Lohkovoitto jäi saavuttamatta naisilla

”Runkosarjan” viimeisessä turnauksessa 1.3 Mikkelissä oli vastassa Top Team ja PHSB. Panoksena lohkovoitosta kamppailu Stu:n kanssa. Ensimmäisessä pelissä tuli pataan tiukasti 3-4 , joten loppujen lopuksi toisella pelillä ei ollut panosta. Jännitys säilyi viime hetkille ennen toista peliä, kun Stu oli kärsimässä todellista yllätystappiota sarjajumbo Hatsinalle. Stu:n kova painostus kuitenkin palkittiin ja tasoitus maali tuli viime hetkillä, joten sen ansiosta lohkovoitto Stu:lle.

Pelistä Top Teamia vastaan odotettiin vaikeata, vaikka aikasemmat keskinäiset olivat päättyneet voittoon. Alusta asti Flanelsittarien otteissa näkyi pientä epävarmuutta ja tämä kulminoitui helppoihin syöttövirheisiin ja pelinavauksesta tehtiin itselle vaikeata. Avauserä oli hienoista Top Teamin hallintaa ja onnistuivatkin rangaistuslaukauksesta kertaalleen  ja toiseen erään tilanteesta 0-1. Toisessa erässä peliin päästiin hieman paremmin mukaan ja hyökkäyksessä pystyttiin rakentamaaan varsin hyviä paikkoja. Ensiksi Susanna Laurila Sanna Oksasen syötöstä pamautti hienon hyökkäyksen päätteeksi pallon yläkulmaan. Muutama minuutti eteenpäin suoraan vaihdosta tullut Kaisa Malin riisti pallon ja syötti Sanni Nybergille, joka tälläsi suoraan syötöstä tilanteeksi 2-1. Johtotilanne ei kauaa kestänyt, kun seuraavassa vaihdossa nopean vastaiskun jälkeen pallo pyöri maalin edessä ja loppujen lopuksi oli verkoissa asti. Kolmanteen erään tilanteesta 2-2.

Viimeinen erä alkoi hyvin, kun Maiju Maunulan veto meni maaliin pelaajaruuhkan läpi. Syöttöpiste Henttu Norolalle. Flanelsittarilla oli pelissä kolme ylivoimaa, joita ei pystytty käyttämään hyväksi. Joten, kun et itse käytä niitä hyväksi niin vastustaja käyttää. Top Teamin ensimmäinen yv tuotti tulosta ajassa 38.12 ja lukemat tasan 3-3. Ratkaisu nähtiin 43.15, kun Top teamin kapteeni riisti pallon ja lähti vastaiskuun ja pääsi läpiajoon ja laukoi loppulukemat 3-4. Ennen tätä maalia Laurila laukoi pallon tolppaan ja se kimposi laitaan,josta vastaisku alkoi. Pienet marginaalit.

Joutsalaiset ei pystyneet pelissä parhaimpaansa. Syötöt eivät rullanneet ja se vaikeutti huomattavasti pelin kulkua. Mahdollisuudet voittoonkin oli toki, kun paikkoja oli runsaasti  tehdä tarvittavat maalit. Top Team pelasi kuitenkin hyvin ja sai tehtyä ratkaisevan maalin lopussa.

Toisessa pelissä ei sitten ollut mitään panosta. Tämä näkyi väkisinkin otteissa, vaikka ottelua yritettiin painottaaa hyvänä valmistavana otteluna jatkokarsintoihin. Jo avausvaihdosta näki, että jalalla ollaan perässä runsaasti ja pelistä tulisi hankala. Sama kaava jatkui loppuun asti ja PHSB ansaitsi täysin voittonsa. Loppulukemat 6-1. Ilman Meri Pynnösen huippupeliä lukemat olisivat voineet olla isommat.

Näin jatkokarsintaan ei saatu lisäpistettä, mutta jatkoonpääsy sieltä on edelleen täysin omissa käsissä. Vastassa 15.3 Kuopiossa pidettävässä turnauksessa on Stu Savitaipaleelta, SB Welhot Kuopiosta ja TuuU Tuupovaaralta. Yhdet lisäpisteet on Stu:lla ja TuuU:lla. Neljä joukkuetta, kolme kovaa peliä ja lohkon kaksi parasta etenevät seuraavaan vaiheeseen.

Turnaustilastot
Naisten 2.divisioona, Sport Forum Mikkeli 1.3
Flanels – Top Team 3-4 (0-1,2-1,1-2)
Flanels – PHSB 1-6 (0-0,0-2,1-4)

Tehopisteet
Susanna Laurila 1+1
Henttu Norola 1+1
Sanni Nyberg 1+0
Maiju Maunula 1+0
Kaisa Malin 0+1
Sanna Oksanen 0+1

Kokoonpano

Hyökkäysvitjat
1.Kaisa Malin – Sanni Nyberg (C) – Henttu Norola (A)
2.Pia Salmio – Sanna Oksanen – Susanna Laurila
3.Johanna Heino – Jossu Vilkman – Mirka Pölkki

Pakit
1.Marja Kuurne (A) – Maiju Maunula
2. Henna Järvinen – Mia Reponen (A)
Kiertävä pakki Laura Löfgren

MV
Milli Löfgren (Top Team ottelu)
Meri Pynnönen ( PHSB ottelu)

Sarjataulukko

Jatko
Sunnuntai 15.3 Kuopio, Studentia
SB Welhot – Flanels klo 11.oo
Flanels – TuuU klo 15.00
Stu – Flanels klo 17.00