Miehet eivät olleet terävinä kotiavauksessa

Flanelsin miesten sarjakauden avaus kotona ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Tuloksena tappiot Blastersin I- ja II-joukkueille.

Avausottelussa pistepotti jäi saavuttamatta, koska hyökkäyspelistä puuttui terävyys ja mielikuvituksellisuus. Palloa liikuteltiin sinänsä ihan mukavasti, mutta kunnon ratkaisupaikat olivat vähissä kun jostain syystä uskallus haastaa puuttui. Eikä unohtaa sovi Blasters I mainiota puolustuspeliäkään. Lopputuloksena niukka 1-2-tappio.

Toisessa ottelussa vastassa oli siis Blasters II, joka kylvetti isäntiä lopulta maalipistein n. 11-6 (tilastomies tarkentatoon vielä lopputuloksen..). Tässä ottelussa haasteita olikin sitten useampia. Ensinnäkään avauserässä Flanels ei jostain syystä kyennyt ohittamaan Blastersin karvausta millään, vaikkei ylhäällä pelanneet karvaajat erityisen kovasti syöttösuuntia peitelleetkään.

Toisen erän alkupuolella Flanels tiivisti kahteen kentälliseen. Nyt päästiin jo rakentamaan kunnon hyökkäyksiäkin, mutta samalla liika höntyili avasi paikkoja vastustajalle. Loppuosa pelistä mentiinkin osapuilleen niin, että yhtä Flanels-maalia kohti vihulainen rokotti yhden tai pari.

Avausturnauksen perusteella on vielä vaikea arvioida lohkon tasoa ja voimasuhteita, mutta niin ylivoimaista porukkaa ei kuitenkaan pitäisi olla, etteikö pisteitä olisi saatavissa. Avaus antoi kuitenkin – jälleen – muistutuksen siitä, että harjoitusten kevyt läpsyttely ei sarjapeleissä riitä, vaan tempoa ja kovaa vaatimustasoa tarvitaan.

Turnaustilastot

Flanels – Blasters I 1-2 (x-x, x-x, x-x)
Blasters II – Flanels 11.6 (x-x, x-x, x-x)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Tehopisteet
Päivitetään

Kokoonpano

Weijo – Kiiski – Hurri
Keihäsniemi – Sipiläinen

Kuurne – Vainiomäki – Heinonen
Huikko -Soilu

Kotimäki – Suomalainen – Långström
Rantanen – Ahonen

10. hyökkääjä Jussila
11. hyökkääjä Enke

Maalissa Kuitunen

Jatko

Sarja jatkuu 10.11. Vaajakoskella, jolloin vastassa Multiants Multialta sekä sarjan kärkikahinoihin povatu SBS Lohkovoittaja.