Miehet tyylikkäästi nousukarsintoihin

Miesten nelosdivarin Sisä-Suomen lohko D:n runkosarja laitettiin pakettiin Jämsänkosken hämyssä lauantaina 21.3. Pelit oli kovia, meno oli hurjaa, mutta tuloksena täydet neljä paunaa ja paikka jatkokarsintoihin jopa selkeähköllä erolla.

Urho oli voitettu 6-4 kauden toisessa pelissä ja odotettavissa oli nytkin vauhdikas peli. Hyvin valmistautuneet Joutsalaiset kuitenkin puolustivat asenteella ja hyökkäyspään paikat käytettiin kohtuullisesti. Kahden erän jälkeen peli oli jo turvallisen tuntuinen 5-1. Kolmannessa erässä Suolahtelaisista alkoi näkyä jo pieni turhautuminen, joka johti turhaan jäähyilyyn ja Flanels pääsi harjoittelemaan ylivoimaa minuuttitolkulla. Tulosta saatiin vasta neljännellä kerralla, kun Tatu Kiiskin lämäri upposi Urho-moken selän taakse. Runsaan ylivoimaseisoskelun takia ote pääsi lopussa hieman herpaantumaan ja vastustaja teki pari häkkiä, mutta loppujen lopuksi ottelu oli koko ajan Flanelsin tiukassa otteessa ja lukemat ansaitusti 7-3. Positiivista oli 7 eri maalintekijää ja pysyttiin pois jäähyboksista. Maalilla jälleen mainiosti heilui Aleksi Luri. Juuri ennen pelin loppua Urholle tuomittiin rangaistuslaukaus, jolloin luukulle vaihdettiin erikoismies Pekka Hahtala. No ottiko? No otti.

Toinen peli, Happee III kuudella kenttäpelaajalla. Ajassa 00.08 Vesa Hurri keskeltä kääntölämärillä 1-0. Mainiolla pelipäällä ollut joukkueen kapteeni Arto Vainiomäki lisäsi johtoa yhdellä ajassa 9.00 ja ensimmäinen erä päättyi näissä lukemissa. Toisen erän alkuun Happee kavensi ja antoi muistutuksen, että ei tätä ottelua ilman taistelua voiteta. Ja kyllähän me taisteltiin. Happeen taitavat pelimiehet pallon saatuaan sahailivat Flanels-viisikkoa ristiin rastiin ja oranssipaidat juoksivat perässä blokaten vetoja minkä pystyi. Kun vielä rangaistuksiakin tuli 4kpl (ansaittiinko kaikki?) niin meno oli villiä. Happeen miesvajaus näkyi kuitenkin toisessa päässä. Kun maalipaikat käytettiin tyydyttävästi hyväksi, niin loppulukemat tästä 9-5. Hieno voitto, hieno vastustaja.

Runkosarja siis päättyi tähän turnaukseen, joten on kaiketi mainittava jotain yhteenvetävää. Karsintapaikka lopulta tuli 3 pisteen erolla seuraaviin (Pommak, MultiAnts) ja sarjasijoitukseksi tuli 3. Huomionarvoinen seikka on että kumpikaan edelle tulleista (Ikhtys, Urho) ei pystynyt Flanelsia voittamaan, vaan Joutsan pojat veivät 8:sta mahdollisesta pisteestä 7. Myös tasaisen kauden loppu on kokonaisuudessaan positiivisen näköinen. Kuudesta viimeisestä pelistä tuli 5 voittoa ja vain yksi tappio (Köntys).

Lauantaina 28.3 pelataan karsintapelit. Paikka on Spiral-halli Tampereella. Tätä kirjoitettaessa ei ole vielä varmuutta ensimmäisestä vastustajasta. Vaihtoehdot on Härmä, KalvKe tai Steelers JSB III. Ensimmäisen vaiheen voittaja pelaa samana päivänä toisen pelin, jonka voittaja nousee 3. divisioonaan. Mahdollisessa toisessa pelissä vastaan tulee jokin yhtä tuntematon seura kuin edellä mainitut.

Turnaustilastot

Jämsänkoski 21.3.2014, miehet 4. divisioona, runkosarja
Urho-Flanels 3-7 (1-2, 0-3, 2-2)
Flanels-Happee III 9-5 (2-0, 5-2, 2-3)
Peliaika 3 x 15 tehoton

Tehopisteet

A. Vainiomäki 2+5=7
I. Suuronen 4+1=5
V. Hurri 2+2=4
N. Heinonen 3+0=3
T. Jussila 1+1=2
O. Långström 2+0=2
I. Ahonen 0+2=2
P. Soilu 0+2=2
T. Kiiski 1+0=1
N. Rantanen 0+1=1
P. Hahtala 0+0=0 (mv)
K. Kuurne 0+0=0
A. Luri 0+0=0 (mv)
H. Suuronen 0+0=0

Kokoonpano, molemmat pelit

Laituriparit:
N. Rantanen – T. Jussila
K. Kuurne – N. Heinonen
O. Långström – I. Suuronen

Alakolmiot:
A. Vainiomäki (c) – V. Hurri – I. Ahonen
H. Suuronen (c) – P. Soilu – T. Kiiski

 

-ilpo