Miehet vielä viivan päällä

Miesten joukkueen toiseksi viimeinen turnaus IV-divisioonan runkosarjassa tahkottiin lauantaina 28.2. Jyväskylän Killerillä. Turnauksessa nähtiin, niin hyvässä kuin pahassakin, mihin Joutsalainen salibandyjoukkue pystyy. Lopputuloksena kuitenkin vähimmäistavoite kaksi pistettä ja jälleen sopivan ristiinpelaamisen johdosta pysyminen karsintaviivan päällä.

Kylmää

Voionmaan Köntys oli pelannut 10 edellistä ottelua ilman voittoa. Joukkue oli viidellä pisteellä sarjan viimeisenä matkalla vitoseen maalieronkin ollessa -53. Sarjan avausottelussa Flanels vei pisteet lukemin 5-1, joten odotettavissa oli pelkkää lämmittelyä ennen päivän pääottelua. Melko yksipuolinen ottelusta muodostuikin. Ensimmäinen maali tuli ajassa 5.00, toinen erän lopussa ja toisen erän alkuun vielä pari lisää. Maalit teki Köntys. Pientä toivon kipinää sytytteli Niko Heinonen Pekka Soilun syötöstä. 4-1 kavennus sai kuitenkin jäädä ottelun ainoaksi Flanels-maaliksi. Kolmannessa erässä tilastomerkintöjä keräsi vain Ilari Ahonen. Otteluraportissa ei pitäisi nostaa jäähyminuutteja kerääviä esille, mutta kun ei muutakaan saatu aikaan. Köntys lamaannutti vastustajansa lopullisesti ylivoimamaalilla ja tulokseksi kirjattiin 5-1. Syötöt pomppi, vedot lähti taivaisiin, Killerin laidat on kuraa ja menomatkalla kaikki liikennevalot oli punaisella. Ei auta tekosyyt ja toinen peli oli vielä pelaamatta.

Taisteluvoitto

Tauko vietettiin läheisessä paahtoleipäpaikassa ja toiseen otteluun oli tarkoitus lähteä täysin eri asenteella. Vastassa oli ilman tappioita koko kauden sarjaa dominoinut Ikhtys. Ikhtys oli 27 pisteellä jo (ainakin käytännössä) varmistanut nousun kolmoseen. Joukkue oli tehnyt jokaisessa ottelussa vähintään neljä maalia maalieron ollessa komea 48. Ainut tahra taulukossa oli Flanelsin kanssa pelattu tasuri. Komeassa kokovihreässä pelanneen vastustajan tulivoimasta saatiin esimakua heti ensimmäisessä vaihdossa, kun pallo karvattiin ryminällä Flanels-pakeilta ja ajassa 0.14 peli oli 0-1. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu, vaan ruvettihin taistelemaan ihan tosissaan. Ajassa 7.00 Vesa Hurri käänsi digitaalitaulun tasalukemiin ja 13.19 vielä pykälän verran edelle. Nöyrän esityön maestrolle tekivät keskushyökkääjän paikalla vuorotelleet Arto Vainiomäki ja Henry Suuronen. Voittomaaliksi jääneen 3-1 osuman kimmotteli Ilari Suuronen jälleen Vainiomäen syötöstä.

Aleksi Luri on noussut kaudella 2014-2015 B-poikien ohella myös Flanelsin miesten edustusjoukkueen maalivahdiksi.
Aleksi Luri on noussut kaudella 2014-2015 B-poikien ohella myös Flanelsin miesten edustusjoukkueen maalivahdiksi.

Ottelun suurin sankari oli kuitenkin Koko-Joukkueen Puolustus. Ensinnäkin karvaus vei terän Ikhtyksen pelinavauksesta. Toiseksi puolustuspäässä vetoja peitettiin ja irtopalloista tapeltiin. Lopuksi viimeisenä lukkona vedot ja rankkarinkin koppasi Aleksi Luri. Varsinkin ottelun viimeinen vitonen Ikhtyksen 2-3 kavennuksen jälkeen oli huikeaa taistelua jokaisesta pallosta. Noin hienon taistelun jälkeen kukaan ei haluaisi etsiä negatiivisia asioita, mutta 9 minuuttia 5-4 ylivoimaa ja 2 minuuttia 5-3 ylivoimaa ilman tulosta on… asia jolle täytyy ehdottomasti tehdä jotain. Posin kautta on kuitenkin mentävä ja tulos osoittaa, että voidaan voittaa kaikki sarjan joukkueet, kun asiat loksahtaa kohdilleen. Ja vielä on hehkutettava, miten hienoa on pelata Ikhtyksen kaltaista nopeaa ja fyysistä joukkuetta vastaan. Näitä lisää.

Vielä kerran pojat

Runkosarjan viimeinen turnaus pelataan Jämsänkoskella 21.3. Turnauksessa riittää jännitettävää, sillä karsintaviivan alla kahden pisteen päässä Flanelsista on peräti kolme joukkuetta. Todennäköisesti play-off -paikan säilyttäminen vaatii vähintään kolmea pistettä. Jännitettävää riittää myös siinä saako Pekka ”Ei kautta ilman maalia” Soilu maalitilin auki myös tällä kaudella.

Turnaustilastot

Jyväskylä Killeri 28.2.2015, miehet IV-divisioona, runkosarja.
Flanels – Köntys 1-5 (0-1, 1-3, 0-1)
Ikhtys – Flanels 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)
Peliaika 3×15 min tehoton

Tehopisteet

Vesa Hurri 2+0
Arto Vainiomäki 0+2
Niko Heinonen 1+0
Ilari Suuronen 1+0
Pekka Soilu 0+1
Henry Suuronen 0+1
Ilari Ahonen 0+0, 6min
Pekka Hahtala 0+0
Pekka Huikko 0+0, 2min
Tuukka Jussila 0+0
Juuso Järvinen 0+0, 2min
Tatu Kiiski 0+0
Aleksi Luri 0+0
Onni Långström 0+0
Niko Rantanen 0+0

Kentälliset Köntys-peli

Hurri – Vainiomäki – Jussila
Rantanen – H. Suuronen – Heinonen
Långström – Kiiski – I. Suuronen

Pakit:
Huikko – Ahonen
Soilu – Järvinen

Maalissa Hahtala

Kentälliset Ikhtys-peli

Laituriparit:
Hurri – Jussila
Rantanen – Heinonen
Långström – I. Suuronen

Sentterit:
Vainiomäki & H. Suuronen

Pakit:
Kiiski – Ahonen
Huikko – Soilu – Järvinen

Maalissa Luri-mokke

 

-Ilpo