Miehet hoitivat homman – nousu neloseen varmistui

Flanelsin miesten edustusjoukkue 2017-2018.

Flanelsin miesten edustusjoukkue nousee kaudeksi 2018-2019 takaisin nelosdivisioonaan. Nousu varmistui Heinolassa lauantaina 17.3., kun joukkue otti kaksi voittoa ja kärsi yhden tappion.

Miehet putosivat nelosesta vitoseen täksi kaudeksi ns. kabinettipäätöksellä. Seura haki monen vuoden harkinnan jälkeen alueenvaihtoa Sisä-Suomesta Kaakkois-Suomeen. Kun Kaakkois-Suomessa ei ollut ns. täyttämättömiä paikkoja viime keväänä, oli Flanelsin aloitettava tahkoaminen vitosesta.

Sarjataulukko

Näin lauantai eteni

Lähtökohta oli, että kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä Flanelsin nousu olisi varma. Vähempikin saattaisi riittää, riippuen muiden peleistä. Joukkueilla oli jäljellä 2-3 ottelua päätösturnauksessa, sillä sarjassa pelattiin 21 ottelua ja tuo pariton ottelumäärä tasattiin kahdessa viimeisessä turnauksessa.

Ottelu HaSaBaa vastaan eteni suunnitelmien mukaan. Ainoastaan päätöserän jäähyilyt sotkivat suunnitelmaa, jolloin vastustaja pääsi rokottamaan muutamaan otteeseen. Lopputulokseksi kirjattiin 10-4 ilman sen suurempaa draamaa.

Lohkovoitosta taistellut MäVi oli vastassa toisessa ottelussa. MäVi oli aikaisemmassa pelissään menettänyt yhden pisteen, joten Flanelsille riittäisi voitto joko MäVistä tai Jymystä. MäVistä oli Flanelsilla plakkarissa kaksi voittoa, joten tasapisteissä Flanels olisi edessä.

Ottelusta muodostui vaikea. MäVin ainut oljenkorsi oli voittaa ja se näkyi. MäVi vei säännönmukaisesti mm. 1-1-kamppailutilanteet ja vastaavasti Flanels hukkasi jopa omat avopaikkansa. Loppulukemiksi kirjattiin lopulta 9-2, kun ajatukset karkasivat jo päivän viimeiseen peliin.

Lähtöasetelmaa Jymyä vastaan oli, että voitolla Flanels nousee ja muissa tapauksissa jäädään odottamaan joko kesälomaa tai mahdollisia karsintoja. Panos ja latautuminen näkyi nyt. Ottelua pelattiin vain 13 minuuttia ja 7 sekuntia, kun Flanels oli latonut tauluun 12-0-lukemat, joten ottelu keskeytettiin. Näin ollen aamun pikkutunneille saakka jatkunut sarjanousun juhlinta pääsi käyntiin.
Mainittakoon, että Flanels kantoi tällä operaatiolla kortensa siihen, että pahasti myöhässä olleen Heinolan turnauksen aikataulut saatiin kurottua kiinni.

Arto Vainiomäki nakutti 43 tehopistettä ja Jiro ”OG Heiska” Heino 23 tehopistettä päättyneellä sesongilla.

Näin sarja eteni

Kauden aikana Flanelsin harjoitusrinkiin kuului 21 pelaajaa, joista 20 tahkosi sarjapelejä. Laaja rinki oli tarpeen, sillä työt, loukkaantumiset, sairastelut sekä kertaalleen M35:n päällekkäisyyskin verottivat jälleen kokoonpanoa. Aina jalkeilla oli kuitenkin vähintään kaksi kilpailukykyistä kentällistä.

Sarja itsessään jakautui tasoltaan kahteen kastiin. Toisaalta tämä mahdollisti koko laajan pelaajarintaman käytön, kun esimerkiksi aikaisempina vuosina erityisesti uusien pelaajien sisäänajo on ollut haastavaa, kun vastustajat ovat olleet tasaisen kovia. Kääntöpuoli oli se, että epätasaiseksi ennakolta tiedetyt kamppailut ovat urheilussa aina henkisesti haastavia. Noh, nämä joukkue selvitti kaikki ilman takaiskuja.

Kärkeä vastaan Flanels pelasi pääosin vakuuttavasti. Ainoa särö tuli kauden kolmesta viimeisestä turnauksesta, josta jokaisesta merkattiin yksi tappio kärkijoukkueille. Tätä selittänee osaltaan se, että sarjajohto kasvoi turhankin hulppeaksi puolen välin kieppeillä, eikä lataus siten ollut ehkä aina sataprosenttinen.

