Liikuntahalliin muutostöitä – aprillipila

Jos Flanelsin ja ”urheilumiesten” suunnitelmat toteutuvat, niin Joutsan liikuntahalliin rakennetaan ympärivuotinen hiihtolatu. Avajaisia vietettäneen 1. huhtikuuta 2012.

Latu-ura kulkee pitkin hallin pitkää seinää ja tekee piston aulaan. Uralle tulee kaksi latua, jolloin siitä muodostuu ikäänkuin hiihtolenkki. Pituutta sille kertyy ympärihiihdettynä n. 120 metriä.

Latu pienentää salialaa siten, että virallisia salibandyturnauksia ei enää voi järjestää. Harjoittelu sen sijaan on mahdollista, sillä kenttätilaa jää reilun lentiskentän verran.

– Salibandyturnauksia on ollut vuosittain vain 10-15 kpl ja niissä on ollut yleisöä vain n. 80-150 henkeä per kotiottelu. Sysmässä on hyvä sali, joten kilpaturnaukset voidaan siirtää aivan hyvin sinne. Harjoittelukaan ei ole ongelma, sillä Joutsassahan totuttiin vuosikausien ajan pelaamaan sählyä lukion salissa, muistuttaa latuhankkeen tirehtööriksi pestattu liikuntamaisteri T. K. Äimänkäki.

Hankkeen kustannusarvioksi jäähdytysjärjestelmineen on arvioitu milli tai pari. Viulut maksetaan verovaroista. Päälle tulevat vielä ”kohtuulliset” käyttökulut vuosittain.

Poliitikkojen ei uskota hangoittelevan vastaan ollenkaan, sillä taustalla on niin merkittävä joukko urheilun paikallisia harmaita eminenssejä.

Tekstitys huumorintajuttomille: tämä uutinen oli aprillipila.