
O. Långström 2+2=4
I. Suuronen 1+2=3
H. Enke 1+1=2
A. Vainiomäki 0+2=2
N. Heinonen 1+0=1
V. Hurri 1+0=1
T. Jussila 1+0=1
K. Kuurne 1+0=1

Erikoistilanteet ratkaisevat

Illan prime time -otteluun vastustajaksi valikoitui Siion Maggots. Ottelun tuomarilinja oli varsin tiukka ja kakkosia vihellettiin yhteensä 11kpl. Myös maalisarakkeessa erikoistilanteilla oli ratkaiseva merkitys. Ottelu ei noussut suurten klassikkojen joukkoon, ollen molemmilta joukkueilta melko ponnetonta pelailua. Pomppivista syötöistä ja hukatuista läpiajoista huolimatta täydet pisteet tästäkin.

Flanels teki kaikki kolme ensimmäistä maaliaan ylivoimalla. Näistä kaksi lähti jälleen Onni Långströmin lavasta. Onnin peli tuntuu kulkevan aina, kun äiti on katsomassa. Maggotsit nousivat vielä tasoihin tilanteeseen 3-3 ylivoimamaalilla, joita hekin tekivät yhteensä 3. Ilari Ahosen silmät kiinni ja käsi raamatulle -lämäri vei kotijoukkueen jälleen johtoon. Eikä siinä vielä kaikki. Silloin, kun peli on tuskaista, avopaikkoja hukataan, mistään ei tule mitään. Silloin, kun tarvitaan sankaria, Juuso Järvinen. Pallo haltuun, tyhjät pois ja siniviivalta ylämummoon, kahdesti, vasemmalta ja oikealta. Peli ohi!

Tehopisteet 2. ottelu:
O. Långström 2+2=4
J. Järvinen 2+0=2
I. Suuronen 1+1=2
V. Hurri 0+2=2
I. Ahonen 1+0=1
J. Heino 1+0=1
T. Jussila 1+0=1
H. Suuronen 0+1=1
Luri-mokke 0+1=1

Jatko

Voittojen myötä miesten edustusjoukkue nousi sarjan kolmanneksi, kun jäljellä on vielä 4 ottelua. Seuraava vastustaja on aina yllätysvalmis Voionmaan Köntys, jonka jälkeen kohdataan sarjan kolme kärkijoukkuetta Ikhtys, Urho ja jälleen Happee III. Kutkuttavan jännittävää.

*Vitsi selitettynä: Happeen tyylikkäällä maalivahdilla oli Martin Brodeurin pelipaita. Hehe.

I.S.