Karsinnasta tappio

Flanels II hävisi karsintaottelunsa nelosdivariin sunnuntaina Killerillä. Pust Pitost oli parempi maalipistein 11-2.

Ottelu alkoi varovaisesti. Molemmat joukkueet keskittyivät puolustuspelaamiseen. Flanelsilaiset olivat kuitenkin selvästi hermostuneempia, mikä näkyi peruspelaamisessa: syötöt menivät vastustajille tai niitä ei saatu haltuun, liike puuttui ja hyökkäyksiin lähdettiin palloa itse kuljettamalla, mikä päätyi ensimmäiseen vastustajan pelaajaan. Pust Pitostin kaltaista joukkuetta vastaan tällaiseen ei ole varaa. Kun ensimmäistä erää oli pelattu 6:38, PP johti ottelua jo 3-0. Tässä vaiheessa Flanels-leirissä yritettiin vielä luoda kannustavaa ilmapiiriä, mutta siitäkin huolimatta
hyökkääminen ja puolustaminen muuttuivat nopeasti satunnaiseksi ja päämäärättömäksi höntäilyksi pelikentällä. Vastustajan peliä saatiin kuitenkin selvästi jäädytettyä ja otteluun päästiin paremmin mukaan.

Toisessa erässä PP meni 4-0 johtoon, mutta Antti Nieminen kavensi tilanteeksi 1-4. Tästä ei kuitenkaan ollut apua, kun PP maalasi jälleen, ja viimeiselle erätauolle lähdettiin häviölukemissa 1-5.

Kolmannessa erässä oranssipaitojen oli pakko yrittää jo riskillä. Tämä avasi kuitenkin lisää maalintekopaikkoja vastustajalle, ja nopean pelinkäännön ansiosta Pust Pitost pääsi useisiin läpiajoihin ja ylivoimahyökkäyksiin. Tähän vielä yhdistettynä PP:n tarkat ja kovat laukaukset, niin vaikka Kari Kuurne teki Flanelsin toisen maalin, vastustaja teki kuusi ja lopputulos 2-11 oli sillä selvä. Flanels jatkaa viidennessä divisioonassa ja Pust Pitost nousee neljänteen divariin.

Kaiken kaikkiaan kautta voidaan pitää onnistuneena: Vaikka syksyn kuudesta ottelusta saldona oli vain kaksi tasapeliä ja neljä häviötä, niin vastaavasti jatkosarjan yhdeksää voittoa, yhtä tasapeliä ja kahta häviötä kahdestatoista kevään ottelusta voidaan pitää hyvänä suorituksena. Jonkinlaisen taktiikan kehittämisellä ja tekniikka- ja fysiikkaharjoitteilla nelosdivarin portit aukenevat myös Flanelsin kakkosjoukkueelle tulevaisuudessa.

TS

Ottelutilastot

Flanels II – Pust Pitost 2-11 (0-3, 1-2, 1-6)
peliaika 3 x 15 min tehoton

Kokoonpano
Virtanen K. (c)
Purojärvi J. 0+1
Niemi J. 0+1
Nieminen A. 1+0
Repo T.
Hahtala P. (mv)
Suhonen J.
Sipiläinen T.
Hepola M.
Kuurne K. 1+0, 2 min
Kuusinen P.
Tenhunen T.
Heino J.-M.
Juvonen M.
Repo S.

Ei kokoonpanossa
Valtonen J. (mv)
Kuoppala L.
Oksanen P.

Jatko

Kausi 2009-2010 alkaa syksyllä.