Miehet alkulohkon voittajiksi

Petu Hurri 15.12.2013Flanelsin miesten joukkue varmisti tänään kahdella voitollaan salibandyn Keski-Suomen V-vitosdivarin lohko 1:n voiton. Sarjan kahdeksasta pelistä plakkariin tuli 6 voittoa, 1 tasapeli ja 1 tappio, eli 13 paunaa.

Päivän avauskamppailussa Flanels voitti jatkopaikasta myös kisanneen jyväskyläläisen FCCP niukasti 7-8. Erityisesti ottelun alkupuoli oli Flanelsilta vahva ja tehokas esitys: maalipaikat hyödynnettiin terävästi ja eroa oli useampaan otteeseen useampi maali. Loppua kohti FCCP kuitenkin kiri, ei kuitenkaan rinnalle saakka. Kolmen pisteen tehomiehiä ottelussa olivat Vesa Hurri (3+0) sekä Pekka Soilu (1+2).

Paikka kahden jatkossa olijan joukossa ratkesi Flanelsin osalta ensimmäiseen peliin, joten toisessa ei panosta ollut. Vastassa oli jatkopaikkaa 3 pisteen takamatkalta tavoitellut SS Origo, joka ei ollut liikkeellä kovinkaan terävällä jalalla. Ottelun avauserän Flanels mateli mukana, mutta toiseen erään löytyi sitten puhtia ja sitä kautta maalipisteitä. Ottelu lopulta Flanelsille maalein 2-6. Tässä ottelussa tehokkain oli Santeri Åkman (2+0), joskin kaksi paunaa nakutti peräti neljä ukkoa. Pekka Hahtala pelasi ottelussa kauden ensimmäisen minuutit sarjapeleissä ja varsin erinomainen olikin: Pekka hoiti tärkeät kopit mm. ottelun alussa ja lopussa, kun vihulaisella oli omat momentuminsa.

Jatko

Keski-Suomen kolmen alkulohkon kunkin kaksi parasta muodostavat kuuden joukkueen ylemmän jatkosarjan, jossa pelataan kevätkaudella kaksinkertainen runkosarja. Sarjan kaksi parasta nousee suoraan IV-divisioonaan. Sarjan 3. ja 4. pelaavat loppukeväästä puolestaan nousukarsinnat alemman jatkosarjan parhaan / parhaiden kanssa siten, että tälle joukolle on luvassa yksi nousupaikka neloseen.

Flanels-miesten peli on syksyn mittaan parantunut turnaus turnauksesta. Talven ja kevään peleissä vastassa ei ole heikkoja vastustajia, joten edelleen on petrattava. Maalinteko- ja hyökkäyspeli näyttäisivät olevan kuosissaan, mutta mm. koko kentällä puolustettaessa tahi karvattaessa on ainakin nopeutettava reagointia ja valmiutta esimerkiksi paineeseen tai riistoihin. Ensin kuitenkin kinkunsyöntiä.

Tilastot

Joutsa 15.12.2013
Miehet V-divisioona, alkusarja
FCCP – Flanels 7-8 (2-5, 4-2, 1-1)
SS Origo – Flanels 2-6 (1-1, 0-4, 1-1)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano

Hurri Vesa 3+0
Vainiomäki Arto 1+2
Soilu Pekka 1+2
Huikko Pekka 0+1
Lahti Jon 2+1
Gyldén Riku 1+1
Heinonen Niko 1+2
Suuronen Ilari 2+1
Hahtala Pekka (mv.) Origo-peli
Åkman Santeri 2+0
Rantanen Niko 0+1
Kuurne Kari 1+1
Kuitunen Juho (mv.) FCCP-peli
Keihäsniemi Riku – ei kokoonpanossa, alavartalon vamma
Kiiski Tatu – ei kokoonpanossa, naisten matkassa valmentajana
Lahti Joel – ei kokoonpanossa, Happeen A-poikien peli
Långström Onni – ei kokoonpanossa, B-poikien oma peli

Kentälliset

Kuurne – Gyldén – Rantanen
Hurri – Lahti

Heinonen – Vainiomäki – Suuronen
Soilu – Huikko

7. hyökkääjä Åkman