Pörssikärki oli – jälleen kerran – laitahyökkääjä Hurrin Vesku, joka vastasi 38 maalista ja yhteensä 67 pisteestä kaikki miesten ottelut huomioiden. Puolustajien pörssikärki oli katsantokannasta riippuen joko Jiro ”OG Heiska” Heino (23 paunaa) tai Herman Enke (15 paunaa). Jippo pelasi alkukauden hyökkääjänä ja jouduttiin loukkaantumistilanteen johdosta istuttamaan loppukaudeksi pakiksi.

Tehotilastoja voi tutkailla alta. Vaikka kärkitrio Hurri-Kuurne-Vainiomäki mättikin tehoja kovalla tahdilla, niin pisteiden jakautumiseen voi olla edelliskausiin nähden varsin tyytyväinen.

Iso haaste vuodesta toiseen on, että kaikki pelaajat eivät asu paikkakunnalla, joten harjoittelu vaatii aina monenlaista venymistä ja sumplimista. Ilman näitä apuja sarjassa ei menestyksellä voi pelata, joten apuja tarvitaan jatkossakin, jotta rosteria on riittävän laajasti.

Laajasta ja kilpailukykyisestä rosterista kertoo sekin, että top4-puolustajiin lukeutunut Tatu Kiiski loukkaantui marraskuussa ja joutui jättämään loppukauden väliin. Toki Tatu pystyi tuon jälkeen toimimaan liki päätoimisenavalmentaja, mutta tuokin vaje pystyttiin paikkaamaan.

Tulevaan kauteen valmistautuminen suunnitellaan myöhemmin, samoin tavoitteet. Oman mausteensa tuo Joutsan salin lattiaremontin sulku. Tauko lienee keväästä / alkukesästä, mutta tositoimiin palattaneen viimeistään heinäkuussa.

Juuso Järvinen palasi Flanelsin pelaajarinkiin yhden taukokauden jälkeen. 25 ottelussa merkattiin puolustajalle mukavat 13 tehopistettä.

Tilastot

Heinola
17.3.2018
Miesten V divisioona, runkosarja

Flanels – HaSaBa 10-4

Kari Kuurne 4+1
Vesa Hurri 3+2
Arto Vainiomäki 0+3
Tuukka Jussila 1+1
Jiro Heino 1+1
Topi Jussila 1+0
Lari Nikkanen 0+1

Aleksi Luri 4 pm.

MäVi II – Flanels 9-2

Arto Vainiomäki 2+0
Jiro Heino 0+1
Herman Enke 0+1

Eetu Tapper 9 pm.

Flanels – Jymy 12-0

Ottelu keskeytettiin ajassa 13.07. Seuraennätys.

Vesa Hurri 2+4
Arto Vainiomäki 2+2
Tuukka Jussila 3+0
Lari Nikkanen 1+2
Kari Kuurne 2+0
Topi Jussila 1+1
Juuso Järvinen 1+0
Jiro Heino 0+1
Pekka Soilu 0+1

Aleksi Luri 0 pm.

Kentälliset

1.
Kuurne Kari – Arto Vainiomäki – Vesa Hurri
Juuso Järvinen – Jiro Heino

2.
Topi Jussila – Tuukka Jussila – Lari Nikkanen
Pekka Soilu – Herman Enke

Mv.
Luri-mokke HaSaBa- ja Jymy-ottelut
Tapper MäVi-ottelu

Ei kokoonpanossa

Tatu Kiiski, alavartalovamma
Jon Lahti
Juho Kärnä
Petteri Oksanen, alavartalovamma
Santeri Åkman
Mikko Kärnä, loukkaantunut
Oskari Oittinen, infektio
Niko Heinonen, lomamatka

Jatko

Joukkue harjoittelee vielä tulevan viikon sparraten M35:a, jotka valmistautuvat loppuhuipentumaan. Jatkosta, kesätauosta ja kesäharjoittelusta päätetään sen jälkeen.

Mikäli mielit pelata joukkueessa ensi kaudella, ota yhteyttä esim. tatu.kiiski(a)flanels.org.

Pistepörssi

Pistepörssi kauden alusta, kaikki sarjat ja ottelut. 25 ottelua.

Vesa Hurri 38+29=67
Kari Kuurne 31+17=48
Arto Vainiomäki 11+32=43
Tuukka Jussila 18+16=34
Lari Nikkanen 14+11=26
Niko Heinonen 18+7=25
Jiro Heino 15+8=23
Topi Jussila 9+7=16
Herman Enke 7+8=15
Juuso Järvinen 5+8=13
Oskari Oittinen 3+3=6
Pekka Soilu 1+5=6
Jon Lahti 3+2=5
Tatu Kiiski 2+2=4
Petteri Oksanen 1+2=3
Mikko Aaltonen 1+0=1
Santeri Åkman 1+0=1
Mikko Kärnä 1+0=1