Luovutusvoitolla helpot pisteet

Kakkosjoukkueen talvi jatkui lauantaina Lievestuoreella. Kikka -74 pyöritti Flanelsin kuutamolle loppulukemin 8-2. FCV ei puolestaan vaivautunut kilpailupaikalle lainkaan.

Kikan ja Flanelsin välinen ottelu lähti varovaisesti käyntiin. Alussa vastustaja hallitsi pelitilanteita, mutta molempien joukkueiden tiivis puolustus esti vaarallisten maalintekotilanteiden synnyn. Ottelun ensimmäiset maalit nähtiin vasta ensimmäisen erän loppupuolella, kun 12 minuutin kohdalla Kikka meni ensin 1-0 johtoon ja paria minuuttia myöhemmin tilanne oli 2-0. Pöytäkirjaan merkittiin myös kaksi kahden minuutin rangaistusta joutsalaisjoukkueelle.

Jos maalintekotilanteiden luominen oli Flanelsille vaikeaa ottelun ensimmäisessä erässä, oli se sitä myös toisessa. Kikkalaiset voittivat kaikki kaksinkamppailutilanteet, ja kun oranssipaitojen syötötkään eivät menneet perille, ei maalipaikkoja syntynyt, ja toisen erän jälkeen tilanne oli jo 4-0.

Kolmannen erän alkuun saatiin kuitenkin kavennusmaali, kun ahkerasti laukonut Tatu Mutkala ampui pallon etuyläkulmasta sisään. Tämän jälkeen ”Kettuun” alettiin suhtautumaan vakavasti, eikä vastustaja enää päästänyt ”oranssia nelosta” laukomaan vapaasti. Maalin jälkeen ote herpaantui taas ja vastustajan annettiin tehdä neljä maalia lisää, ennen kuin Jani ”Läski” Suhonen ohjasi pallon takakulmalta maaliin. Kolmannessa erässä flanelsilaisille tuomittiin kaksi ”turhautumisrangaistusta”, ja kun enempää maaleja ei enää syntynyt, lopputulokseksi merkittiin 8-2 Kikan hyväksi.

Heti Kikka-ottelun päätyttyä selvisi, että FCV:n joukkue ei ollut vielä saapunut paikalle, vaikka heidän ottelunsa oli juuri alkamassa. Joukkue ei ollut etukäteen ilmoittanut jäävänsä turnauksesta pois, joten Flanels oli velvoitettu jättämään turnauspaikalle pelaajia kentällisen verran. Tällöin ottelu oltaisiin voitu pelata siinä tapauksessa, että vaajakoskelaiset olisivat sittenkin saapuneet paikalle. Suomen Salibandyliiton kilpailusääntöjen 41§ mukaan nimittäin ottelu katsotaan luovutetuksi, jos sen alkamisesta viiden minuutin kuluttua joukkueella ei ole kentällä viittä pelaajaa ja sääntöjen mukaisesti pukeutunutta maalivahtia. Tyypillisesti tällaisessa tapauksessa luovuttavan joukkueen vastustaja katsotaan voittajaksi tuloksella 5-0, ja luovuttaneen joukkueen maksettavaksi lankeaa luovutusmaksu, joka on suuruudeltaan 340 euroa luovutettua ottelua kohden, sekä liitolle aiheutuneet menetykset.

Näin Flanels siis kirjattaneen ottelun voittajaksi lopputuloksella 5-0.

TS

Turnaustilastot

20.2.2010 Lievestuore, Laurinkylän liikuntahalli
Kikka -74 – Flanels II 8-2 (2-0, 2-0, 4-2)
Flanels II – FCV X-X (luovutusvoitto Flanelsille)
Peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano

Virtanen K. (c) 0+1
Mutkala T. 1+0
Niemi J. 0+0
Heinonen N. 0+0, 2 min
Nieminen A. 0+0, 2 min
Repo T. 0+0, 2 min
Hahtala P. (mv) 0+0
Suhonen J. 1+0
Sipiläinen T. 0+0
Tenhunen T. 0+0, 2 min
Juvonen M. 0+0
Repo S. 0+0

Ei kokoonpanossa

Valtonen J.
Heino J.-M.
Purojärvi J.
Vesalainen J.-P.

Jatko

Sarja jatkuu 6.3. Killerillä Jyväskylässä, jossa vastaan asettuvat Kisa (klo 11) ja SS LöyLy (klo 14).