Lisenssit ja vakuutukset kuntoon

Salibandyn lisenssijärjestelmässä on tapahtunut muutoksia. Tärkeintä on, että pelaajat hoitavat lisenssin ja vakuutusasiat ajoissa kuntoon.

Lisenssin voi lunastaa vain sähköisesti osoitteessa www.salibandy.net.

Seurajohto on asettanut seuraavat päivämäärät, joihin mennessä lisenssi- ja vakuutusasiat toivotaan hoidettavan kuntoon.

29.8. mennessä Flanels I, C93-pojat
15.9. mennessä Flanels II, naiset
30.9. mennessä D95-pojat

Kilpasääntöjen mukaan ehdoton takaraja on pelipäivää edeltävä vuorokauden vaihde. Flanels kuitenkin edellyttää, että lisenssi on kunnossa jo aiemmin, jotta edustusoikeudesta voidaan olla varmoja.

Keskeiset muutokset

Aikuispelaajien keskeisin muutos on, että lisenssin vakuutusosa ei ole enää pakollinen.

Flanels ry:n suositus kuitenkin on, että jokaisella sarjapelaajalla on mahdollisimman kattava vakuutusturva kilpaurheilun kattaen. Tämä siksi, koska lajissa on vaara vammautua vakavasti.

Junioripelaajien keskeisin muutos on, että omaa vakuutusta käytettäessä vakuutustodistusta ei tarvitse lähettää enää Salibandyliittoon, vaan vakuutuksen tiedot syötetään lisenssiä lunastettaessa verkossa.

Vakuutus on siis junioreilla pakollinen, joko lisenssin yhteydessä otettu tai itse hankittu.

Lisenssihinnat ovat vanhimmilla junioreilla nousseet, joten useampaa lajia harrastavan kannattaa harkita sellaista vaihtoehtoa, jossa vakuutus kattaa kaikki lajit.

Vaihtoehtoisia vakuutusyhtiöitä

OP-Pohjola tarjoaa SSBL:n lisenssin yhteydessä salibandyvahinkojen hoidon kattavaa sporttiturva-vakuutusta. Huomioi, että vakuutusturva vaihtelee eri vakuutuksissa. Lisäksi OP-Pohjolasta voi tiedustella kattavampiakin vaihtoehtoja.

Vapaa-ajan- tai sairauskuluvakuutuksia tarjoavat ainakin If, Tapiola, Nordea ja Fennia. Varmistu vakuutusta tehdessä, että se kattaa myös kilpaurheilun.

Lisätiedot

Sähköpostilistalla oleville pelaajille on toimitettu tarkennettu lisenssiohje sähköpostitse. Jos et ole saanut sitä, lähetä emailia osoitteeseen toimisto(a)flanels.org.

Tutustu myös www.salibandy.net:n tietoihin ja ole yhteydessä vakuutusyhtiöihin.