Kotitaika murtui

Flanelsittarien pelit jatkuivat 30.11 kotiturnauksella, jossa vastaan asettuivat BB-88 ja Top Team. Kotipeleissä Flanelsittaret ovat olleet voittamattomia aikasempina kausina ja tätä putkea lähdettiin jatkamaan.

Aamun avauskamppailussa vastaan asettui BB-88. Ottelun avauserä oli kotijoukkueen hallintaa, mutta maalitaululle tämä ei tuottanut tulosta. Ottelun avausmaali nähtiin aivan toisen erän alussa. Vain neljä sekuntia ehti vanheta, kun Mia Reposen laukaus jäi pomppimaan maalinsuulle, jossa kärkkäimpänä oli Sanna Oksanen. Ote säilyi edelleen Flanelsittarilla, mutta maaleja ei vain saatu aikaiseksi. Ottelun kannaltakin ratkaiseva tasoitus nähtiin toisen erän loppupuolella, kun keskialueen pallonmenetyksestä rankaistiin heti. Näin viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteesta 1-1.

Kolmas erä oli kahden aikaisemman kaltainen, pallonhallinta täysin kotijoukkueella, mutta tehottomuus hyökkäyspäässä vaivasi. Hallinnan keskellä Sysmäläiset pääsivät johtoon ajassa 40.26 ja johto piti loppuun asti. Lopussa maalivahtikin otettiin pois ja 6 vs 5 saatiin viimeisillä sekunneilla loistavia paikkoja tasoitukseen, mutta ensimmäinen tappio kotiluolassa oli tosiasia. BB-88  iski vielä tyhjiin ja lopputulokseksi 1-3.

Peli oli Flanelsittarilta varsin hyvä, jopa kauden parasta, lukuunottamatta maalintekoa ja hyökkäyspään pelaamista. Pelistä puuttui ainoastaan maalit. Vastustaja taisi saada n.5 laukausta maalia kohti koko pelin aikana. Hyökkäyspäässä tarvittava rohkeus ja uskallus haastaa oli kehnolla tasolla, näin peli jäi pyörimään laitoihin. Yhdellä maalilla on vaikea voittaa lajissa kuin lajissa.

Toinen peli Top Teamia vastaan oli Flanelsittarille tosi vaikea. Jo alkuhetkistä näkyi, että aivan hereillä ja valmiina ei oltu jostain kumman syystä. Avauserässä Flanelsittaret eivät päässeet millään peliin kiinni. Silti toiseen erään lähdettiin tasalukemissa 2-2. Toisen pelin ykköspelaaja Henttu Norola vastasi molemmista osumista.

Toisessa erässä nähtiin molemmilta joukkueilta maalit ja näin Flanelsittaret roikkuivat edelleen pelissä mukana, vaikka esitys oli ollut vaatimaton. 3-3 tasoitusmaalin teki Sanni Nyberg rouhimalla reboundin verkkoon.

Kolmannessä erässä vierailijat menivät jälleen johtoon, mutta peli kammettiin väkisin tasoihin. Essi Mällösen hieno tarjoilu takatolpalle Henttu norolalle, joka täydensi hattutemppunsa. Ajassa 43.57 mentiin ottelun aikana ensimmäistä kertaa johtoon, kun vastustajan ensimmäisestä jäähystä rankaistiin. Mia Reponen laukaisi Flanelsittaret 5-4 johtoon ylivoimalla. Johto ei kuitenkaan pitäny loppuun asti vaan ajassa 44.47 peli oli tasan 5-5 ja nämä olivat myös loppulukemat.

Ottelu oli siis tosi vaikea Flanelsittarille. Koko ottelun ajan syötöt karkailivat ja pallo pomppi lavassa turhan paljon. Omassa päässä liukasliikkeisiä Savonlinnalaisia ei pystytty merkkaaman tarpeeksi hyvin. Tästä huolimatta ottelusta oli myös mahdollisuus ottaa voitto loppuhetken johtomaalilla. Tasatulosta voi pitää hyvänä esitykseen verrattuna. Positiivista toki, jos huonolla esityksellä pystyy myös pisteitä keräämään.

Pelaajista esiin voi nostaa Sanna Oksasen, joka teki vahvaa duunia karvauksessa ja oli maalin edessä riittävän fyysinen, josta palkintona myös yksi maali. Henttu Norolaa voi kiittää toisen pelin tasapelipisteestä. Ilman kolmea mahtavaa maalia piste olisi jäänyt saamatta.