Mäyrille 11. sija Champions Cupissa

Flanelsin D93-pojat aloittivat kautensa Espoossa järjestetyssä Champions Cupissa sunnuntaina 27.8. Turnaukseen osallistui nimensä mukaisesti -93 ikäluokan parhaimpiin kuuluvat joukkueet.

Turnauksesta Mäyrät hakivat lähinnä kokemusta kovista peleistä.

Ensimmäinen peli olikin jo klo 9.00 ja vastaan asettui puolustava Etelä-Suomen mestari Tapanilan Erä. Ottelu oli Erän hallintaa suurimmaksi osaksi ja Flanelsin ainoat aseet olivat terävät vastahyökkäykset vastustajan päätyyn.

Ensimmäisen erän pyristelyistä huolimatta Erä vei voiton lukemin 1-6. Maalinteossa onnistui Jarkko Kosunen.

– Kauden ensimmäinen peli ennalta kovinta mahdollista joukkuetta vastaan. Erä oli huomattavasti valmiimpi otteluun, vaikka ei senkään peli vielä parasta mahdollista ollut. Oma peli oli aivan kamalaa sohlaamista. Virheitä tuli virheen perään. Ainoa tie oli vain ylöspäin, päävalmentaja Heikki Kosonen jyrisi.

Päivän toiseen kamppailuun Mäyrät lähti pirteämpänä. Vastassa oli SC Urbans Janakkalasta. Mäyrillä oli koko pelin pienoinen hallinta ja se näkyikin ensimmäisen erän alkupuoliskolla. Urbans kuitenkin virkistyi ja nousi yhden maalin johtoon erätauolle mentäessä.

Toisen erän alkaessa tilanne oli 3-4 vastustajalle. Flanels kuitenkin sai hyvän alun, kun tasoitti pelin hyvän rakentelun päätteeksi. Heti tasoituksen jälkeen Mäyrät siirtyi johtoon Antti Suomalaisen komeasta laukauksesta. Ottelu jatkui tasaisena, mutta Flanels sai kuitenkin puristettua 8-6-voiton.

Seuraavana vastassa oli kivenkova LoSB, joka osoitti olevansa Suomen kärkeen kuuluva ryhmä. Flanels osoitti ajoittain hyvää peliä ja ryhmä todisti, että pystyy haastamaan Suomen kärkijoukkueita.

Tässä pelissä hieman edellisten tapaan sorruttiin välillä karmeisiin virheisiin, josta vastustaja rankaisi armotta. Loppusummerin soidessa tulostaulu näytti 1-5 lukemia LoSB:n hyväksi.

Päivän viimeisessä kamppailussa oli kyse turnauksen sijoituksista 11-12. Vastustajaksi selvisi isokokoinen ja taitava PSS Röllit Porvoosta.

Varsinainen peliaika päättyikin Flanelsin hallinnan jälkeen lukemiin 4-4, jonka jälkeen mentiin jännittävään rangaistuslaukauskilpailuun. Tällöin Mäyrät olivat vahvempia ja loppulukemiksi kirjattiin ”rankkareiden” jälkeen 6-5.

– Liikuimme selkeästi paremmin kuin vastustaja ja sen avulla saimme luotua monia hyviä tilanteita, ruoti valmentaja Jussi Jokinen.

Kaikkiaan turnaus oli vain hyväksi Mäyrille ja sen avulla saatiin hyvää tuntumaan tulevaa sarjakautta vastaan, jolloin tehtävänä on puolustaa aluemestaruutta.

Turnauksessa näkyi harjoitusten vähyys ja senkin takia alku oli hankala. Peli parani kuitenkin loppua kohti ja virheitä saatiin karsittua pois.

Lähimmäksi omaa tasoaan turnauksessa pääsivät maalivahdit Nico Tarhanen ja Jonne Nieminen, joita ei suuresta päästettyjen maalien määrästä voi syyttää.

Kenttäpelaajista hyökkääjä Juha Kosonen osoitti olevansa jo alku kaudesta valmis taistelemaan joukkueen ykköshyökkääjän paikasta.

Puolustajista Joel Lahti ja Tuomas Kosonen pääsivät päivän edetessä parhaiten pelirytmiin kiinni.

Ennen sarjakautta Mäyrillä on vielä ohjelmassa tiukan harjoittelun lisäksi muutama harjoitusottelu, josta saadaan lisää tuntumaa ison kentän pelistä.

Turnausstatistiikka:

Kotimäki 3+2
Hämäläinen 3+1
Kosonen J. 3+0
Kosunen 2+1
Tarhanen 2+0, 2 min
Suomalainen A. 2+0
Lahti 1+1
Kiiski 0+2
Suomalainen J. 0+1, 2 min
Åkman 0+1
Kosonen T. 0+1
Ahonen 0+0

Maalissa pelasivat Nico Tarhanen (3 ottelua) ja Jonne Nieminen (1 ottelu).