Mäyrät aloittivat pelinsä Champions Cupilla

Flanelsin C-juniorit vierailivat sunnuntaina 19.8. edellisvuotiseen tapaan kovatasoisessa Champions Cupissa. Turnaus käytiin Espoon EsportAreenalla ja mukana olivat kaikki -93 -ikäluokan kovimmat joukkueet.

Tasaisten pelien jälkeen Mäyrien sijoitus turnauksessa oli 25. Sijoitus ei kuitenkaan kerro aivan kaikkea, sillä alkulohkossa Flanelsin lisäksi olivat viime kaudella omien alueidensa kulta-, hopea-, sekä pronssimitalistit SBT Merikoski, TPS ja Loiske.

Päivä alkoi ottelulla isokokoista ja fyysistä TPS:ää vastaan. Flanels aloitti ottelun vahvasti, kun Tuomas Kosonen ampui tarkalla laukauksella mustapaidat johtoon. Ottelua ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun turkulaiset tasoittivat pelin.

Toiseen erään lähdettiin tutulla kaavalla: TPS hallitsi ja Flanels panosti vastahyökkäysten tehokkuuteen. Mäyrien ollessa alivoimalla, TPS iski itsensä johtoon. Tasoitusta yritettiin kovasti loppuerän ajan, mutta paukut ei aivan riittäneet loppuun asti. Turkulaiset tekivät vielä viimeisen maalin juuri summerin soidessa kirjaten ottelun loppulukemiksi 1-3.

Pienen tauon jälkeen vastaan asettui SBT Merikoski. Flanels teki saman, kuin aamun ottelussa: aloitti räväkästi ja siirtyi 1-0 johtoon. Maalin viimeisteli kapteeni Jarkko Kosunen. Merikoski kuitenkin kiri pian tasoihin. Mäyrät pääsivät vielä samassa erässä yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt.

Toinen erä oli samantyyppinen, kuin edeltäjänsäkin: peli kulki päästä päähän, mutta molempien päiden puolustuksen uhrautuminen pelasti joukkueet takaiskuilta. Erän lopulla kuitenkin Merikoski pääsi yllättämään maalissa pelanneen Nico Tarhasen. Maali jäikin erän ainoaksi ja näin ollen Flanels joutui tyytymään jo toiseen niukkaan tappioon.

Alkusarjan viimeiseen otteluun Mäyrät latautuivat kovasti, sillä vastaan asteli puolustava mestari, kotijoukkue Loiske.

Liike ja huolellisuus tässä pelissä ei kuitenkaan riittänyt lainkaan ja taitavana tunnettu Loiske rankaisi jokaisesta saamastaan paikasta. Summerin soidessa taululla lukivat luvut 0-6 kotijoukkueen eduksi. Tämä tiesi myös sitä, että Flanels tuli pelaamaan sijoista 25-26.

Päivän viimeisessä, eli sijoitusottelussa kohdattiin tamperelainen Ilves. Ottelun pelivirtaus luettiin ehdottomasti Flanelsin hyväksi, vaikka vastustaja yllättikin vaarallisilla vastahyökkäyksillä.

Mäyrät johtivatkin jo parhaimmillaan 2-0, mutta Ilves kiri vielä tasoihin. Tasoitusmaali syntyikin vain 10 sekuntia ennen loppua, mikä tiesi sitä, että sijoitus ratkaistaisiin rangaistuslaukauskilpailulla.

Kuten tunnettua, Mäyrät olivat vahvoja rangaistuslaukauksissa, sekä Nico Tarhasen upeat torjunnat estivät palloa menemästä kertaakaan maaliin. Ratkaisevan maalin iski hartolalainen Tatu Kiiski.

Sijoitus 25 ei ole siis kuitenkaan huono. Turnauksessa pelatut pelit olivat ensimmäisiä kamppailuja Mäyrille tällä kaudella. Paikka paikoin mustapaidat esittivätkin kypsää ja tasaista peliä, mutta pelirutiinin vähäisyys kuitenkin antoi yliotteen kovemmille vastustajille.

Joukkueen tukipilareihin kuului sunnuntaina ehdottomasti leivonmäkiset Nico Tarhanen, sekä puolustaja Joel Lahti. Etenkin Lahden pallovarmuus, sekä kaksintaisteluvoitot olivat ihailtavaa katseltavaa.

Sarjakausi lähenee, viikottaiset vuorot alkaa

Sarjakauden oletetaan alkavan viimevuotiseen tapaan lokakuussa. Tavoite olisikin, että Mäyrät saisivat pelattua 1-3 harjoituspeliä ennen varsinaisen kauden alkua. Tällöin erityisesti pelitaktillisia asioita ja pelituntumaa saataisi parannettua.

Viikottaiset harjoitusvuorot alkanee syyskuun alussa.