Miehille Lahdesta pisteitä

Miesten edustusjoukkueen sonnit lähtivät lauantaiaamuna kioskin pahvimukit käsissään nelostietä pitkin Lahteen pelaamaan kauden kolmatta turnausta. Matka meni sujuvasti ilman taukoja, parkkitilaakin oli riittävästi.

Aamupelissä vastassa oli kuulemma-aina-vaikee MäVi. Vaikeaa oli. Hyvistä paikoista huolimatta maalinteko ei ottanut onnistuakseen, josta seurasi turhautumista ja yliyrittämistä. Vastustaja taas rokotti vastahyökkäyksistä todella hyvällä prosentilla ja lopulta taululla oli rumat 2-9 tappiolukemat. Jotain positiivistakin löytyy aina. Upseerioppilas Oskari Oittinen pelasi kauden ensimmäisen pelinsä ja mainion puolustyöskentelyn lisäksi onnistui myös heti maalinteossa.

Erinäisistä syistä viisikkoharjoittelu on jäänyt vähäiseksi viime aikoina, mikä väistämättä näkyi pelaamisessa. Lisähuolia toi kapteeni Vesa Hurrin alavartalovamma. Vesan intohimon ja taistelutahdon tuntien hän on varmasti entistä vahmemmin teipattuna mukana jo seuraavissa peleissä.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/flanels-mavi/4771/5691?id=3558&name=Flanels

Ketjut:
Kuurne – Hentinen – Hurri
Kiiski – Heinonen

Heino – Suuronen – Karppinen
Oittinen – Enke

Luri-mokke

Jos kahden hyvän ottelun pelaaminen on lähes mahdoton tehtävä, ei hyvä joukkue suostu myöskään kahta huonoa pelaamaan. Kun ensimmäinen peli oli vaikeaa taaperrusta, meni ottelu SB Heinolaa vastaan iloisesti kulkien. Peli-ilme oli loistava koko joukkueella, puolustus oli kurinalaista, eikä pienistä kolhuista välitetty.

Otteluun jouduttiin lähtemään kahdella hyökkäyskolmikolla ja vain kolmella pakilla. Hyökkääjäksi nostettiin tuulennopea Herman Enke. Molemmat kentälliset saivat taas luotua tukun maalipaikkoja, mutta sisään ampui vain toinen. Sankarin viitan ja hatun itselleen lunasti Kari Kuurne kovilla tehoilla 3+1. Tuttuun tapaan myös Aleksi Lurilta vaadittiin pari paraatipelastusta ottelun voittamiseksi. Voittolukemat 5-3.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/sb-heinola-ii-flanels/4774/5691?id=3558&name=Flanels

Hyökkäyskolmikot:
Kuurne – Hentinen – Enke
Karppinen – Suuronen – Heino

Pakit:
Kiiski- Oittinen – Heinonen

Luri-mokke


Kuvassa Köpi Kuurne ja Henkka Suuronen. Arkistokuva.

Flanels jatkaa tasaisen sarjan kärkipäässä kahdeksalla sarjapisteellä. Kärkijoukkue Pelicans SB II on vain yhden pinnan edellä. Kotimatkalle voitiin lähteä siis suht tyytyväisin mielin. Koska pelit ajoittuivat aamupäivälle, oltiin kotonakin jo hyvissä ajoin. Seuraavat pelit pelataan 14.12. Kuusankoskella.

Sarjataulukko ja pörssit: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-4-divisioona-kaakkois-suomi-lohko-17/5691