Kausiennakko: Naiset

Pia Salmiosta odotetaan yhtä ratkaisijaa kaudella 2014-2015.
Pia Salmiosta (etualalla) odotetaan yhtä ratkaisijaa kaudella 2014-2015.

Flanelsin naisten joukkue aloittaa sarjapelit tulevana lauantaina Mikkelissä. Sarjatasona on II-divisioona, joka Kaakkois-Suomessa on sekä alin sarjataso, mutta myös portti I-divarin karsintoihin.

Kausi 2013–2014 oli Flanelsille uusiutumisen vuosi. Joukkue sai useita kokonaan uusia pelaajia ja comebackin tehneitä, joista peräti kuusi jatkaa myös alkavalla kaudella. Täksi kaudeksi uusia pelaajia on saatu kolme: Pia Salmio ja Susanna Laurila naapuriseura BB-88:sta sekä rouvasählystä napattu Laura Löfgren. Vanhoista pelaajista puolestaan Sanni Nyberg on tekemässä paluuta kentille äitiysloman jäljiltä.

Vaikka edelliskaudelle joukkue uusiutui kovasti, niin Flanels pelasi lukuisia tiukkoja pelejä sarjan kärkiporukoita vastaan. Piste-ero jatkopeleihin ei ollut kummoinen, mutta enemmän kuin isona haasteena oli nimenomaan pelien ratkaisu ja kääntäminen itselleen. Tehot lepäsivät liiaksi yksin Henriikka Norolan harteilla.

Tällä saralla näkymät ovatkin enemmän kuin valoisat. Kolmikon Salmio-Laurila-Nyberg odotetaan tuovan nimenomaan leveyttä ratkaisijoiden rintamalle. Erinomaisen tulokaskauden pelanneesta Kaisa Malinista voidaan myös odottaa pistelinkoa – sekä tietysti kenestä tahansa muusta joukkueen hyvin treenanneista pelureista.

Puolustuspää vaikuttaa tasaisen varmalta, ja siellä pystytään myös rakentamaan peliä. Mukana on myös monipuolisia pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan tuloksellisesti paikkaa kuin paikkaa, vaikkapa Johanna Vilkman erikseen mainiten. Viime kaudella paluun tehnyt Marja Kuurne on puolestaan täyttänyt Hanna Riipisen jättämän aukon takalinjoilla peliä tekevänä puolustajana.

Myös valmennusrintamalla on tapahtunut muutoksia. Päävalmentajana jatkaa Tatu Kiiski, mutta hän on saanut avukseen miesten päävalmentajana toimivan Ilari Suurosen. Valmennuksessa joukkue on kiinnittänyt kauden alla huomiota erityisesti pelinavaamiseen.

– Tulevalle kaudella pelisysteemiä on muutettu varsinkin pelinavaamisen kannalta paljon. Myös uutta karvaustapaa oli tarkoitus ajaa sisään, mutta loukkaantumiset ovat estäneet riittävän treenaamisen, joten nyt on keskitytty pelinavaukseen. Suuremmin tavoitetta ei ole asetettu, vaan katsotaan miten kausi lähtee liikkeelle, miettii päävalmentaja Kiiski.

Loukkaantumiset ovatkin olleet enemmän tai vähemmän valmennuksen huolena. Vahvistukseksi kaavailtu Senni Nieminen BB:stä on tällä tietoa pitkään sivussa, mahdollisesti jopa koko kauden. Myös kapteeni, joukkueen tärkeä pelintekijä Mia Reponen aloittaa kauden ”telakalta”. Paluun ajankohta on vielä avoin. Henna Järvinen on puolestaan alkukauden äitiyslomalla.

Naisten II-divarissa pelataan Kaakkois-Suomessa kuuden joukkueen kolminkertainen runkosarja. Kotikentällä Flanels nähdään 17. tammikuuta. Kauden päätösturnaus on 1. maaliskuuta Mikkelissä. Sarjan kaksi parasta jatkaa ylialueelliseen jatkokarsintaan, josta on mahdollista päästä valtakunnalliseen loppusarjaan, jossa karsitaan divariin nousijat.

Naisten sivu Flanels.org:ssa.

Pelaajalista 2014-2015

2 Malin Kaisa
3 Järvinen Henna
5 Vilkman Johanna
7 Norola Henriikka
8 Reponen Mia
9 Harjula Fanny
10 Maunula Maiju
11 Laurila Susanna
12 Oksanen Sanna
15 Kuurne Marja
16 Nyberg Sanni
18 Pölkki Mirka
30 Löfgrén Milli, maalivahti
32 Pynnönen Meri, maalivahti
82 Heino Johanna
88 Löfgrén Laura
90 Salmio Pia