Kausiennakko: Miehet

Montako maalia rightin puolen ratkaisijat Köpä Kuurne (takana) ja Ilari Suuronen iskevät tällä kaudella?
Montako maalia rightin puolen ratkaisijat Köpä Kuurne (takana) ja Ilari Suuronen iskevät tällä kaudella?

Flanelsin miehet palaavat jälleen kerran IV-divariin lauantaina, kun kausi 2014–2015 käynnistyy ehkä Keski-Suomen epäseksikkäimmässä salibandypyhätössä Jyväskylän Killerillä. Virallista, takaraivossa jyskyttävää tavoitetta joukkueella ei tiettävästi ole, mutta lienee selvää että putoaminen pyritään välttämään ja mielellään kärkkymään jopa sarjan kärkipäässä – jos niikseen vain sattuu ja palikat loksaavat kohdalleen.

Ja mikseipä loksahtaisi. Pitkästä aikaa joukkueen rungon selkeä enemmistö asuu Joutsassa, joten uudella päävalmentajalla Ilari Suurosella on käytössään myös yleensä vähintään kohtuullinen harjoitusvahvuus. Ja kun tähän porukkaan lisätään vielä jokunen Jyväskylässä tai jopa maailmalla opiskeleva vahvistus, niin hyvän sopan ainekset ovat siis olemassa.

Keski-Suomen alasarjat ovat takavuosina olleet poikkeuksellisen kovatasoisia, mm. Happeen ym. Jyvässeudun seurojen kovan juniorituotannon ja Jyväskylän opiskelijamäärien johdosta. Esimerkiksi Kaakkois-Suomen ja Sisä-Suomen miesten alasarjojen tason vertailu ei tee oikeutta kummallekaan alueelle. Nyt Sisä-Suomen II-divarissa pelaa useita leveän pelaajarintaman joukkueita Jyväskylästä, mikä lienee hieman imenyt pelimiehiä myös alempien sarjojen porukoista. Toisaalta mutasarjojen porukoista löytyy kuitenkin mm. lukuisia kovia takavuosien liigapelureita ynnä muita alasarjajyriä, joten tiukkaa vääntöä on luvassa!

Luvassa kaunista salibandyä

Torstai-illan (2.10.) valmentajakokouksessa – jossa seuran valmentajat esittelivät prinsiippejään toisilleen – Suuronen mietti, että tällä kaudella on jälleen mahdollisuuksia lähteä otteluihin jopa kolmella pelaavalla vitjalla. Tämä tosin tarkoittaa, että töppösen on liikuttavat ihan eri malliin kuin parin kentällisen taktiikalla, mitä myös tarvittaessa päävalmentaja käyttää. Toisaalta laajan 23 pelaajan rosterin pitäisi kestää niin B-poikien päällekkäiset pelit, loukkaantumiset kuin myös työesteet ym. kuviot, joita aikuisporukassa riittää.

– Sarjanousun myötä joukkueen ilmapiiri on ollut positiivinen ja alkukauden hyvät otteet ovat luoneet uskoa tulevaisuuteen. Lähdetään taistelemaan jokaisen pelin voitosta pelaamalla vauhdikasta ja kaunista salibandyä, muotoilee päävalmentaja Suuronen.

Tehopisteiden valossa suurimmat odotukset ovat muun muassa tämän tyyppisten hyökkääjänimien kuin Petu Hurri, Onni Långström sekä tietty pelaajapäävalmentaja Suurosen itsensä hartioilla. Toisaalta hyökkäyskaluston nimilista näyttää sen verta leveältä, että muitakin nimiä – mielellään myös yllättäviä sellaisia – liittynee tähän remmiin. Suuronen kertoo odottavan paljon erityisesti ”Pussinpohjan mieheltä”, eli jojonkin tehtäviä hoitavalta Vesku Hurrilta:

– Maaliton peli on pettymys, linjaa päävalmentaja.

Myös puolustuksesta löytyy leveyttä. Mm. Tatu Kiiski aloittaa kauden takalinjoilla paikaten hyökkäykseen siirtynyttä Hurria, jonka roolina oli mm. pelintekeminen. Mielenkiintoinen comeback-mies on myös Iikku Ahonen, miesten MVP kaudelta 2012–2013. Viime kauden mies vietti sotimassa ja nyt hän luutii jälleen Flanelsin alakerrassa.

Vikkeläjalkainen puurtaja ja kovaluinen pakki

Uutta kauden kynnyksellä on, että remmiin on pyrkimässä myös tukku seuran 97-junioreita. Askel junnupeleistä miesten peleihin on yllättävän suuri, mutta ainakin kauden avauspelien perusteella läpimurtoja nähtäneen. Päävalmentaja Suuronen on painottanut tässä suhteessa malttia: rooli muodostuu aikanaan.

Uusista miehistä rosterissa mainittakoon vielä vanhat tutut, vikkeläjalkainen puurtaja Henry Suuronen ja kovaluinen Tommi Nyberg, jotka ovat syksyn aikana liittyneet harjoitusrinkiin. Flanelsin pelureita on myös Joel Lahti, joka pelaa edelleen rinnakkaisedustuksen turvin Happeen A-pojissa. Pääpaino on luonnollisesti SM-sarjan peleissä, mutta mahdollisuuksien puitteissa hänet nähtäneen siis myös oranssinutussa. Velipoika Jon Lahti on puolestaan syksyn opiskelemassa amerikoissa, mutta hänet nähtäneen rosterissa kevätkaudella. Sairastupa on kauden alkaessa tyhjä.

IV-divarissa pelataan kymmenen joukkueen kaksinkertainen sarja. Peränpitäjistä kolme viimeistä hakee vauhtia vitosesta. Lohkon voittaja nousee suoraan III-divariin. Sijoille 2. ja 3. sijoittuneet karsivat puolestaan sarjanoususta. Kotikentällä Flanels nähdään 18.10., 29.11. sekä 7.2. Kauden päätösturnaus pelataan 21.3. Jämsänkoskella.

Flanels-miesten sivu flanels.org:ssa.

Pelaajalista 2014–2015

Hurri Vesa
Vainiomäki Arto
Soilu Pekka
Huikko Pekka
Lahti Jon
Heinonen Niko
Nikkanen Lari
Järvinen Juuso
Suuronen Ilari
Suuronen Henry
Kiiski Tatu
Åkman Santeri
Rantanen Niko
Lahti Joel
Kuurne Kari
Kuitunen Juho, maalivahti
Långström Onni
Ahonen Ilari
Hahtala Pekka, maalivahti
Enke Herman
Jussila Tuukka
Heino Jiro
Nyberg Tommi