Mäyrät ulkona lopputurnauksesta

Flanelsin D93-poikien haaveet salibandyn aluemestaruudesta rappeutuivat sunnuntaina, kun Kotkan turnauksesta saaliiksi tarttui vain kaksi pistettä. Avauskamppailusta HU-46:sta vastaan Mäyrät taistelivat hienon voiton, mutta sarjakakkonen Sbandy oli tällä kertaa liian kova pala mustapaidoille.

Sunnuntain ensimmäisessä kamppailussa vastaan asettui viime kauden hopeajoukkue, HU-46. Ottelun alkupuolisko oli tasaista puurtamista, kunnes HU pääsi yllättämään komealla vedolla maalissa pelanneen leivonmäkeläisen Nico Tarhasen. Ottelu jatkui tämänkin jälkeen hyvin tasaisissa merkeissä. Kahden erän jälkeen tulostaulu näytti kuitenkin lukemia 2-1 hollolalaisten hyväksi.

Kolmannesta erästä tulikin sitten trilleri. HU-46 pääsi vielä yllättämään kertaalleen ja tilanne näyttikin jo pahalta. Sitten tapahtui jotain ja Mäyrät syttyivät taistelemaan. Ensiksi joutsalainen Niko Rantanen kavensi ylivoimalla ja Flanels oli taas mukana pelissä. Viimeinen viisi minuuttia olikin äärimmäisen kovaa puurtamista, jonka ansiosta Flanels palkittiin. Ajassa 42.16 Mäyrien joutsalainen kippari Jarkko Kosunen tasoitti pelin 3-3:een ja vain 12 sekuntia myöhemmin leivonmäkeläinen Tuomas Kosonen ampui komealla laukauksella mustapaidat johtoon.

Hollolalaiset tulivat vielä lopussa erittäin kovaa ja saivatkin lopussa mylläkän maalille. Juuri summerin soidessa HU-46:n pelaaja sai laukaistua pallon Flanelsin maaliin, mutta pitkän harkinnan jälkeen tuomari hylkäsi osuman ja näin ollen Mäyrät lunastivat komean taisteluvoiton.

Toisen ottelun alkaessa tiedettiin, että edessä oli pakkovoitto, jos Mäyrät mielivät jatkoon. Ottelu saikin karmean alun, kun Flanelsin avaus- sekä puolustuspeli ei toiminut lainkaan. Tämän ansiosta Sbandy kiitti ja iski ensimmäisen erän aikana neljä maalia taululle. Toinen erä meni samanlaisissa merkeissä ja kolmannen erän alkaessa tulostaulu näyttikin lukemia 1-6 lahtelaisten hyväksi.

Kolmannessa erässä Mäyrien valmennusjohto tiivisti peluutuksen kahteen vitjaan ja peli alkoikin pikkuhiljaa luonnistua. Kolmannen erän alussa Sbandy pääsi vielä iskemään kertaalleen, mutta sen jälkeen erä oli Flanelsin luomia paikkoja täynnä. Ensiksi Tuomas Kosonen iski rangaistuslaukauksesta maalin ja n. viisi minuuttia ennen loppua Mäyrät ampuivat vielä kaksi lisäosumaa. Lisäosumia ei kuitenkaan enään nähty ja näin ollen tuloksena oli 4-7 tappio ja samalla Sbandy lunasti jatkopaikan aluelopputurnaukseen.

– Avauspeli ei toiminut kummassakaan pelissä ollenkaan ja se oli erittäin merkittävä asia erityisesti ottelussa Sbandya vastaan, valmentaja Jussi Jokinen selvensi.

Jatkopelimahdollisuuksien menettämisen jälkeen Mäyrien kausi päättyykin 18.3. pelattavaan turnaukseen. Tuolloin vastassa on sarjakärki Top Team, sekä MäVi.

– Harmi on tietysti ettemme päässeet puolustamaan mestaruuttamme aluelopputurnaukseen, mutta tämä on urheilua. Vaikka tipuimmekin jatkosta, emme tietenkään lopeta pelaamista. Taistelemme vielä kovasti kolmannesta sijasta, Jokinen muistutti.

Turnausstatistiikka

Kosonen T. 2+1
Hämäläinen 1+1
Kotimäki 1+1, 2 min
Suomalainen J. 1+0
Kosunen 1+0, 2 min
Keihäsniemi 1+0
Rantanen 1+0
Laitinen 0+1
Tarhanen 0+1, mv – molemmat ottelut
Lahti 0+0
Ahonen 0+0
Kosonen J. 0+0
Åkman 0+0
Kiiski 0+0
Nieminen 0+0, mv
Suomalainen A., ei kokoonpanossa – loukkaantunut