Flanelsin perinteikäs miesjoukkue lähti sarjanousijana jännittynein tunnelmin uuteen nelosdivarikauteen. Ensimmäisissä peleissä kotipeleissä koettiin jo yllätyksiä, kun edelliskaudelta tuttujen joukkueiden voimasuhteet olivat heittäneet häränpyllyä totaalisesti. Sarjavoittaja Köntys kukistettiin tuolloin 8-1 ja FCN:lle hävittiin reilusti 2-10. Noilla tuloksilla oli hyvin vahva side koko kauden sijoituksiin Köntyksen ja FCN:n sijoittuessa lopulta sarjataulukon eri päihin.
FCN-tappiosta alkoi Flanelsin kurimus, joka jatkui seuraavat kaksi turnausta. Ottelut olivat tasaisia, mutta pisteet jäivät saamatta. Pelaaminen näytti kuitenkin kaikin puolin lupaavalta eikä luovutusmielialaa ollut havaittavissa. Laiva kääntyi lopulta marraskuun myrskyissä vanhojen tuttujen maakuntajoukkueiden kustannuksella. Tiukat voitot Konnusta ja MultiAntsista tekivät selväksi, että kauden tavoite, sarjapaikan säilyttäminen, on täysin realistista. Joulukuun turnauksesta napattiin vielä edelliskaudelta tuttu ’kahden pisteen setti’ . Alla olevasta taulukosta näkee helposti nousuvireisen kunnon sekä aamupelien vaikeuden kauden jälkimmäisellä puoliskolla.
Vuodenvaihde toi kokoonpanoon vahvistuksia, joiden näyttämisenhalu johti kauden toiseen tuplavoittoon kotiturnauksessa. Loppukausi pidettiin kiinni kahden pisteen kaavasta. Viimeiseen turnaukseen mennessä sarjasijoitus oli jo selvä, eikä ihan parasta draivia saatu päälle. 20 pelistä lopulta 9 voittoa ja 11 tappiota. Sarjasijoitus 7. Flanels-miehille voinee antaa epävirallisen tunnustuksen sarjan hurlumhei-joukkueena: maaleja tehtiin toiseksi eniten, mutta myös päästettiin toiseksi eniten.
Sarjataulukko ja tulokset: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/412!sb2023ss/group/4/
Pelaajistosta muutama sana. Alkukaudesta oli pienoisia vaikeuksia löytää sopivaa tasapainoa kokoonpanoon ja pelaajille parhaita mahdollisia rooleja, mutta kauden edetessä tilanne selkeni. Santeri Åkmanin ja Tuukka Hentisen värväys joulutauolla toi lisää tulivoimaa ja helpotti loppukauden urakkaa. Hentisen kausi jäi kesken, mutta Åkman oli lopulta joukkueen tehokkain ottelumäärään suhteutettuna (23p/10 ottelua).
Pistepörssin kärjessä kauden päätyttyä oli sentterinä pelannut Ilari Suuronen (43p),
toisena oli laiturina ja pakkina, sekä kiertävä hyökkääjänä pelannut kapteeni Vesa Hurri
(32p). Kolmanneksi tehokkain oli loppukauden sivussa ollut Kari Kuurne (25p). Tilastojen valossa maalinteko ei ollut ongelma, mutta käytännössä moni tappioon päättynyt ottelu olisi ollut mahdollista kääntää hieman tehokkaammalla viimeistelyllä. Pisteet toki maistuvat paremmalta kun niiden eteen on tehty tosissaan töitä.
Sentterinä, välillä pakkinakin pelasi täydet 20 peliä Niko Heinonen. Täyden kauden laitahyökkääjänä pelasi vuosien reissailun jälkeen myös J-P Vesalainen tuoden elämänkokemusta niin kentälle kuin pukukoppiin. Ilmari Laitinen pelasi jo rutiinilla toisen kauden ratkaissen välillä pelejäkin. Samuli Röksä toi peliin tunnetusti kovuutta, mutta löysi itsestään välillä jopa pelintekijän. Pakistossa Ville Pesonen ja Herman Enke blokkasivat palloja ja paikkasivat hyökkääjien virheitä läpi kauden. Paremmin hyökkääjänä tunnettu Aatu Tapper pelasi pakin paikalla myös suurimman osan kaudesta. Teemu Ollikaisen kausi jäi valitettavan lyhyeksi jääden kesken jo kahdeksan pelin jälkeen. Myös Tatu Kiiski siirtyi puolustuksesta johtamaan peliä penkin puolelle loppukaudesta. Tälle kaudelle sattui normaalia enemmän pidempiä huileja vaativia loukkaantumisia. Tähän tilastoon ainakin toivotaan parannusta.
Seuralle on aina suuri ilon aihe, kun omia junioreita nousee edustuksen kokoonpanoon ja jälleen saimme nauttia siitä. Juuso Lehtonen pelasi kevätkauden vahvasti puolustuksessa ja Pyry Keihäsniemi hoiti maalivahdin tontin kylmän viileästi. Päävastuun tolppien välissä kantoi tuttuun tapaan Samuli Virlander. Viimeisessä pelissä Samuli kävi kenttäpelaajan ominaisuudessa myös tekemässä yhden maalin.
Ensi kaudella miehet jatkavat siis samassa Sisä-Suomen/Keski-Suomen 4. divarissa. Kesä huilataan ja treenataan omatoimisesti eri lajeja. Syksyllä palataan jälleen uusin tarinoin.