Miehet ja maalinteon vaikeus

Buugi-areena Jyväksylän Killerillä ja vielä tarkemmin Ampparipesä tarjosi puitteet vitosdivarin ylemmän jatkosarjan toiselle turnaukselle. Puitteissa ei ollut vikaa, mutta jokin Flanelsin pelissä mätti pahemman kerran. Puolustus toimi moitteettomasti ja Samuli Virlanderin hienot varmat otteet pitivät joukkueen jälleen mukana peleissä. Pelinrakentaminen ja syöttöpeli olivat myös ainakin totutulla tasolla, mutta pallon saaminen vastustajan maaliin olikin sitten aivan uskomattoman vaikeaa.

Ensimmäinen peli uutta vanhaa tuttua, LA Kingsiä, vastaan. Kahden erän jälkeen peli oli vielä erikoisen jännittävä 0-0. Kolmatta erää oli pelattu nelisen minuuttia, kun Flanelsille tuomittiin kahden minuutin estämisjäähy. Alivoima toimi hyvin ja maalintekoonkin oli paikka läpiajosta. Vanha tuttu ”jos et ite tee niin kaveri tekee” -fraasi päti tälläkin kertaa ja Laukaalaiset päättivät ylivoimansa ottelun ensimmäiseen maaliin. Yrityksestä Flanelsin maali ei ollut kiinni. Laukauksia maalia päin 19 kappaletta, ainakin kolme ylärimaa ja muutama tolppa. Eikö edes tuurilla? Flanelskin pääsi kokeilemaan ylivoimaa ja Ilari Suurosen läpsy lähti viivasta ja liiteli pari sekuntia myöhemmin maaliin. Tolpan kautta. Ehkä pikkusen tuurillakin. Loppulukemat siis harvinaiset 1-1.

Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/303344/yhteenveto

Samuli Virlander oli vakuuttava. Kuva: Jonna Keihäsniemi

Toisessa pelissä Köntystä vastaan päti sama kaava. Maalia ei ihan yhtä kauan tarvinnut odottaa, Kari Kuurne teki ensimmäisen erän lopulla ihan oikean maalin. Puoli minuuttia myöhemmin vastustaja tasoitti. Maalin kehikot eivät tässä pelissä ihan yhtä kauniisti soineet, mutta vetoja maalia kohti tuli komeat 21. Lopussa hieman ryöpsähti ja parempi vastustaja voitti lopulta 4-1.

Ottelun tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/303347/yhteenveto

Niko Heinonen (vas.) ja Herman Enke. Kuva: Jonna Keihäsniemi

Kaksi tasaista peliä siis, mutta vain yksi piste. Kaksi tehtyä maalia 40 laukauksella ei tietenkään riitä. Ensi kerralla lauotaan enemmän.

Sarjan tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/34/9870/10934/2022-2023/otteluohjelma

Kokoonpano 1. peli:

Sentterit:
V. Pesonen
I. Suuronen

Laituriparit:
V. Hurri (c) – N. Heinonen
K. Nurminen – A. Tapper
K. Kuurne – J-M Heino

Pakit:
H. Enke – T. Kiiski – T. Ollikainen

Kokoonpano 2. peli:

V. Hurri (c) – V. Pesonen – A. Tapper
T. Kiiski – T. Ollikainen

K. Kuurne – I. Suuronen – J-M. Heino
H. Enke – N. Heinonen

Maalissa Samuli Virlander (molemmat pelit)