Kilpakausi 2015-2016 käynnistyy

logoSalibandyn kilpakausi 2015-2016 käynnistyy runkosarjojen ja Flanelsin osalta sunnuntaina 27.9., kun C1-pojat matkaavat Joensuuhun oman alkusarjan avaavaan turnaukseen. Erilaisiin sarjoihin osallistuu tällä kaudella kaikkiaan yhdeksän Flanelsin joukkuetta: neljä kilpasarjoihin ja neljä niin sanottuihin harrastesarjoihin. Kokonaan uutena seura on mukana miesten 35-vuotiaiden sarjassa.

Flanels.org-sivuston välityksellä voit seurata joukkueiden edesottamuksia. Flanels.org:hen päivittyy paitsi otteluraportteja, se kokoaa myös julkaisut Flanelsin Facebook-yhteisöstä ja Twitteristä. Liity Flanelsin yhteisöön Facebookissa sekä seuraa Twitterissä @flanelsry:tä. Toista kautta käytössä on puolestaan Salibandyliiton uusittu tulospalvelu. Suorat linkit oikeisiin sarjoihin ja sarjajärjestelyihin löydät Flanelsin joukkueiden omilta sivuilta. Tulospalvelussa on ns. suosikkitoiminto, joka mahdollistaa kiinnostavien seurojen kätevän seuraamisen esim. älypuhelimella.

C1-poikien osalta alkava kausi on mielenkiintoinen, sillä joukkueen voitaneen arvioida vahvistuneen. Maalivahtiosastolle on myös seuran miesten joukkueessa pelit aloittavan Eetu Tapperin rinnalle saatu Johannes Huuskola, joka on osoittanut alkukaudesta varsin lupaavia otteita. Vahvistukseksi voitaneen lukea myös y-pelaaja Jussi Sokkanen. Juniori-ikäisissä mielenkiintoisinta seurattavaa on pelaajien joskus nopeakin kehittyminen lajin parissa. Seurata kannattaa esimerkiksi Atte Heinosen otteita puolustuspäässä. Valmennukseen on saatu Sanna Oksasen rinnalle puolestaan Kari Tapper Leivonmäeltä.

3.10. kautensa aloittavat puolestaan miehet ja E1-pojat. Miesten joukkueen runko jatkaa pitkälti viime kauden mukaisena. Merkittävin menetys on Saksaan ainakin alkukaudeksi, mahdollisesti pidemmäksikin aikaa siirtynyt pelaaja-valmentaja Ilari Suuronen. Yhden lähtö on toisen näyttöpaikka. Täyttääkö ”Ilpon” saappaat esimerkiksi monipuolinen, niin laidassa, keskellä kuin alakerrassa viihtyvä ja myös osaava Jiro Heino? ”Jippo” pelannee tällä kaudella matseja myös y-pelaajana C1-pojissa. Seuran C1-pojista ”ylhäällä” aloittavat hyökkääjä Oskari Oittinen sekä maalivahti Eetu Tapper. Ykkösmaalivahdin roolin viime kevätkaudella napannut Aleksi ”Luri-mokke” Luri lienee elämänsä vedossa? Miesten avausturnaus pelataan Monnarilla. Mainittakoon, että miesten otteluohjelma ei ole vielä varmistunut, mutta kauden toinen turnaus pelataan Joutsassa 24.10.

E1-pojilla on nyt edessään toinen kausi SSBL:n sarjoissa. Myös tämä joukkue jatkaa pitkälti viime kauden rosterilla. Paria poisjääntiä paikkaavat leivonmäkiset Eetu Sivanne ja Aaro Hirvonen. Myös tässä joukkueessa on paljon seurattavia pelaajia. Aapeli Karppinen pelaa tässä joukkueessa omassa ikäluokassaan ja on ajoittain varsin pitelemätön. Nimet Dave Tikander hyökkäyspäässä ja Julius Airaksinen alakerrassa kannattaa painaa myös mieliin. Valmennuspuolella Mia Reponen on saanut avukseen naisten maalipyssynä tunnetuksi tulleen Henriikka Norolan sekä seuran ehkä kokeneimman valmentajan, Pasi Kuusisen Hartolasta. Avausturnaus pelataan Joutsan urheilupyhätössä.

Kotona kautensa aloittaa sunnuntaina 11.10. Flanelsin naisten joukkue, joka viime kaudella ylsi aina ykkösdivarikarsintoihin saakka. Tällä kaudella joukkueen tavoitteena on uuden päävalmentajan Kari Kuurneen johdolla saada sisäänajetuksi joukko uusia pelaajia. Mm. Sanni Nyberg jäi äitiyslomalle ja Pia Salmion lienee sivussa polven vuoksi, joten nyt on tarvetta roolinottajille ja uusille nimille: uusia ja naisia remmissä onkin ainakin viisi kappaletta. Nuorista, jo pari-kolme kautta mukana olleista Kaisa Malinista ja Fanny Harjulasta joukkue on saanut oivat pelurit, joko he ottaisivat paikat joukkueensa kiintotähtinä? Samaan ikäryhmään kuuluva Meri Pynnönen on kehittynyt valtavasti maalivahtina. Entä yltyykö Henttu Norola jälleen toissa kauden tapaiseen pistetehtailuun? Yksi mielenkiintoinen seurattava on puolestaan kokenut Johanna Vilkman, joka ei välttämättä näy pistetehtailussa, mutta on yksi joukkueensa pallollisen pelin moottoreita.

Seuran muut joukkueet ovat siis M35, G1-pojat, F1-pojat, D1-pojat sekä tytöistä muodostettava joukkue. Näistä tarkemmin, kun kausien alkamisajankohdat lähentyvät.