Miehille tärkeät pisteet

Naisten joukkueen liidellessä yhdeksän ottelun tappiottomassa putkessa, olivat miehet vastaavasti ennen karkauspäivän koitoksia pelanneet kuusi peräkkäistä kamppailua ilman voittoa. 29.2. vei matka siis Mäntyharjulle kolmen autokunnan kolonnalla. Kokoon saatiin jälleen kymmenen kenttäpelaajaa ja Aleksi Luri tutusti maalin suulle. Kovia pelimiehiä oli jälleen sivussa. Vesa Hurri ja Tuukka Jussila ovat edelleen telakalla, mutta päivä päivältä lähempänä paluuta. Vuoden tulokas -tittelistä taisteleva Tuukka Hentinen sekä Kimmo Virtanen olivat keihäsmatkojen innoittamina lähteneet etelän taivaan alle.

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Tuohikotin TuRaPo. Peli oli hyvin pitkälti toisinto joukkueiden edellisestä kohtaamisesta, eikä tässä tapauksessa puhuta taitosalibandystä. Tunnepitoisessa ottelussa sai pelata koko 45 minuuttia kovaa. Tuomarilinjan salliessa todella vapaan mailan käytön kannatti pallosta luopua heti, kun syöttöpaikka aukeni.

Joutsan sonnit menivät nopeasti kahden maalin johtoon hieman onnekkaastikin, kun sentterinä vaihteeksi operoineen Tatu Kiisken syöttö otti pakin kengästä kimmokkeen ja päätyi maaliin. Omassa päässä oltiin ajoittain pulassa vastustajan korkean karvauksen ja Mäntyharjun pienen kaukalon kanssa. Kymenlaaksolaiset menivätkin toisen erän puolivälissä 2-3 johtoon. Puolustuspäässä ei onni enää hymyillytkään, useammassa takaiskumaalissa oli oranssien silmälasien läpi katsottuna rutkasti epäonnea matkassa. Toista erää sävytti myös lukuisat jäähyt, joita aiheuttivat sääntöjenvastaiset vartalokontaktit.

Jiro Heino tasoitti pelin erän loppupuolella ylivoimalla. Kyseessä ei ollut ihan tavallinen ylivoima, vaan pelattiin neljällä kolmea vastaan. Tätä pelimuotoa on harjoituksissa tahkottu runsaasti ja se näkyi. Samalla minuutilla tasoitusmaalin kanssa tuomittiin Flanelsille viiden minuutin rangaistus, jonka pituus tosin selvisi vasta erätauolla. Alivoima kestettiin hienosti ilman takaiskua. Kolmannessa erässä osoitettiin muutenkin henkistä vahvuutta nousten kahdesti takamatkalta tasoihin. Jiro Heino osoitti johtajuutta pukukopin lisäksi myös kentällä tehden toisenkin maalin ja alustaen Topi Jussilan tyylikkään noston maalivahdin ylitse. Loppulukemat siis 5-5 ja pisteet jaettiin.

”Jippo” valokeilassa vuonna 2014: http://www.flanels.org/valokeilassa-jippo999-jippo-93/

Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/flanels-turapo/4813/5691?id=3558&name=Flanels

Ketjut:
Jussila – Kiiski – Heino
Heinonen – Oittinen

Kuurne – Suuronen – Enke
Soilu – Karppinen

Luri-mokke

Joukkuekuva

Vain tuntia myöhemmin oltiin jälleen kaukalossa. Vastassa tällä erää toinen Kouvolan lähiöseura, Klubi II Korialta. Peli oli ensimmäistä huomattavasti rauhallisempi ja siistimpi, mutta myös jäähyjä jaettiin. Klubi ei pallollisena päässyt lähelle maalia ja kaukaa tulleita vetoja blokattiin paljon. Viimeisenä lukkona jälleen otti Aleksi Luri ratkaisevia torjuntoja, välillä tolppiakin hyväksikäyttäen.

Ottelu oli pitkään vähämaalinen ja kolmanteen erään mentiin Flanelsin 2-0 johdossa. Vasta viimeisellä kolmanneksella vastustajan peli hieman avautui ja saatiin kaivattuja onnistumisia. 4-0 maaliin syötön antoi maestro Pekka Soilu, joka ensimmäisenä Flanels-pelaajana on pelannut ja tehnyt pisteitä neljällä vuosikymmenellä. Hurja teko! Ottelu päättyi lopulta selkeällä erolla 5-1. Ei vuosikymmentä ilman voittoa ja oikein hyvään aikaan tärkeät pisteet.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/klubi-ii-flanels/4815/5691?id=3558&name=Flanels

Ketjut samat kuin edellisessä.

Kolme todella tärkeää sarjapistettä siis Mäntyharjusta kotiin. Sarjasijoitus pysyi samana eli seitsemäs, mutta alaspäin karsintapaikkaan tuli helpottava kolmen pisteen rako. Pelejä on vielä neljä jäljellä ja kaikki on tasaisessa sarjassa vieläkin auki, vaikka matka kärkisijoille onkin jo pidempi. Kymmenen tehtyä maalia pienessä kaukalossa oli loistava suoritus maalinteko-ongelmien kanssa painineelle joukkueelle. Jiro Heino (3+2), Kari Kuurne (3+0) ja Topi Jussila (2+1) ovat päässeet mainioon maalivireeseen, jonka toivotaan jatkuvan kolmen viikon päästä Kuusankoskella.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-4-divisioona-kaakkois-suomi-lohko-17/5691