Miehillä synkkä vuodenalku

Miesten ensimmäiset pelit vuonna 2020 pelattiin Lahden takana lymyävässä Hollolassa. Hollola on entinen mahtipitäjä, josta löytyy todella vanha kirkko ja todella uusi palloiluhalli, nimittäin Heinis-halli, joka tarjosi mainiot puitteet turnaukselle, sekä alkulämpöfutikselle. Päivän molemmat vastustajat löytyivät sarjataulukosta ennen turnausta Flanelsin alapuolelta ja kuljetuspäällikkö Esko Pekkala olikin varannut Saabiin hieman ylimääräistä tilaa kotiin vietäville pisteille.

Ensimmäisessä ottelussa oli vastassa KoRe, jolla oli matkassa seitsemän reipasta kenttäpelaajaa. Ensimmäisen erän jälkeen oranssinutut johtivat 2-0 ja peli näytti olevan erittäin hyvin hyppysissä. Toinen erä olikin sitten ehkä kauden huonoin ja kotkalaiset tulivat rinnalle ja menivät ohikin. Vaikka ajoittain peli oli ihan hyvääkin, oli kolmaskin erä reilusti alle perustason ja pisteet kotkalaisten matkaan maalipisten 4-5. Flanelsin neljässä maalissa kaikkiaan kahdeksan eri pelaajaa sai pisteistä, mikä on aikamoinen tilastoerikoisuus.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/flanels-kore/4791/5691?id=3558&name=Flanels

Ketjut:
Kuurne – Hentinen – Virtanen
Heinonen – Kiiski

Heino – Suuronen – Jussila
Oittinen – Enke

Luri-mokke

Myöhäisillan pelissä molskille asteli Tuohikotin Rannanpojat eli TuRaPo. Vuonna 1915 painilla aloittanut perinteikäs kouvolalaisseura oli aikaisemmin päivällä kaatanut Pelicansin, joten ottelussa oli panoksena myös sarjasijoitus. Ensimmäiset kaksi erää pelattiin melko tasaisesti. Kolmannessa erässä TuRaPo meni kuitenkin menojaan ja laittoi sarjapisteet trikoiden taskuun maalein 9-3. Flanelsin maalinteosta vastasivat Tuukka Hentinen (2+0) ja Kimmo Virtanen (1+0), jotka jaksoivat Otakar Janetzkin lailla taistella kaksinkamppailuissa.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/turapo-flanels/4794/5691?id=12548&name=TuRaPo

Ketjut:
Heino – Suuronen – Jussila
Oittinen – Enke

Kuurne – Hentinen – Virtanen
Heinonen – Kiiski

Luri-mokke

Turnauksen jälkeen ilmeet olivat vakavia. Ennen kauden alkua otetussa joukkuekuvassa tunnelma on paljon positiivisempi

Joutsalaisten peli on tällä hetkellä tehotonta ja kuritonta. Maalipaikkoja on riittävästi, mutta niitä ei pystytä hyödyntämään. Myös puoluspelissä on vielä paljon petrattavaa. Vaikka joukkue sukeltaa nyt syvällä, on seuraavassa turnauksessa kotiyleisön edessä mahdollista näyttää nouseeko pinnan alta taisteluvalmis iskuryhmä vai oranssi kumiankka.

Sarjataulukko ja pisteet: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-4-divisioona-kaakkois-suomi-lohko-17/5691