Miehillä hyvä alku

Aurinkoinen Aleksis Kiven päivä toivotti nipun keskisuomalaisia V-divisioonajoukkueita tervetulleeksi Joutsan urheilupyhättöön kauden avausturnaukseen. Vallitsevien olosuhteiden johdosta turnausjärjestelyihin oli jouduttu tekemään pieniä erityishuomioita, joita paikalle saapuneet ihmiset noudattivat kiitettävästi. Tuttuun tapaan järjestävä joukkue pelasi päivän ensimmäisen ja viimeisen ottelun.

Flanelsin miehistöön oli viime kaudesta tullut pieniä muutoksia: Oskari Oittinen ja Tuukka Jussila muuttivat opiskelujen myötä isommille kylille ja Aapeli Karppinen siirtyi Jyväskylään Happeen organisaatioon. Aapeli saatetaan nähdä vielä tällä kaudella kaksoisedustuksen turvin Flanels-paidassa, mikäli aikataulut antavat myöten. Paluun tekivät välivuoden jälkeen Samuli Röksä ja Lari Nikkanen. Molemmat olivat eri tavoin pitäneet pelituntumaa yllä, eikä paluu kaukaloon aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia. Kauden edetessä saatetaan nähdä muitakin vahvistuksia. Aika näyttää.

Aamuottelussa vastaan asettui SBJ Vaajakoski. Kapealla kokoonpanolla operoinut vastustaja aloitti väkevästi ja siirtyi toisen erän alussa 1-3 johtoon. Kotijoukkue sai kuitenkin pelin rullaamaan ja erän lopussa tilanne oli jo kääntynyt 6-3 johtoon. Huolimatta vähäisestä pelaajamateriaalista laittoivat vieraat kotijoukkueen hetkellisesti koville viimeisessä erässä ja seitsemän minuuttia ennen loppua tilanne oli 6-4. Kahden maalin johto on tunnetusti se vaikein johto, joka voi vielä kääntyä vastustajan saadessa momentumin itselleen. Samuli Röksä päästi kuitenkin Flanels-sonnit paineesta ja iski ottelun lopulla mallikkaasti kaksi helpottavaa maalia.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/217174/yhteenveto

Iltapelissä vastustajana oli SC Luppo II, niin ikään Jyväskylästä. Luppo oli matkassa isolla rosterilla, mukana myös muutamia korkealla pelanneita, kaiken nähneitä pelimiehiä. Peli oli tasaista vääntämistä, mutta isäntäjoukkue oli pelin alkupuoliskolla tehokkaampi maalipaikoilla. Ajassa 27:25 Topi Jussila vei jo toisella maalillaan Flanelsin 6-2 johtoon Tatu Kiisken esityöstä. Luppolaiset lisäsivät kierroksia koneeseen ja oranssi puolustus oli välillä todella ahtaalla omassa päässä. Vastustaja tuli vain viidessä minuutissa tasoihin, tehden tosin pari maalia aivan armottomalla munkilla. Ottelun loppu oli tarkkaa pelaamista, eikä maaleja enää nähty. Tasapeli 6-6 oli täysin oikeutettu tulos ja siihen on helppo olla tyytyväinen. Muiden joukkueiden pelatessa sopivasti ristiin jakavat Flanels ja Luppo sarjan kärkipaikan kolmella pisteellä.

Tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/220192/yhteenveto

Kauden avaus oli siis kaikin puolin onnistunut. Vähäisestä harjoittelumäärästä huolimatta peli näytti hyvältä ja oli tehokasta. Maalivahti Aleksi ”Luri-mokke” Luri otti yhteensä 35 tärkeää koppia. Hyökkäyskolmikko Röksä – Nikkanen – Jussila löysi nopeasti samalle sivulle ja esiintyi koko päivän pirteästi. Molempia pelejä katsomosta seurannut, poikien entinen joukkueenjohtaja, Marko ”Jojo-Marko” Nikkanen oli varmasti samaa mieltä. Puolustuksesta on syytä nostaa esille Niko Heinosen periksiantamaton taistelu ja tyylikäs soolomaali iltaottelussa.

Lopuksi vielä katsaus yleisesti koko päivään. Poikkeustilasta johtuvat erikoisjärjestelyt toimivat siis hyvin, kuten jo mainittu. Pelit pysyivät myös aikataulussa, eikä muutakaan hämminkiä esiintynyt. Kiitos myös toimitsijoille! Taso oli odotetun kova, heittopusseja sarjassa ei ole. Myös joukkueiden tunnelataus oli kohdallaan, kun jo hieman liikaa aikaa kotona viettäneet miehet pääsivät jälleen keskenään pelaamaan. Keski-Suomessa on myös kasvamassa nuoria ja asiallisia tuomareita, joita ei koskaan ole liikaa.

Toivottavasti pelit jatkuu 31.10. Jämsänkoskella.

Kokoonpano, molemmat pelit:

Hyökkäysketju: Kari Kuurne – Ilari Suuronen – Herman Enke
Hyökkäysketju: Samuli Röksä – Lari Nikkanen – Topi Jussila
Pakit: Vesa Hurri (C) – Tatu Kiiski – Niko Heinonen
Luri-mokke

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/1601/6895/7612