Miehille keppiä kotiluolassa

Flanelsin Tuukka Jussila pallossa. Syvässä Topi Jussila, maalilla Jiro Heino.
Flanelsin Tuukka Jussila pallossa. Syvässä Topi Jussila, maalilla Jiro Heino.

Flanelsin miesten joukkue kärsi yllättäen 2 tappiota kotikentällään lauantaina. Viimeisten parin-kolmen kauden aikana joukkue on ollut kotikentällään väkevä, joten pistekertymän jääminen nolliin oli yllättävää tältäkin kantilta.

Avausottelussa vastaan marssi Yritys Muuramesta. Flanelsilla oli kaikki saumat ottaa ottelusta voitto, mutta vihulainen päästettiin otteluun mukaan muutamalla varsin helpolla osumalla. Flanels pääsi peräti 7 kertaan ylivoimallekin, mutta näyttävistä kuvioista ja hyvistä maalipaikoista huolimatta yv-osumien määrä jäi yhteen ainokaiseen. Niinpä Yritys kellautti rinnalle ja ohi. Loppuminuuttien pari jäähyä veivät sitten saumat loppuhetken tasoitukselta.

Toisessa ottelussa vastassa oli merkittävästi vahvistunut MultiAnts Multialta, joka on aloittanut kauden puhtaalla pelillä. Vaikka tiedossa oli tarkkaankin, miten multialaiset palloa liikuttavat, niin tulimyrsky oli avauserässä melkoinen. Multia veikin erän maalipistein 5-2. Toisessa erässä rynnistys saatiin tukittua ja Flanels pääsi kirimään johtoa ottelun edetessä. Sitten alkoi ukkoja tippua, kun kovia kolhuja pitkin päivää ottaneet top4-pakit Hurrin Pena ja Kiisken Jelgeni joutuivat jättämään leikin kesken. Ajoittain kyllä Multiaa haastettiin, mutta vain ajoittain. Kaikki kunnia vastustajalle, joka pelasi kyllä todella näyttävää ja mainiota salibandyä.

Vaikkei nyt sarjapisteitä kertynytkään, niin kyllä jotain positiivistakin löytyy. Tino Salmela pääsi Multia-ottelun lopussa isoille minuuteille ja käytti liikettään ennakkoluulottomasti. Samoin pirteästi esittäytyi myös Henry Suuronen, joka oli yksi oleellinen lenkki siinä, että Multiaa saatiin edes jollakin tapaa kuriin. Samoin mukavasti raastoi koko kolmosvitjan.

Tämä turnaus nollattiin saunaillassa heti perään ja kausi jatkuu jo 12.11. – jälleen – Killerillä. Vastassa ovat SB Pommak sekä Liikunnan Riemu, kumpikin Jyväskylästä. Erityismaininta vielä Herman ”Tyson” Enkelle loppuillan hulinoista ja womanien puolustamisesta.

Tilastot

Miehet IV-divisioona
Joutsa 29.10.2016
Sarjataulukko

Yritys – Flanels 6-4
Arto Vainiomäki 1+1
Hurri Pena 1+1
Jiro Heino 1+0
Tuukka Jussila 1+0
Pekka Soilu 0+1

MultiAnts – Flanels 10-4
Henry Suuronen 2+1
Kari Kuurne 1+1
Tuukka Jussila 1+0
Vesa Hurri 0+1
Topi Jussila 0+1

Kokoonpano

Yritys-ottelun alussa

Kuurne Kari – Vainiomäki Arto – Heinonen Niko
Hurri Vesa – Kiiski Tatu

Jiro Heino – Tuukka Jussila – Topi Jussila
Herman Enke – Pekka Soilu

3. laituripari Mikko Aaltonen – Henry Suuronen
5. pakki Tino Salmela

Maalissa Aleksi Luri, vaihto Eetu Tapper 2. erän alusta

Multiants-ottelun alussa

1. ja 2. kenttä sama

3. kenttä
Mikko Aaltonen – Henry Suuronen – Oskari Oittinen
Tino Salmela – Hurri/Kiiski

Maalissa Eetu Tapper, varalla Aleksi Luri