Melkein täyspotti

Lauantaina 6. helmikuuta pelattiin kauden toiseksi viimeinen turnaus Jyväskylän Killerillä. Aamuottelussa Lievestuoreen Kisaa vastaan Flanels 2 aloitti väkevästi mennen kahdeksassa minuutissa 4-0 johtoon ja toisessa erässä lisäsi kaulan jo 5-0 tilanteeseen. Vastustaja kavensi lukemiksi 5-1, ja kun molemmat iskivät vielä maalit päätöserässä, lopputulokseksi kirjattiin 6-2. Kisa oli ottanut mukaansa vain kaksi vaihtopelaajaa mikä passivoitti sen hyökkäys- ja puolustuspeliä: Kaikesta muusta paitsi liikkeestään tunnetut kakkosjoukkueen pelaajat kirmasivat nyt kuin sonnit kevätlaitumella. Säntäilijä tehokkaimmasta päästä oli Joonas Purojärvi, joka Kisa-ottelussa saalisti tehot 2+1 ja koko turnauksessa 3+1.

LöyLy-ottelu olikin jo paljon tiukempi. Vastustaja aloitti maalinteon ensimmäisen erän lopulla siirtyen 1-0 johtoon. Todelliset maalipaikat olivat kummallakin harvassa, vaikka molemmat joukkueet saivatkin luotua kontrolloituja hyökkäyksiä toistensa maalien edustalle. Juuri tällaisista tilanteista molemmat Flanelsin tekemät maalit syntyivätkin: Pallo pelattiin hyökkäyspään kaksintaisteluvoiton seurauksena maalin edustalle, josta ensiksi Joonas Purojärvi kävi sutimassa 1-1 tasoituksen ja sitten Sami Repo kävi tuikkaamassa 1-2 johtomaalin. Ottelua oli jäljellä enää yksi minuutti ja 36 sekuntia, kun LöyLy tasoitti. Flanels päätti tyytyä yhteen sarjapisteeseen ja varmisteli 2-2 tasatuloksen pelaamalla ottelun lopun tarkasti.

Yleensä flanelsilaisilla on ollut suuria ongelmia keskikentän ylityksissä, mutta nyt puolustuspään pallonriistoista saatiin peli käännettyä vastustajan kenttäpäätyyn nopeilla pitkittäis- ja poikittaissyötöillä. Lisäksi pelaajien vaihtovälit pysyivät kohtuullisina koko turnauksen ajan, minkä seurauksena oranssin joukkueen jalat jaksoivat kantaa molemmissa otteluissa, vaikka hyökkäysketjuja ja pakkipareja oli vain kahden kentällisen verran.

Turnaustilastot

6.3.2010 Jyväskylä, Killeri
Flanels II – Kisa 6-2 (4-0, 1-1, 1-1)
SS LöyLy – Flanels II 2-2 (1-0, 0-1, 1-1)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano

Mutkala T. 0+1
Purojärvi J. 3+1
Heinonen N. 1+1
Nieminen A. 0+0
Repo T. 1+0
Hahtala P. (mv) 0+0
Suhonen J. 0+1
Sipiläinen T. 0+2
Heino J.-M. 0+1
Juvonen M. 2+0
Repo S. 1+0

Ei kokoonpanossa

Virtanen K.
Niemi J.
Valtonen J.
Tenhunen T.
Vesalainen J.-P.

Jatko

Sarja jatkuu 27.3. Mäntykallion koululla Jämsänkoskella, jossa vastaan asettuvat Diamonds (klo 12:30) ja SB Pommak (klo 15:30).