Mäyrät SM-karsintaan

Flanelsin C93-pojat raivasivat tien salibandyn alueelliseen SM-karsintaan lauantaina Kouvolassa. Tämä onnistui Flanelsin pelaajamateriaalin leveyden sekä poikien ratkaisuhetkillä osoittaman paineensietokyvyn myötä.

Kaakkois-Suomen ylemmästä jatkosarjasta muodostui erittäin tiukka, sillä viimeiset jatkopaikat jaettiin vasta sarjan päättäneessä Flanelsin ja paikallisen Susien välisessä ottelussa.

Sarjan voitti lahtelainen ÄsBandy 12 pisteellä. Flanels, Hollolan Urheilijat, Top Team Savonlinnasta ja Sudet sijoittuivat jaetulle toiselle sijalle 11 pisteellä. Lappeenrantalainen suurseura NST piti perää 4 pisteellä. Tässä vaiheessa putoajajoukkueen nimi ei ole 100% varma, mutta mitä ilmeisemmin se on Top Team.

Flanels hävisi 10 ottelun sarjassa vain kertaalleen, vastustajana silloin oli NST. Muutoin joukkueelle kirjattiin 2 voittoa ja huikeat 7 tasapeliä.

Vaikein uhkakuva toteutui

Joukkueiden keskinäiset ottelut olivat jo ennen päätösturnausta niin ristissä, että useammankin muun ottelun lopputulos olisi vaikuttanut Flanelsin sijoitukseen siten, että jatkopaikka olisi varmistunut. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Kilpakumppanit pelasivat ottelunsa kuitenkin juuri niin, että Flanels oli molemmissa otteluissaan paineen alla, selkä seinää vastaan.

Avausottelu Top Teamia vastaan alkoi kääntyä toisessa erässä. Flanels kyhäsi tukun vastaisku- ja erikoistilannemaaleja. Top Team piti kyllä palloa, mutta Flanels puolusti kurinalaisesti ja iski syvään aina nopeasti. Näin vastustajalta ”kului jalkaa” pallonliikuttelussa ja juoksuissa puolustuspäähän.

Toisen ottelun lähtökohta oli, että 6 maalipisteen voitolla olisi irronnut suora pääsy SM-taiston ns. lohkovaiheeseen. Tappio tiesi puolestaan laulukuoroa. Tasurilla tai alle 6 maalin voitolla edettiin puolestaan SM-karsintaan.

Ottelun kuva oli samantyyppinen kuin Top Teamiakin vastaan. Sudet piti palloa, mutta Flanels puolusti tiukasti. Avausmaalin Flanels iski komeasta vaparista Mika Laitisen toimesta ja toisen puolestaan vastaiskusta Santeri Åkman.

Päätöserässä Sudet kiristi tahtia. Ottelun puolivälissä se iski kavennuksen ja tasoituksen vain 8 sekuntia ennen päätöstä nopealla sisäänlyönti-laidanvaihto-laukaus-yhdistelmällä. Voittoon se ei kuitenkaan pystynyt, sillä Jarkko Kosunen nappasi elintärkeä aloitusvoiton loppusekunneiksi.

Omia sääntöjä ja tavaranlainausta

Sudet-ottelun alkuminuuteilla nähtiin junioriotteluun kuulumaton välikohtaus, kun kotijoukkueen vanhempiin kuuluva henkilö soitti katsomosta puhelimitse valmennusjohdolle.

Näiden mielestä Flanels-maalivahti Nico Tarhasen pelipaita oli väritykseltään sopimaton (musta, kun Flanelsin pelipaitakin musta). Jostakin käsittämättömästä syystä tuomaristo yhtyi tähän näkemykseen. Näin Tarhanen vaihtoi paidan valkoiseen T-paitaan.

Viikonvaihteessa tehdyn sääntötarkastuksen jälkeen on kuitenkin ilmennyt, että tuomariston toiminta oli täysin sääntöjen vastainen ko. tilanteessa. Virallisissa säännöissä ei maalivahdin paidan väritystä määritellä. Jatkoa ajatellen vastaavat tulkinnat tulee tarkastuttaa sääntökirjasta.

Vielä ikävämpi yksityiskohta turnauksessa oli, kun varas iski Flanelsin pukukoppiin päätösottelun aikana. Kolmelta pelaajalta katosi kännykkä ja kahdelta vielä rahaakin. Jälleen osoitus siitä, että muistutukset omaisuuden ottamisesta mukaan repuissa tms., eivät suinkaan ole turhia.

Turnaustilastot

Ottelutulokset
Flanels – Top Team 6-3 (1-1, 3-1, 2-1)
Flanels – Sudet 2-2 (1-0, 1-0, 0-2)

Kokoonpano
Åkman S. 2+0
Suomalainen A. 2+0, 4 min
Kosonen J. 1+1
Kosonen T. 0+2
Keihäsniemi R. 0+2
Laitinen M 1+0
Lahti J. 1+0
Kotimäki J. 1+0
Kiiski T. (c) 0+1, 2 min
Ahonen I. 0+0
Hämäläinen T. 0+0
Rantanen N. 0+0
Kosunen J. 0+0
Tarhanen N. (mv. mol. ottelut) 0+0
Nieminen J. (mv.), 0+0

Ei kokoonpanossa
Suomalainen J., loukkaantunut – ”eräs” vamma

Jatko

Alueellinen SM-karsinta pelataan 1. tai 2.3. Flanels on hakenut turnauksen isännyyttä.