Kausiennakko: C2-pojat

Flanelsin C2-pojat, eli 2000-ikäluokka matkaa sunnuntaina avaamaan kautensa etelä-rannikolle Pyhtäälle. Salibandyliitto on rukannut sarjajärjestelmiä uuteen uskoon, joten lähtökohdat kauteen ovat aivan erilaiset kuin vuosi takaperin. Luvassa on todennäköisesti tukku tiukkoja matseja pitkin kautta, ja tie on auki aina kevään alueellisiin haastajafinaaleihin saakka.

Taustoitetaan sen verran, että viime kaudella Kaakkois-Suomen aluesarjassa oli mukana poikkeuksellisen kovia joukkueitta. Niinpä Flanelsin kohtalona oli tahkota melko kovia pelejä alkukaudesta. Loppukaudesta jatkosarjassa löytyi kuitenkin ihan uusi pykälä tekemiseen, kun uuden jatkolohkon joukkueet olivat tasavahvoja.

Ulkopuolinen voisi pikatutkimisella todeta, ettei tämän kauden sarjajärjestelyistä ota Erkkikään selvää – no se Erkki kuitenkin tällä kertaa otti! Ensinnäkin osa seuroista pelasi heti alkusyksystä SM-karsintoja, tässä Flanels ei ollut mukana. Tämän jälkeen seurat saivat valita joko tavallisen alkusarjan tai ns. haastajasarjan. Näiden jälkeen muodostetaan peräti kolme eri tasosarjaa loppukaudeksi, joista ylintä pelataan 2 eri alueen alueella (Kaakkois-Suomi + Savo-Karjala). Ja lopuksi pelataan vielä ylialueellisesta mestaruudesta sekä ns. haastajafinaalit.

Kaiken tämän tavoitteena on tarjota entistä enemmän tasaisia pelejä läpi kauden. Ja kuten jo mainittua, niin porkkana on pääsy jopa kevään haastajafinaaleihin maistelemaan ratkaisupelien tunnelmaa. Kuulostaa hyvältä – kiitokset SSBL:n suuntaan! Tämä mahdollistaa junioripelaajien ja -joukkueiden kehittämisen pitkällä tähtäimellä aivan eri tavalla kuin syksystä kevääseen tahkottavat sarjat, joissa voisi olla hyvinkin eritasoisia joukkueita.

Pelin primusmotor O. Oittinen

Kauteen 2014-2015 Flanelsin C2 lähtee 17 pelaajan rosterilla, jossa on 2 maalivahtia ja 1 y-pelaaja. Uusina pelaajina mukaan ovat liittyneet Tino Salmela Hartolasta ja Aatu Tapper Leivonmäeltä. Pelaajistossa on myös nuorempaa kaartia, josta osa voi saada myöhemmin kaudella lisäpelejä myös D2:n sarjan myötä.

Joukkueen selkeä pelillinen moottori ja johtaja on Flanelsin kehitysryhmään lukeutuva Oskari Oittinen. Mielipaikat lienevät pakin ja sentterin tontilla, joilta Oittinen pystyy rakentamaan joukkueensa peliä. Hän saattaa kauden mittaan debytoida myös seuran B-poikien peleissä. Ratkaisijapuolelta mainittakoon mm. Aleksi Aaltonen ja Jerryt Heino, joita kannattaa seurata. Kuten muissakin joukkueissa, ei ennakko-odotuksiin kannata liiaksi tukeutua, sillä myös C2:ssa on pitkä rivi pelaajia jotka harjoitusnäyttöjen perusteella pystyvät pelaamaan erinomaisesti ja ja yllättämään pitkin kautta.

Joukkueen tämä kausi on myös johtoportaan osalta historiallinen – se koostuu nimittäin kokonaan naisista. Jojona jatkaa Sanna Oittinen. Päävalmentajana on aloittanut Sanna Oksanen ja valmentajana Maiju Maunula.

– Naisten johdolla tähän kauteen siis. Pojat ovat kasvaneet ja kehittyneet ja se on näkynyt syksyn harjoitteluissa. Uusin pelikuvioin liikenteeseen taisetelemaan jokaisesta pisteestä, muotoilee päävalmentaja Oksanen.

C2-poikien sivu flanels.org:ssa.

Pelaajalista 2014-2015

Aaltonen Aleksi, y-pelaaja
Halttunen Leevi
Heino Jerry
Heinonen Atte
Hokkanen Riku
Järvinen Jesse
Karppinen Aapeli
Kärnä Mikko
Nicklèn Aksel, maalivahti
Nummela Mikko
Oittinen Oskari, kapteeni
Oksanen Eetu
Olkkonen Matias
Salmela Tino
Tamminen Simo
Tapper Eetu, maalivahti
Tapper Aatu