Kolmosdivari huipentuu lauantaina

Salibandyn kolmosdivarin runkosarja huipentuu ensi lauantaina Vaajakoskella pelattavan päätösturnauksen myötä. Sarjavoiton ja suoran nousun 2. divisioonan varmisti jo viime turnauksessa Muuramen Yritys.

Sarjan kakkossijasta, eli pääsystä karsintaotteluun sen sijaan käydään taistelu. Vaajakoskelainen Probelli, jyväskyläläinen Happee II sekä Flanels jakavat kakkossijan nyt tasapistein. Vain pisteen päässä vaanii tamperelainen Ekumeeninen Pallo.

Päätösturnauksessa Probelli kohtaa Yrityksen ja sarjapaikastaan taistelevan Juupajoen Urheilijat. Epa puolestaan D-Koneen ja Flanelsin. Oranssipaitojen toinen vastustaja on puolestaan sekin putoamista vastaan taisteleva NiceBandy
Saarijärveltä. Ennakolta helpoin otteluohjelma on kuitenkin Happee II, joka kohtaa JU:n ja NB:n.

Mikäli joukkueita päätyy tasapisteisiin, ratkotaan sijoitukset keskinäisten otteluiden perusteella olipa joukkueita tasoissa sitten kaksi tahi useampia. Happeeta vastaan Flanels olisi edellä, mutta Probellia vastaan ei. EPa:n kanssa käyty kauden ensimmäinen ottelu päättyi kutkuttavasti tasan 1-1.

Flanels kohtaa EPan Vaajakoskella klo 16 alkaen ja NiceBandyn klo 18 alkaen.

Edustuksen kapteeni Arto Vainiomäki, tilanne lienee kutkuttavan jännittävä. Mitkä asiat tulevat ratkaisemaan lauantaina?

– Tilanne on kyllä jännittävä kaikin puolin, kovin montaa merkityksetöntä peliä ei lauantaina pelata. Muiden joukkueiden peleihin emme pysty vaikuttamaan, mutta oman joukkueen osalta täytyy viimeistelytarkkuutta saada parannettua. Myös liike täytyy saada hyvälle tasolle molemmissa peleissä ja se ei tarkoita päätöntä juoksemista, vaan liikkeen kohdistamista oikeisiin asioihin.

Mitä huomioita olet tehnyt viikonlopun vastustajista?

– EPa on vauhdikas joukkue, ilman palloa ja pallon kanssa. Parketilla, joka on lauantainenkin pelialusta, he kurittivat Probellia peräti 9-0, joten hyvin täytyy pelata voittaakseen. Nicebandy taasen puolustaa tarkasti ja pyrkii iskemään vastahyökkäyksillä, ehkä vähäisestä pelaajamäärästä johtuen. Kokemuksen määrä ja taitotaso sallisi aktiivisemman pelaamisenkin. Lisäksi ylivoima oli viimeksi meitä vastaan voittavalla tasolla. Saa nähdä miten tulee käymään, mielenkiintoisia pelejä molemmat.

Joukkueesi tätä kautta, erityisesti loppukautta, ovat säväyttäneet monet loukkaantumiset ja sairastelut. Mikä tilanne on nyt?

– Tekisi mieli sanoa, että parempaan päin, mutta harjoituksissa voi sattua vielä vaikka mitä. Ihannetilanteessa emme ole kuitenkaan, sillä pitkäaikaistoipilaiden /-loukkaantuneiden pelituntuma on kysymysmerkki. Onneksi vastuunkantajia on löytynyt kiitettävästi loukkaantuneiden tilalle.

Entäpä tähtipuolustaja Vesa ”Pete” Hurrin kohua herättänyt tilanne. Hänestä on annettu ristiriitaista tietoa, vahvistatko tiedon että hän on edelleen loukkaantuneiden listalla?

– Mitään varmaa en osaa sanoa, mutta ei hyvältä näytä. Viimeksi hän on ollut täydessä pelikunnossa yli kaksi kuukautta sitten. Sen jälkeen hän pelasi puolikuntoisena kotiturnauksessa ja ylävartalovamma vain paheni entisestään. Kuten sanoin, ei näytä kovin hyvältä, mutta ainahan on toivoa…

Flanels on myös ollut ns. ”evakossa” koko maaliskuun ajan, kun Joutsassa ei ole tällä hetkellä liikuntasalia lainkaan käytössä. Kuinka tämä on näkynyt?

– Vielä ei ole merkkejä havaittavissa suuntaan eikä toiseen. Kakkosjoukkueella näkyi positiivisia vaikutuksia, joten toivon samaa meillekin.

Heitä loppuun vielä kolme asiaa, joita kannattaa seurata viikonloppuna.

– Selvä. Keskitytään vain omaan joukkueeseen. Seuraa nro 1: Tärkeän pakki-pakki –syötön käyttö. Tärkeä syöttö keskinopean tai hitaan hyökkäyksen rakentelussa. Seuraa nro 2: Laitureiden syvyyspeli. Pelinrakentamisessa vähintään toisen laiturin tulee olla tarjoamassa pitkän syötön mahdollisuutta. Näin saadaan maksimoitua tilaa ja aikaa. Seuraa nro 3: Nuoren kaartin esiinmarssi. B-juniorimme ovat esittäneet hienoja otteita kautta linjan ja uskon, että sama tulee jatkumaan Vaajakoskellakin.

Sarjataulukko

MuurY 16 12 2 2 94- 55 26
—————————————————-
Probelli 16 7 6 3 64- 64 20
—————————————————-
Flanels 16 8 4 4 85- 77 20
Happee II 16 8 4 4 89- 83 20
EPa 16 8 3 5 86- 56 19
D-Kone 16 5 7 4 76- 66 17
JU 16 4 4 8 91-109 12
—————————————————-
NB 16 4 4 8 70- 73 12
MU 16 3 2 11 71- 90 8
Re La Team 16 2 2 12 65-118 6