Miehillä vakuuttavaa peliä kotiluolassa

Haltioitunut yleisömeri lipui ulos Joutsan liikuntahallin ovista vitosdivarin ylemmän jatkosarjan viimeistä edeltävän turnauksen jälkeen. Kaksi peliä, kaksi voittoa, maalierolla 21-4 ei jättänyt mitään jossiteltavaa. Molemmissa peleissä onnistuttiin samoissa asioissa. Puolustuspeli on tällä hetkellä erittäin vakuuttavaa ja maalivahti Samuli Virlander pelaa loistavaa kautta tolppien välissä. Puolustuspää on toiminut muutenkin koko ylemmän jatkosarjan ajan: päästettyjä maaleja kahdeksaan otteluun vain 24 eli ottelua kohti kolme. Tämä on selkeästi sarjan pienin lukema. Vakuuttava puolustus on kenties se tärkein rakennuspilari, kun lähdetään rakentamaan voittavaa peliä.

JP Vesalainen avasi kauden vahvasti. Taustatukena Jiro Heino. Kuva Jonna Keihäsniemi

Tehokkuus maalinteossa oli tällä kertaa tekijä, joka erotti pelit aikaisemmista. Paikkoja ei turhaan tuhlailtu, eikä vastustustajan maalivahteja päästetty liian helpolla. Omilla maalilukemillaan liiteli tutusti Vesa Hurri (8 kpl), kolme maalia mieheen tekivät Herman Enke ja Kari Kuurne. Yhteensä maalinteossa onnistui yhteensä yhdeksän eri pelaajaa eli laajuutta löytyi myös. Riemastuttavaa oli nähdä myös vanhan liiton pallotaituri JP Vesalainen jälleen pelikentällä. Rauhallisuutta, varmuutta ja tehot 1+1 ja pelikunto on vasta löytymässä.

Maalinteko saa iloiseksi. Kuva Jonna Keihäsniemi

LA Kings 1 – 10 Flanels
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/303354/yhteenveto

Flanels 11 – 3 Pudis
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/303359/yhteenveto

Tulevana viikonloppuna Viitasaarella huipentuu kausi. Matkaan lähdetään sarjataulukon toiselta sijalta. Heti ensimmäinen ottelu sahureistaan tunnetussa kaupungissa on kahden pisteen erolla sarjaa johtava Köntys. Nyt pelataan paikasta nelosdivariin hei.

Kokoonpano molemmissa otteluissa:

Laituriparit:

Kuurne – Hurri
Vesalainen – Pesonen
Röksä – Tapper

Sentterit:

Suuronen
Heinonen

Pakit:

Kiiski – Ollikainen
Enke – Heino
Laitinen